Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samurajski miecz

ile płacicie alimentów?????????????

Polecane posty

Gość czytam sobie
znowu sztywność myślenia u zniecierpliwionego czy ty naprawdę aż tak bardzo nienawidzisz siebie że innych traktujesz w podobny sposób? Nie można kochać siebie pałając nienawiścią do ludzi-przeczytaj sobie książkę POKOCHAJ SIEBIE Wayne W. Dyer-może dotrze do ciebie fakt że traktując z pogardą innych sam siebie nienawidzisz. Jest takie przykazanie miłości które zapisane jest w Biblii A które wypowiedział Jezus "Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego" cyt: "Aby pojąć co znaczy kochać samego siebie należy najpierw zapytać co znaczy kochać drugą osobę. Ujmując rzecz nieco skrótowo powiedzmy sobie że uczucie to polega co najmniej na trzech sprawach: 1. Miłość szanuje i utwierdza bezwarunkową i unikalną wartość osoby kochanej. 2. Miłość uznaje i próbuje wypełnić potrzeby osoby kochanej. 3. Miłość przebacza i zapomina niepowodzenia osoby kochanej. Jeżeli nam się nakazuje, abyśmy "kochali bliźniego swego jak siebie samego", to najprostszą implikacją tego przykazania jest następujący wniosek: cokolwiek czynilibyśmy naszemu bliźniemu, w pierwszej kolejności powinniśmy uczynić to sobie. Innymi słowy - musisz obie osoby traktować jednakowo. Musisz kochać dwóch ludzi: siebie i swego bliźniego. Nie możesz kochać tylko jednego z nich." Dzieci to szczęście na które się czeka-po to człowiek się rodzi by w przyszłości mieć dzieci,by móc dzielić się z nimi nie tylko pieniędzmi ale i miłością.Dzieci się po prostu kocha bezwarunkowo a że światem rządzi pieniądz więc trzeba i tymi pieniędzmi z nimi się dzielić. Nie potrafię zrozumieć twojej postawy człowieka, mężczyzny, ojca,partnera... Czym ty w życiu sie kierujesz skoro tak bardzo pałasz nienawiścią do kobiet i ich dzieci? Czym one ciebie skrzywdziły że je osądzasz krzywdząc? Dzieci się z powietrza nie biorą,one nie wybierają sobie rodziców,nie mają najmniejszego wpływu na fakt życia w takiej czy innej rodzinie. Potrzebują miłości swoich rodziców i zabezpieczenia aby móc dorastać i rozwijać się. Żyjemy w cywilizowanym kraju w którym obowiązuje edukacja szkolna -czy tego chcemy czy nie musimy dzieci posyłać do szkoły-nie poślemy ich bez ubioru,głodnych,bez przyborów szkolnych. Kochający rodzice chcą aby ich dzieciom nie brakowało niczego ale skoro już brakuje jednego z rodziców musimy zadbać o to aby im więcej już niczego nie brakowało czyli dóbr które powinny mieć gdyby żyły w pełnej rodzinie. Cywilizowane państwo zadbało o te dzieci których rodzice porzucili i zapomnieli o ich potrzebach dlatego też między innymi stworzyło prawo chroniące je przed brakiem finansów-stworzyło fundusz alimentacyjny dzięki któremu dzieci mogą dalej żyć. Nie wiem czy dość jasno się wyraziłam i czy ty cokolwiek zrozumiałeś ale chodziło mi o to że aby zmienić złe nastawienie do innych nalezy po prostu zaakceptować siebie i pokochać aby móc kochać innych i świat w którym się żyje

