Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bartkoowaa

moje 11 miesięczne dziecko nie może spać w nocy- czy ktoś tak miał?

Polecane posty

Gość bartkoowaa

Przez pierwsze miesiące mój synek budził się na jedzenie w nocy i spał w swoim łóżeczku.Potem budził się z płaczem, ciągle myślałam, że to żabki, ale ząbki zaczeły wychodzić dopiero teraz, śpię po pięć godzin.opiszę dokładnie , może coś mi poradzicie. Synek o 20 zasypia z butelką w łapce, budzi się już ok.22, jak przyjdę zaraz zasypia spowrotem, ale potem już co godzine się wybudza, o 12 musze go już wziąć do swojego łóżka bo zaczyna wrzeszczeć. ząbki idą ale on wrzeszczy nawet po tym jak dam mu panadol. ze mną już nie wrzeszczy ale budzi się co jakiś czas, czuje, że się wierci. o 4-5 wrzask - butla, jak zaśnie to jeszcze godzinę prześpi w swoim łóżeczku i znowu się zaczyna. W dzień spi 2x po ok. 45 minut. kompletnie nie wiem co sięę dzieje, tak jest już od dwóch tyg. a przecież takie małe dziecko musi więcej i spokojniej spać. co się może dziać?

jeśli nawet nie widać ze idą kolejne zęby to przesuwające się zawiązki zębów dają się we znaki.Tez tak mam byliśmy u lekarza i mnie uświadomił.No więc zaczniemy lepiej spać jak się pojawi ostatni ząb.

U mnie dokładnie tak samo było (nadal jest) przez co niestety przyzwyczaiłam synka , że śpi ze mną a nie w łóżeczku. Już nie wyrabiałam ze wstawaniem co godzinę każdej nocy. Teraz jest trochę lepiej ale nadal nie przesypia nocy tylko ciągle się kręci albo chce pic ( przy czym napije się łyka tak od niechcenia:O).Przez te 17 m-cy może z 5 nocek całych przespał.

bartkoowaa- wiesz ja mialam to samo z pierwszym małym- myslę, że błędem było zrobiemie z butli usypiacza- dlatego wieczny t=ryk i butelka tak dziecko sie wycisza- ja tak mialam o zgrozo do wieku 3 lat z córką teraz próbuję inaczej- muzyczka i smoczek ostatnio mi sie budzi o 3 w nocy tylko- a wczesniej jak zaczela ząbkować to butla co godzinę :O

Gość bartkoowaa
ale wcześniej, kiedy zęby jeszcze nie szły też zdażały się takie noce, choć rzadziej.Poza tym panadol chyba by pomógł?

Gość bartkoowaa
a czy to nie za wcześnie czy mogę go w drastyczny sposób odzwyczaić tak z dnia na dzień np. nie brać go do siebie i pozwolić żeby się wykrzyczał, raz próbowałam, po 20 minutach wprawdzie nie przestał, ale jak dałam smoczka i położyłam go to usnął i spał całe 3 godz. to było o 1 w nocy

bartkoowaa ja mam dokladnie to samo Moj synek tez ma 11 miesiecy Nie mam juz sily:-( Kazde zasypianie to meka okolo godz jak nie wiecej Nasz pediatra mowi ze to wina zabkow Musze sie z nim zgodzic bo wczesniej synek przesypial cale noce albo budzil sie raz na karmienie Spal w lozeczku teraz z mani w lozku U nas to trwa jakies 2 miesiace

Gość bartkoowaa
no cóż wygląda więc na to, że nie ma ratunku, dzięki dziewczyny. sama teraz jestem więc ciężko, w dzień też daje popalić bo chodzi i wszędzie szpera, oka nie mogę z niego spóścić a same mi się zamykają sandra - a czy pediatra coś wam próbował doradzić?

Doradzila mi czopki uspokajajace Virbucol nie pamietam czy dokladnie tak sie nazywaly ale jak zapytasz w aptece to napewno ci doradza Czopki sa bez recepty Niestety pomagaja na chwile a wocy synek i tak nie spal musimy to jakos przezyc:-)