Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daariaa

Czy tabletki antykoncepcyjne z miarą długiego czasu przyjmowania......

Polecane posty

Gość daariaa

.......mogą przestać działać . Spotkałam sie ostatnio z taką opinią i troszkę mnie to zaniepokoiło..... Przyjmuje tabletki Regulon półtora roku i jak narazie nie pominęłam ani jednej - zawsze o tej samej porze .... i muszę przyznać , ze mi służą .... wiec czy mam zmieniać ????? Spotkaliście się z takim czymś , ze nalezy je zmieniać po dłuzszym czasie przyjmowania.....

oj pierwsze słyszę :) myślę że to kolejny mit krążący na ich temat. jakby tak było to producenci pisaliby o tym w ulotkach, przecież im też bardzo zależy na tym aby kobiety przyjmujące ich lek nie zachodziły w ciążę, dla nich to sprawa reputacji :) możesz spokojnie dalej brać, pod warunkiem że lekarz nie zaleca zmian.

Gość daariaa
no wlasnie tez tak mysle.... jak słuzą to dlaczego nie brac dalej.... ale wolałam zapytać na wszelki wypadek ..... Chociaz jedna kolezanka kolezanki :) zaszła w ciaze po 2 latach brania tabletek ..... wiec troche mnie to zaniepokoiło.... ale napewno cos nie tak było .... moze paliła, alkohol i nieregularne przyjmowanie .... a zgoniła na tabletki i OT POSTRACH dla innych kobiet....

jak dla mnie to brala nieregularnie, albo brała jakieśleki. bo przecież ani alkohol ani papierosy nie zmniejszają skuteczności tabletek!! ale należy pamiętać też o jednym - tabsy bają 99,5-99,8% pewności, więc zawsze zostaje ten maleńki odsetek...

Gość jola87
ja biorę już ponad 3 lata te same i jest OK