Gość Zielonawy
Nienawiść i miłość oparta o hormony jest szkodliwa bo przesłania zdrowy osąd sytuacji o czym przekonali się zapewne wszyscy na tym forum. "Czytam sobie" - sypiąca zdaniami " PS: zacznijcie sami rodzic dzieci - my pójdziemy na urlop" Skoro już się powołujesz na Biblię to może poszukaj tych fragmentów" "2. Stosunek żony do męża. a. żona męża miłuje. „Że starsze kobiety... niech pouczają młodsze kobiety, żeby miłowały swoich mężów i dzieci... aby Słowu Bożemu ujmy nie przynoszono (Tyt 2,3-5). b. Żona uznaje przywództwo męża. „Żony, bądźcie uległe mężom swoim jak Panu, bo mąż jest głową żony, jak Chrystus Głową Kościoła, ciała, którego jest Zbawicielem. Ale jak Kościół podlega Chrystusowi, tak i żony mężom swoim we wszystkim (Ef 5,22-24). „Podobnie wy, żony, bądźcie uległe mężom swoim, aby jeśli nawet niektórzy nie są posłuszni Słowu, dzięki postępowaniu kobiet, bez słowa zostali pozyskani. Ujrzawszy wasze czyste bogobojne życie (1 Piotra 3,1-2). Powyższy tekst odnosi się do kobiet, których mężowie są nieposłuszni Panu. Sugeruje on, że dzięki dobremu przykładowi mogą być użyte przez Ducha Świętego by doprowadzić swych mężów do Chrystusa. Tekst ten jednak nie sugeruje posłuszeństwa mężowi w jego grzesznych działaniach. Żona nie może unieważnić swych zasad. c. Żona okazuje mężowi szacunek. „... a żona niechaj poważa męża swego (Ef 5,33). 3. Stosunek męża do żony. a. Mąż miłuje żonę. „Mężowie, miłujcie żony swoje, jak i Chrystus umiłował kościół i wydał zań samego siebie. Tak też mężowie powinni miłować żony swoje, jak własne ciała. Kto miłuje żonę swoją, samego siebie miłuje. A zatem niechaj i każdy z was miłuje żonę swoją, jak siebie samego... (Ef 5,25.28.33). b. Mąż jest żonie oddany. „Dlatego opuści człowiek ojca i matkę i połączy się z żoną swoją, a tych dwoje będzie jednym ciałem. (Ef 5,31) c. Mąż jest troskliwy. „Podobnie, wy mężowie, postępujcie z nimi z wyrozumiałością jako ze słabszym rodzajem niewieścim i okazujcie im cześć, skoro i one są dziedziczkami łaski żywota, aby modlitwy wasze nie doznały przeszkody (1 Piotra 3,7). - ja nie pałam do Ciebie nienawiścią,to byłoby zbyt proste, ja tylko uważam że kobiety takie jak Ty są zagrożeniem naszej cywilizacji, pomyłką,ślepą ścieżką, ofiarami emancypacji i lewackiej ideologi ja po prostu chciałbym żeby kobiety z takimi poglądami jak Ty zniknęły z tego świata. Pozdrawiam

Gość czytam sobie
zielony-przede wszystkim skoro już powołujesz sie na Biblie to bądź tak dobry i nie wyrywaj z kontekstu urywków bo tekst traci cały sens - cytujesz Biblie dokładnie jak świadkowie jahwe istotnie w twoim tekście nic a nic nie ma z nienawiści cytat : ja nie pałam do Ciebie nienawiścią,to byłoby zbyt proste, ja tylko uważam że kobiety takie jak Ty są zagrożeniem naszej cywilizacji, pomyłką,ślepą ścieżką, ofiarami emancypacji i lewackiej ideologi ja po prostu chciałbym żeby kobiety z takimi poglądami jak Ty zniknęły z tego świata. BRAVO GORĄCA MIŁOŚĆ PRZEZ CIEBIE PRZEMAWIA Zamiast zmieniać kobiety zacznij zmieniać siebie-może swoim przykładem idealnego mężczyzny spowodujesz falę naśladowań przedstawicieli swojej płci dzięki czemu nam kobietom będzie lżej - choroby weneryczne wyginą,wszystkie dzieci będą miały ojców a żony nie będą szarpać dwóch etatów PS: jeśli pragniesz znaleźć kobietę która jedynie ma dwa prawa słuchać i milczeć musisz zacząć czytać książki mormonów w nich znajdziesz swój wzór kobiet

