Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka jedna zołza

ZARĘCZYNY!!! w młodym wieku....

Polecane posty

skoro wszystko jest tak pieknie, to chyba nie ma przeszkod? Jedyna przeszkoda moze byc jedynie to, ze wiek 19 lat to nie jest \"juz\" tylko \"zaledwie\". Szczerze mowiac, w Twoim wieku przez mysl mi slub nie przeszedl, choc juz wtedy wiedzialam ze to ten jedyny.

Gość PO cccCO
A piszesz jakbyś miała 10 lat. Moja kuzynka która ma 16 ma dojżalsze wypowiedzi niż ty. I co od opini osób na kafeterii uzależnisz swoją decyzję? I weźmiesz ślub i zrobisz sobie "dzidzi"?

PO cccO, z calym szacunkiem, ale jesli nie wiesz ile dziewczyna ma lat, co wyraznie napisala, to skad wiesz ze jest infantylna, skoro nawet dobrze nie przeczytales tego co napisala?

Gość PO cccCO
kochana jakbyś dluzej na kafeterii siedziala to wiedzialabys, ze ludzie pisza jedna a prawda jest inna. To bylo pytanie retoryczne bo owszem widzialam ile ma lat.

\"u nas to juz sie wiekszosc pyta kiedy wesele kiedy dzidzi jakas bo wg nich taka z nas super para , ze bysmy sobie poradzili i ze fajnie by bylo niektore kolezanki mi zazdroszcza ze mam takiego fajnego faceta i ze juz takiego stalego i w ogole \" ta wypopwiedz swidczy o calkowitej dojrzalosci psychicznej, bierz slub skoro wszyscy dookola mowia jaka z was super para:o jestem starsza o rok a w glowie jednak bardziej poukladane:o

Gość PO cccCO
--> między innymi z tej wypowiedzi co ellinka wywnioskowałam o infantylności.

Kochana, siedze na Kafeterii dobre 3 lata. Problem w tym, ze trudno komus zarzucac infantylizm, tylko dlatego ze DOMNIEMUJE sie ze ktos jest taki, a taki tylko na podstawie postow. Obawiam sie wrecz, ze osoba infantylna nie umie pisac nieinfantylnie.

a dalej z nim jestes? no ja wlasnie mysle ze to ten jedyny i mysle ze nie ma na co czekac chociaz slub chcialabym miec w wieku 21 lat takze to juz chyba nie tak zle :)

\"no właśnie dokładnie a ja jestem pewna na 100% ze chcialaby byc z tym meżczyzna do konca zycia i tak poza tym to juz z nim mieszkam od tego miesiaca .Wczesniej mieszkalismy razem w tamtym i w tym roku na wakacjach codziennie prawie 24h na dobe gdyby nie praca Także wiem jak sie zachwuje i jakie sa jego przyzwyczajenia \" A tu z pewnoscia wykazala sie infatylizmem, bo napisala ze chce go na 100 procent, mimo tego ze poznala go z roznych stron ze wzgledu na mieszkanie i przebywanie ze soba. Ja znam dziewczyny, ktora wypowiadaja sie o wiele dojrzalej od autorki topiku, ale wierza ze widujac swojego faceta raz na 2 tygodnie, stworza z nim idealny zwiazek.

Gość to sie zarecz i wez slub
potem dzidzi dopiero wtedy koleznki beda ci zazdroscic!!! a juz najbardziej ci beda zazdroscic, ze nie zrobisz studiow i w wieku 30 lat bedziesz rozwodka bez zawodu i ale za to z dzidzi

to sie zarecz i wez slub ----> czy uwazasz ze dziecko i malzenstwo skutecznie uniemozliwiaja ukonczenie studiow?

PO cccCO- a jak ja mam pisac to nie jest jakis topik na ktorym trzeba sie dobrze wyslawiac i uzywac bog wie jakich slow... a poza tym chyba to jak ktos pisze nie odzwierciedla tego czy jest dojrzaly...

Gość PO cccCO
Nie jak a co. Ale nie ważne, niech ci się dobrze żyje, mi nic do tego.

wiesz co ja w wieku 21-lat bede juz po studium :D na studia sie nie wybralam bo nie chcialam a po moim studium i tak bede miala b.dobry zawod i taki ktory bede lubic

uwazam ze dzieci wymagaja duoz uwagi i poswiecenia ze strony rodzicow co utrudnia studiowanie oczywiscie wzytko jest mozliwe, ale palny zyciowe autorki konca sie na slubie i dzidzi

Po cccO ---> nie am to jak smacznie podsumować człowieka i ze swiadomoscia dobrze spelnionego obowiazku pojsc spac. Lepiej Ci?

to sie zarecz i wez slub---> szczerze mowiac jestem w stanie zrozumiec kobiety, dla ktorych bycie zona i matka oznacza spelnienie. Nie kazda z nas musi byc pania magister.

