Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juz Nie Pomarancz

Niekulturalne matki

Polecane posty

Gość Juz Nie Pomarancz

Zauważyłyscie, że niektórym matkom po porodzie totalnie odbija i zachowują sie jak najwazniejsze istoty na swiecie? Jadą wózkiem, nie patrzą ze prosto na kogoś, a to co sie wyczynia w autobusach to juz totalna porazka. Mam wysiąć i biec za autobusem bo ona koniecznie musi wejsc z wózkiem, i na dodatek najlepiej jakby jeszcze miala miejsce siedzace? Ja rozumiem podniete własnym dzieckiem i macierzynstwem, ale troche kultury... :/

Gość zgadzam sie z tobą
mnie juz szlag trafia

gdybysmy sie nie rozpychały to np w takim autobusie nikt by nam miejsca nie ustąpił

No ale przepraszam bardzo - nie tylko wy chcecie jechac. Nie raz mialam sytuacje ze kobieta z ogromnym wózkiem wręcz na mnie nawarczała że sie nie przesune bo ona chce wejsc. A dokad ja sie mam przesunac jak tlok taki ze szpilki wetknąć nie mozna? Mam wysiąśc? Ani wy ani wasze dzieci nie jestescie pępkami świata

popatrzmy na caloksztalt - niekulturalne spoleczenstwo ?? a nie tylko matki

Gość a u nas na osiedlu
ale my matki z wózkami też jesteśmy klientami komunikacji miejskiej, tak samo jak każdy człowiek:) mogłabym powiedzieć, że kultury brakuje innym pasażerom, bo pchają się mało wózka nie wywrócą:O uważam że jazda autobusem z wózkiem to najgorszy koszmar:( dlatego sporadycznie pozwalam sobie na ten "komfort":D

Matki są szczególne. A i jeszcze jedna rzecz mnie rozbraja - matki z dziecmi które juz chodzą, i ktore w autobusie koniecznie muszą siedzieć. Jak widze że stara kobieta ustepuje miejsca 3 letniemu dziecku, widzac wzrok jego mamusi to mi sie niedobrze robi.

Gość zgadzam sie z tobą
czyli nie tylko ja to zaobserwowałam, a juz myslałam,ze ze mną cos nie tak i mam zaburzone postrzeganie rzeczywistosci.Te mamuski zachowują sie jak udzielne ksiezniczki

Gość a u nas na osiedlu
i jak zwykle są dwie strony medalu;)

Gość agagag
tez mnie wkuwiają takie pindy.Albo jak idzie środkiem hipermarketu nie patrzac na innych klientów, nie odsunie się, nie przepuści;/

to juz zalezy od charakteru nie wszystkie tak robią , takze posegreguj sobie to wszystko ja bym w zyciu nie usiadła na miejscu które ustąpilaby mi starsza osoba, nawet jakbym była z dzieckiem

Gość zgadzam sie z tobą
wczoraj rano gdy jechałam do pracy myslałam ,ze wyjde z siebie,jakas gowniara (no ale zaszła w ciaze i urodzila,wiec swieta krowa) po prostu najechala na mnie tym cholernym wozkiem w autobusie,przepraszam przez gardło oczywiscie jej nie przeszło

Gość zgadzam sie z tobą
gabi -nie twierdzę ,ze wszystkie,ale naprawdę sporo,bo skoro juz tyle osob zwrociło na to uwagę,świadczy ,ze cos w tym jest

Wiesz co, jakbys usiadła z dzieckiem, to jeszcze pol biedy. Zazwyczaj siada samo dziecko, a biedna babcia stoi obok usatysfakcjonowanej mamusi. Widze to prawie codziennie i uwazam ze to żałosne. Nie wspomne juz o intonacji głosu matek które uwazają ze są najwazniejsze i z wyrzutem mówią \" no moglaby sie pani odsunąc\" albo \" pomoglby mi pan wniesc ten wozek!! \" , czemu zazwyczaj towarzyszy mina obrazonej ksiezniczki. Dno.

Gość a u nas na osiedlu
o, jeśli chodzi o hipermarkety, to się zgodzę, bo głupotą jest pchać się tam z wózkiem:O i nie jest to zdrowe dla dziecka:(

ja tez nie bronię matki , bo owszem cos w tym przwdy jest ale ja osobiscie tak nie robię i nie zrobiłabym a z drugiej strony to nie pamietam kiedy jechałam autobusem :D

wic najlepiej zostawic dziecko samo w domu i wyskoczyc na zakupy albo zaglodzic no bo po co sie tam pchac

A moja cierpliwosc sie konczy i chyba zaczne tym poobrażanym na Bóg wie co matkom zwracac uwagę. Nie umieją sie dostosowac do zycia w spoleczenstwie to niech siedza w domu i nie przeszkadzają innym, świete krowy

ale pomyslcie takimi kategoriami jak my matki jak sie nie bedziemy pchały to nikt nam nie ustąpi, albo miejsca nie zrobi :)

wydaje mi sie ze bedziecie szczesliwsze jak zaoszczedzicie na biletach mzk i kupicie sobie autko

i w drugą strone to tez działa troche kultury i ustąpcie miejsca matkom nie mowie juz o miejscach siedzacych , ale o stojących

jezdze komunikacja miejska dosc duzo i nie widzialam zeby staruszka ustepowalal miejsca 3letniemu dziecku:o btw te starsze osoby wcale nie sa lepsze takie schorowane ale torby z zakupami maja olbrzymie i jeszcze potrafia z nimi biegac zeby sobie tylko miejsce znalezc w autobusie/tramwaju:o

Gość a u nas na osiedlu
lorinko:D no bez przesady... nie powiesz mi że nie ma takiedo dnia żebyś nie mogła z kimś zostawic dzieci i jechac z mężem do marketu na wielkie zakupy:) no chyba że codzień biegniesz z wózkiem do hipermarketu po sztukę mięsa na dzisiejszy obiad:)

Ellinka :D OBRE a do kosciola jak zapierdzielaja po pare kilosów czasami to ich nozki nie bolą

Gość a u nas na osiedlu
ja ma dwoje dzieci, młodsze 1.5 roku i zakupy ogromne robię w sobote sama z męzem, a dzieci zostają u babci:) trzy godziny, a zakupy na cały tydzień:)

Ellinka -a ja widzialam i to nie raz. I nie chodzi mi o to ze one są schorowane, tylko ze jest normalnym bezsensem zeby staruszka sie zrywala bo trzylatek chce siedziec. A co do hipermarketów - a niech sobie tam jezdza, tylko nie musza sie rozpedzac z wozkiem i taranowac wszystkich na swojej drodze