Gość czytam sobie
zielony jaki nick taki jego właściciel Jeśli chcesz być światłym to zacznij przede wszystkim rozumieć przesłanie całości danej księgi Biblijnej Skoro już wlepiasz jakikolwiek tekst to wlep jego całość np wlepiłeś "Powyższy tekst odnosi się do kobiet, których mężowie są nieposłuszni Panu. Sugeruje on, że dzięki dobremu przykładowi mogą być użyte przez Ducha Świętego by doprowadzić swych mężów do Chrystusa. Tekst ten jednak nie sugeruje posłuszeństwa mężowi w jego grzesznych działaniach. Żona nie może unieważnić swych zasad." ---- jest to urywek tematu pt "CO MÓWI BIBLIA O RODZINIE" link http://chrzescijanin.blog.onet.pl/CO-BIBLIA-MOWI-O-RODZINIE,2,ID187032038,n znajdziesz tam również i taki tekst: A JEŚLI KTOŚ O SWOICH ,ZWŁASZCZA O DOMOWNIKÓW NIE MA STARANIA TEN ZAPARŁ SIĘ WIARY I JEST GORSZY OD NIEWIERZĄCEGO (1 TYM 5,9)" i kolejny: " OTO DZIECI SĄ DAREM PANA,PODARUNKIEM JEST OWOC ŁONA" i następne "ULEGAJCIE JEDNI DRUGIM W BOJAŹNI CHRYSTUSOWEJ" i kolejny " MĄŻ NIECHAJ ODDAJE C JEJ SIĘ NALEŻY,PODOBNIE ZONA MĘŻOWI.NIE ZONA ROZPORZĄDZA WŁASNYM CIAŁEM LECZ MĄŻ,PODOBNIE NIE MĄŻ ROZPORZĄDZA WŁASNYM CIAŁEM,LECZ ŻONA" i kolejny"MAŁŻEŃSTWO NIECH BĘDZIE WE CZCI U WSZYSTKICH A ŁOŻE NIESKALANE ,ROZPUSTNIKÓW I CUDZOŁOŻNIKÓW SĄDZIĆ BĘDZIE BÓG" resztę sobie doczytaj poczytaj również wszelkie komentarze do danej księgi i potraktuj je jako całość a nie wyrywaj z kontekstu Dobrym przykładem dla was mężczyzn powinien być Józef - mąż Maryi - poczytajcie o jego troskach o swoją kobietę jak i o dziecko, które było w jej łonie, a które przecież przez niego poczęte nie było. Myślę że kobiety byłyby "posłuszne" swoim mężom gdyby mężowie byli MĄDRZY,UCZCIWI,LOJALNI,PRACOWICI,ODPOWIEDZIALNI,PRAWDOMÓWNI,WIERNI skoro ty zielony uważasz że kobiety powinny mieć cechy Biblijnej Ewy zacznij od nauki i krytyki tych mężczyzn, którzy zatracili cechy Biblijnego Adama,Abrahama,Noego,Salomona.....

Czarna owca zdarzy się w każdym stadzie i zwykle o niej jest głośno. Częściej jednak słychać o oczernianych mężczyznach. Ja przytoczę taki przypadek: 1. Dziewczyna zaoferowała dobrze zarabiającemu chłopakowi seks, zapewniając że jest zabezpieczona, 2. Po iluś dniach oznajmiła chłopakowi że jest w ciąży, 3. Chłopak poczuł się wrobiony, czy zgwałcony (podobnie jak zgwałcona dziewczyna), 4. Gdy w dalszej (niejako wymuszonej) znajomości okazało się że dziewczyna na każdym kroku kłamie i działa podstępnie i stara się jednostronnie podejmować decyzje, nie udało się zawrzeć związku, 5. Jeśli sama podjęła decyzję o poczęciu dziecka, a nie była świadoma, że takie wymuszane związki zwykle nie dochodzą do skutku, to z własnej głupoty skazała dziecko na życie bez ojca ... 6. Ojciec płaci 500 zł co miesiąc, a ona zaszantażowała go: "Albo będziesz płacił 1400, albo będzie sąd !" Oczywiste jest że dziecko jest tu bez winy, jest bezbronną osóbką i oboje rodziców ma obowiązek mu zapewnić godny byt. Jak to oceniacie: Kto tu jest ofiarą ? Czy 500 zł od ojca dla 3 miesięcznego dziecka to dużo czy mało ?