Gość kassssss
Powiało zawiścią. Obrażanie i nazywanie bliżej nie znanej, wręcz obcej osoby infantylną, na dodatek na podstawie paru bzdurnych zdań jest śmieszne i pokazuje tylko jak niską samoocene musi mieć ta osoba. Przykre. Nawiązując do topiku. Sama mam 19 lat i jestem zaręczona z chłopakiem, z którym jestem od ponad trzech lat. Wiem, że życie to nie bajka i z nikim nie będzie idealne, ale akurat przy tym chłopaku (ma 20 lat) jestem szczęśliwa. Wiem po prostu, ze to ten a nie żaden inny. Jezeli powiedziałaś "tak" gdy Ci się oświadczył, to znaczy, że chcesz z nim być, proste... A co inni o tym uważają, nie powinno Cie interesowac, zawsze znajdzie się ktoś w takiej sytuacji jak Ty, albo ktos kto Cie bedzie krytykowal. Ile osób, tyle poglądów. Wyłącz lepiej kafeterie i leć do narzeczonego ^^

a skad wiesz ze sie na tym koncza? wiesz znam duzo osob ktore mimo tego iz maja dzieci skonczyly studia i teraz spelniaja sie zawodowo dla mnie dziecko to zadna przeszkoda...

Gość PO cccCO
Nie nie jest mi lepiej. A ty masz jakiś problem z tym? Ogólnie mam gdzieś co kto zrobi i dlaczego.

kasss- moj chlopak ma 24 lata no juz prawei 25 po ze stycznia jest takze on juz tez chce stworzyc rodzine a ja zaczynajac z nim byc bylam przyszykowana na to ze stwiedzajac ize jestesmy razem musze sie liczyc z tym ze on bedzie chcial szybko zalozyc rodzine bo jest o 5 lat starszy a ze mnie to nie przeraza i jestem na to gotowa to sie zgodze :)

Uwazam, ze nie ma nic gorszego jak \"podsumowanie\" człowieka. Zwlaszcza czlowieka, o ktorym sie wie tyle ile zdazyl napisac w kilkudziesieciu linijkach. Ty idziesz spac, zadowolona z tego jaka jest poprawna, a dziewczyna pozostaje ze swiadomoscia, ze ktos wzial ja za dziecinna i glupiutka. Swoja droga, gdybys miala tak gdzies co kto robi, nie bylabys tak doswiadczona uzytkowniczka Kafe, za jaka siebie uwazasz. W koncu tutaj zaglada sie po to, zeby sie dowiedziec co i jak kto robi :>:>:>:>. Zapachnialo hipokryzja.

ja znam moja teciowa, ktora wyszla za maz majac jedynie mature, potem jej maz zachorowal i umarl a ona zostala z dziecmi w wieku w ktorym nawet do sprzatania nie chca jej zatrudnici z marna rencina a najmlodsze dziecko nie jestjeszcze samodzielne nikomu nie kaze byc doktorem ale mic wyksztalcenie i jakis zawod to podstawa bezpieczentwa rodziny malzenstwo i dzieci to nie zabawa w dom tylko odpowiedzilana zyciowa decyzja

Gość PO cccCO
to sie zarecz i wez slub A co ty wiesz? Dziewczyny tutaj i tak wiedzą lepiej.

Sorry, ale \"my\" chociaz czytamy, to co maja do powiedzenia inni. Z kolei domena Pan atakujacych jest, to ze nie do konca czytaja lub rozumieja co sie pisze.

ja mieszkam z facetem juz prawie rok i to nie ejst taka sielanka. rozumiem ze w wieku 21 lat bedzie was stac na oplaty za mieszkanie, wylozyc pieniadze na dziecko?ktos musi sprztac, opiekowac sie \'dzidzia\', gotowac, robic pranie, martiwc sie gdy zachoruje,chodzic po lekarzach itp. jesli jestes az tak dojrzala( a niestety watpie i mozecie sobie tu na mnie naskakiwac) to gratuluje i bierz slub.

elinka- przeczytalas wszytsko? czy znowu mam pisac co juz wczesniej pisalam?po pierwsze ja biorac slub w wieku 21 lat nie bede chciala miec od razu dziecka w wieku 23/24 lat ok po drugie pisalam juz wczesniej ze z nim mieszkałam i wiem jakie ma zwyczaje i jak sie zachowuje...