Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolaaaaa

ZĘBY-mam chwilkę -pytaj

Polecane posty

Gość motylekkolorowy
Dzieki, krwawi tylko w dwoch miejscach bo to byly dwa niezalezne zeby i dwa razy ta sama sytaucja. To juz trwa dosc dlugo , szczoteczke mam miekka, moze lepsza bylaby elektryczna?

Gość jatezmampytanie
mialam trute dwa zeby, 1 i 2.. i sa one szare.. roznia sie od pozostalych..co moge z tym zrobic? da sie jakos wybielic martwe zeby? a moze licowki na wszystkie zalozyc? i np.. czytalam ze jak ktos ma wypelnienie to lepiej zeby niestosowal wybielajacych srodkow np paskow wybilajacych..bo cos z tymwypelnieniem sie dzieje..a tak pozatym..czy takie paski sa w stanie wybielic martwy zab? jest dla mnie jeszcze jakis ratunek zbeym miala ladne zeby? ile kosztują licowki?

Gość tolaaaa
jatezmampytanie---bardzo dobrze słyszałaś! przy wybielaniu istneieje duze prawdopodobinstwo plomby nabior.ą innego koloru niz sam ząb i wtedy znowu trzeba wypełniać na nowo :O licówki to jest dobre rrozwiaznie na pewno nie tak trwałe jak korony

Gość zęby ah te zęby
a ja niedługo bede miala resekcje wierzchołka korzenia jedynki:( pomijam fakt że sie strasznie tego boje i ze spuchne potem jak świnka,ale ten ząb już jest ciemny bo już dawno temu byl leczony kanałowo-jak sie okazało źle i teraz ta resekcja i sie zastanawiam kiedy bede mogla na niego załozyć koronkę-ile czasu musi minąć od tej resekcji?lekarz coś wspominal o wkładkach wybielających,ale tak mysle,że ten ząb po resekcji to strasznie osłabiony więc może nie katować go dalej tylko założyc korone...co ty na to tolaaaaa?

Gość tolaaaa
byłam raz przyresekcji -widok nie ciekawy by nie powiedziec okropny -cale dziąsła przeciete az do kości :O ale ..pacjentka nic nie czuła czyli nic ja nie bolało i potem tez w porzadku moja kuzynka spuchła samej resekcji raczej sie nie bój ból moze /ale nie musi!/ przyjsc póżniej dziwi mnie dlaczego lekarz ci proponuje wkładki wybielające i koronki w jakim celu ? przecierz korona to jakby 'kapa' na cły ząb więc po co w nim gmerać? ale nie wtrącamsie w kompetencje lekarza

Gość zęby ah te zęby
To znaczy lekarz narazie nic mi nie proponuje,tylko ja już sama myślę co by tu zrobić. Jak mowilam ząb byl nieprawidlowo przeleczony i miałam go leczony jeszcze raz tym razem pod mikroskopem i lekarz powiedzial,że jeżeli po ponownym leczeniu wszystko będzie ok to możemy założyć wkładkę wybielającą. Ale niestety leczenie nic nie dalo-ząb dalej boli na uscisk,bo jak się okazało poprzednia dentystka przepchała ten materiał za daleko,no więc teraz konieczna jest ta resekcja. Wiec raczej ta wkładka już odpada. no,ale to chyba nie znaczy,że na ten ząb już nic nie można nic założyc tzn korony?mam chodzić z takim ciemnym na przodzie :O ??? a jesli można to własnie za jaki czas?ile musi minąc czasu od tej resekcji ?