Gość czytam sobie
zapytam ciebie CZY SZANUJĄCY SIĘ FACET SKORZYSTA Z PŁATNEGO SEXU BEZ ZABEZPIECZENIA Z DZIEWCZYNĄ STOJĄCĄ NA ROGATKACH, KTÓRĄ LEDWO CO ZOBACZYŁ ?! JESZCZE RAZ JEŚLI MĘŻCZYZNA NIE CHCE MIEĆ DZIECKA-ZABEZPIECZA SIĘ-ZAKŁADA PREZERWATYWĘ KTÓRA NIE TYLKO GO UCHRONI PRZED NIECHCIANĄ CIĄŻĄ PRZYGODNEJ PARTNERKI ALE RÓWNIEŻ PRZED CHOROBAMI WENERYCZNYMI JAK I PRZED HIV skoro zdecydował sie na sex i nie zabezpieczył również jak ona decydował sie na to by zostać ojcem - musi płacić jego dziecko musi żyć na tym samym poziomie co i on nawiasem mówiąc ja bym wolała mieć zasądzone alimenty oraz zrobione badania DNA

Piszesz: .... PŁATNEGO SEXU BEZ ZABEZPIECZENIA Z DZIEWCZYNĄ STOJĄCĄ NA ROGATKACH, KTÓRĄ LEDWO CO ZOBACZYŁ ?! Masz rację - nie powinien uledz. Ale ta z którą ma teraz problem jast o wiele gorsza od tej na rogatkach. Ta na rogatkach może chce jednorazowo 100 zł, a ta druga kilkanaście tysięcy rocznie. On powinien się też zabezpieczyć, ale jej uwierzył, ona to wykorzystała. Piszesz że musi płacić. On wie o tym i płaci. Ale proszę, jeśli możesz, odpowiedz na moje pytania: Kto tu jest ofiarą ? Czy 500 zł od ojca dla 3 miesięcznego dziecka to dużo czy mało ?

Gość czytam sobie
ofiarą? To oferma i tuman!! Nie ma ofiary - jest oferma i dziwka

Gość czytam sobie
pytasz czy 500 zł na 3 miesięczne dziecko to dużo czy mało - to zależy - nie wiem jaki jest niemowlak-zdrowy,chory,co pije,itd ale proponuję abyś zadał sobie trochę trudu i sam sprawdził - wejdź na stronę kancelarii adwokackiej Grzybkowski & Guzek http://www.grzybkowski-guzek.pl/tekst/id/1770 na dole tej strony są arkusze utrzymania niemowlaka,pobierz na komputer i wypełnij,wpisuj ceny po przecinku (nie po kropce),wypełnij wszystkie rubryki - ceny produktów i artykułów możesz sprawdzić w internecie-kalkulator sam wyliczy ile przypada na jednego rodzica. Pamiętaj że połowa alimentów jest wtedy gdy ty również bierzesz czynny udział w opiece i wychowaniu tego dziecka - sprawiedliwie i uczciwie jest wówczas jeśli matka (nie ważne że dziwka!!!) sprawuje sama opiekę a ty ponosisz wszystkie koszty utrzymania-jeśli uważasz że koszty utrzymania dziecka powinniście ponosić po połowie to 12 godzin na dobę sprawuj opieki - jeden tydzień ty pierwsza zmiana np od 7.00 rano do 19.00 a ona od 19.00 do 7.00 rana w kolejnym tygodniu zmiana. W czasie sprawowania opieki popierz,poprasuj,ugotuj zupki,idź na spacer,pobaw się,wstawaj w nocy,idź do lekarza na szczepienie,kiedy wychodzą się ząbki nos na rękach chociażby całą noc - matka mając połowie doby wolne zarobi na utrzymanie swoje i w połowie dziecka. Musisz wiedzieć że za ostatnie 3 miesiące jej ciąży zobowiązany jesteś do pokrycia kosztów regresowych np za jej ubiór,za jej leki,za lepsze odżywianie,za wizyty u specjalisty ponad to powinieneś ponieść połowę kosztów wyprawki niemowlęcia a to jakieś 1.500 zł 500 zł to wynosi sam czynsz łącznie z opłatami za prą,gaz,wodę i ogrzewanie

czytam sobie, jesteś tu ciągle ? - Odpowiadasz, że 500 zł na 3 miesięczne dziecko ... - to zależy ... - Dokładnie 3 miesiące przed porodem celowo wyprowadziła się do rodziców - znała ten przepis - robiła to z premedytacją. - 12 godzin mojej opieki - utrudnia widzenia, ciągle jej nie pasuje, - na wyprawkę dostała nie 1500 a 2600 zł ale jest tak cwana że nazbierała paragonów za 3500 i chce wyrównanie ! - Rachunki za opał w tym roku wzrosły o ok. 300% - nazbierała rachunki za węgiel ... Ale jakoś czytam sobie, po raz drugi unikasz chyba odpowiedzi na moje 1 pytanie: Kto tu jest ofiarą ?

mój ex ma zasądzone 300 zł alimentów,co roku bierze małą na wakacje za granicę do siebie(2 tygodnie) i wtedy jej coś kupi a to ciuch czy zabawkę.Ot cały jego wkład w wychowanie dziecka,widuje ją 2 razy do roku choć przyjeżdża częściej to nie ma czasu żeby małej odwiedzić woli imprezować ze znajomymi.Pogodziłam się z tym i nie blokuję im kontaktu gdyż to jego córka i mogłaby później mieć żal do mnie o to.Widzę po niej że tęskni za nim.Obecny mąż poświęca jej dużo czasu ale wiadomo to nie jej jej ojciec tylko ojczym,ale to on nauczył ją pływać czy jeździć na rowerze....ten jest od wychowania tamten od prezentów i wakacji...do sedna nie chcę żeby mi płacił więcej,nie należę do kobiet "zedrzeć jak najwięcej",ja mam córkę przy sobie ona jest wolny i niezależny,kiedyś może będzie żałować że nie poświęcał jej więcej czasu,a mi chodzi tylko o ten kontakt z nim bo widzę że tęskni za nim(ma 7 lat)Najważniejsze że by nic jej nie brakowało,pracuję dużo często do wieczora ale mam swoją dumę i nie mam zamiaru prosić się o pieniądze,chce to da nie to kij z nim;)pozdrawiam

Gość czytam sobie
dziecko - żadne z was-wy obydwoje mieliście kilka wyjść-ty mogłeś nie zniżać się do poziomu niewyżytego samca i za pieniądze dać upust swoim niepohamowanym potrzebom albo zabezpieczyć się przed zajściem w ciążę kobiety która sprzedawała swoje ciało -to ty wybrałeś matkę dla swojego dziecka. Dlaczego uważasz że stałeś się ofiarą? Gdybyś zaufał kobiecie z którą łączyło ciebie jakieś uczucie a ona postąpiłaby z tobą jak płatna dziwka można by tobie współczuć ale ty świadomie umówiłeś się tylko na sex i to za pieniądze-wiedziałeś z kim się zadajesz-nie oczekuje się uczciwości od marginesu Rozumiem twój żal ale teraz to juz musztarda po obiedzie - skup się na tym małym dziecku i postaraj sie aby nigdy nie dowiedziało się o okolicznościach jego poczęcia. Alimenty załatw przez sąd-również i widzenia-możesz użyć argumentów o których tu napisałeś-istnieja przypuszczenia że ona nadal będzie się sprzedawała a dziecko będzie zmuszone wychowywać się w niestosownym środowisku.

Ach przepraszam czytam sobie, dopiero zauważyłem. Twoja odpowiedź: "ofiarą? To oferma i tuman!! Nie ma ofiary - jest oferma i dzi**a" Przepraszam Cię ale widzisz to zbyt prostacko !!! Ty masz jakby klapy na oczach, widzisz tylko albo złego faceta, albo ofermę albo tumana. Jeśli widzisz nawet dzi**wkę to ona jest OK ??? CHYBA JESTEŚ TROCHĘ ZBOCZONA. Nie dostrzegłaś nawet że to głównie dziecko jest ofiarą ??? A w drugiej kolejności również ten facet ??? Jeśli będziemy przemilczać zjawisko złej dz**ki to tak jak byśmy dawali na to moralne przyzwolenie. Według Twojej moralności, to gdyby dz**ka zastrzeliła faceta, to tylko on jest ofermą i tumanem dlatego że się dał, a dz**ka jast w porządku. PRZECIEŻ TO JEST CHORE !!!

Gość ogarnij sie...
Glupie to porównanie i bezsensu.... Jak bzykałeś dziwke to w tym nic złego nie widziałeś??hm...dobre!! tak sie podnieciłeś że zapomniałeś co to prezerwatywa??Dorosły FACET wie co robi .A ty najwyraźniej nie jesteś DOROSŁYM FACETEM.Ofiara chcesz byc?ofiarą może byc dziecko w tym wypadku że ma dwoje nieodpowiedzialnych rodziców....do tego mało myslących.