Gość tolaaaa
acha no bo dziwnym mi sie wydało ze ci i korony iwkładki proponuje na koronkę mysle nie bedziesz musiała długoczekać po prostu musi ci się porzadnie wygoić po resekcji wiesz bedziesz miała szycie potem trzeba te szwy ściągnąć no i rana musi sie zagoić ,wiadomo jak skaleczenie myslę ze bedziesz pod kontrolą moze w miesiąc sie wyrobisz

Gość zęby ah te zęby
aha,dziękuję ci bardzo;) strasznie się boję tego zabiegu,mialam już rozne jazdy z zębami,ale dziąsła to mi jeszcze nie kroili:( pozdrawiam;)

zęby ah te zęby -resekcja nic a nic nie boli,jedyne co boli to zastrzyki bo ja akurat ich nie lubie :-)

Gość oż cholercia
tola, Ty mi lepiej napisz, dlaczego implanty sa takie drogie :o musze zrobic na 4. bpje sie tego zabiegu jak cholera :o jak taki zabieg wygląda?? boje sie ze bede łazic spuchnieta lkilka dni :o

Gość tolaaaa
tego to nie wiem czemu sa takie drogie moze dlatego ze to innowacja i potrzebny jest specjalista ok 3-4 tys jeden

Gość oż cholercia
a nie wiesz jak wygląda taki zabieg??

Gość zębowa wróżka36
tolaa żeby zrobić nowa protezę akrylową na 4 zęby trzeba udać się do stomatologa czy wystarczy do protetyka???

Gość tolaaaa
nie byłam nigdy przy implantach zeby z ropą cóż nie bede ukrywac e znieczulenie nie działa wtedy na 100 % , pewnie ci lekarzwczesniej przepisze antybiotyk by ropa zeszła mozna iśc do protetyka ALE!! jak masz naprawde naprawde zaufanego i najlepiej znajomego bo jak nie to mozesz trafic na partacza i kase wywalisz jednak dentysta tak go pilnuje czy wszystko kej

Gość tolaaaa
a na 4 zeby to lepiej pomysl o jakimś mostku wiadomo kupe kasy ale jaki komfort -nic nie wyciagasz z buzi

Gość tolaaaa
na razie spadam na msze ;)

Gość motylekkolorowy
tolaaaa - czy przy tych krwawiacych dzisalach dobrym pomyslem jest szczoteczka elektryczna (moj wpis wczoraj godz. 16.51)

Gość xxxmalpaxxx
prosze napisz ile kosztuje znieczulenie ogólne to wazne

Gość tolaaaa
cięzko mi powiedzieć czy szczoteczka elekt bedzie lepsza lepiej wykryc przyczyne tego krawawienia idz do innego stoma niech ci to zobaczy znieczulenie ogólne róznie -słyszałam od 200 do nawet 500 zł nie polecam naprawde wyrzucenie kasy i niebezpieczne

Gość tralallala
mam jeszcze jedna "ciemna" plombe u gory a na dole strasznie mnie boli ząb, który był robiony jakies 3 lata temu. czy mozliwe by bol promieniowal od plomby, ktora jest do wymiany...?

Gość sandra112
tolaaaa chcialabym zebys mi doradzila co mam zrobic poniewaz w dziecinswie mialam usuwana 2 gorne 6.bylam jeszcze mala i lekarz odradzil mi wstawienie nowych bo rosne itp.no i problem jest taki ze teraz mam 20 lat i zeby mi sie rozeszly i mam male przerwy. i teraz nie wiem co w tej sytuacji mozna zrobic.ok musze je wstawic ale co dalej? aparat cos tu pomoze?z gory dzieki za odpowiedz

Gość tolaaaa
tralallala--jak nie potrafisz zlokalizowac bólu to moze byc tak ze nie wie sie dokładnie ktory zab boli-sama tak miałam :) ale ty raczej jestes pewna ze to ząb z dołu -więc tu bym najpierw szukała przyczyny,idź zrób fote tego zęba/ok 10 zł/ i idź od razu z nim do stoma ;wtedy bedzie juz wszystko jasne sandra112-wiesz w takie sprawie to raczej ci nie pomogę :( tu trzeba zobaczyć 'naocznie;jakie są odstępy miedzy zębami czy jest wada zgryzu albo czy ci grozi nie musi byc od razu aparat stały moze nana sie tylko taki wyciagany albo na noc

Gość sandra112
ok ale dziekuje za dobre checi:)

Gość pytanie do toli
mam usunieta jedynke druga jedynka była kiedyś leczona kanałowo teraz ma bardzo brzydki odcien co powinnam zrobic? najchetniej usunelabym ta 2 jedynke i wstawila 2 implanty 2 jest do lceczenia co mam zrobic