Gość MI LENKA
Bez względu na to kogo bzykasz czy to dziwka bez zabezpieczenia samego siebie nie chcąc mieć dzieci to po prostu jesteś idiotą i tyle.Teraz możesz sobie psioczyć klnąć ile wlezie bo ona ma cię w dupie,pewnie że to w porządku nie jest a czy ok jest pieprzyć się z każdą laską? Cóż za głupotę trzeba płacić szkoda że w tym wszystkim nikt nie myśli właśnie o dziecku bo tatuś dziecko to nie tylko kasa.

Gość czytam sobie
napisałeś Ja przytoczę taki przypadek: 1. Dziewczyna zaoferowała dobrze zarabiającemu chłopakowi seks, zapewniając że jest zabezpieczona, 2. Po iluś dniach oznajmiła chłopakowi że jest w ciąży, 3. Chłopak poczuł się wrobiony, czy zgwałcony (podobnie jak zgwałcona dziewczyna), 4. Gdy w dalszej (niejako wymuszonej) znajomości okazało się że dziewczyna na każdym kroku kłamie i działa podstępnie i stara się jednostronnie podejmować decyzje, nie udało się zawrzeć związku, 5. Jeśli sama podjęła decyzję o poczęciu dziecka, a nie była świadoma, że takie wymuszane związki zwykle nie dochodzą do skutku, to z własnej głupoty skazała dziecko na życie bez ojca ... 6. Ojciec płaci 500 zł co miesiąc, a ona zaszantażowała go: "Albo będziesz płacił 1400, albo będzie sąd !" Oczywiste jest że dziecko jest tu bez winy, jest bezbronną osóbką i oboje rodziców ma obowiązek mu zapewnić godny byt. Jak to oceniacie: Kto tu jest ofiarą ?Czy 500 zł od ojca dla 3 miesięcznego dziecka to dużo czy mało ? uważam że facet jest ofermą!!! dlaczego? zaufał płatnej dziwce nie mając na uwadze tego co z każdego sexu może począć się dziecko!! to on wybrał matkę na swoje dziecko. Dalej napisałam:dziecko - żadne z was-wy obydwoje mieliście kilka wyjść-ty mogłeś nie zniżać się do poziomu niewyżytego samca i za pieniądze dać upust swoim niepohamowanym potrzebom albo zabezpieczyć się przed zajściem w ciążę kobiety która sprzedawała swoje ciało -to ty wybrałeś matkę dla swojego dziecka. nie napisałam nic o dziwce-sama nazwa mówi kim jest "coś" co sprzedaje swoje ciało stwierdzenie "CHYBA JESTEŚ TROCHĘ ZBOCZONA" raczej pasuje do ciebie-zboczeniem jest bzykanie dla wyżycia się i nie panowanie nad swoim popędem -człowiek różni sie od zwierzęcia większym mózgiem a co za tym idzie i rozumem - tylko zwierzaki instynktownie podtrzymują swój gatunek. Jesteś człowiekiem więc czyń jak człowiek-myśl a jeśli zbłądzisz t ponoś wszelkie konsekwencje swojego błędu bez obwiniania innych. cyt:"Jeśli będziemy przemilczać zjawisko złej dz**ki to tak jak byśmy dawali na to moralne przyzwolenie" - tyle że zapomniałeś o jednym - to ty skorzystałeś z usług dziwki i to ty dałeś jej moralne przyzwolenie na bycie dziwką a idąc z dziwką nie ma mowy o uczciwości bo juz samo dawanie dupy za pieniądze uczciwe nie jest (ona chyba nie świadczy usług w gabinecie czynnym od-do i nie odprowadza podatków za dupczenie się - już w tym momencie samo sprzedawanie się jest nieuczciwe!!!) Uważam że gdyby dziwka zastrzeliła faceta powinna ponieść karę-sam fakt zastrzelenia ofermy nie zmaże z niej winy jakiej się dopuściła a on będąc trupem nie stanie się rozsądnym facetem

Ty: czytam sobie jesteś ofermą - niezależnie od płci - sądzę tak po twoich stronniczych wypowiedziach. Od razu walisz z grubej rury. Oskarżasz faceta że zadał się z dziwką. Ona na początku bardzo się maskowała, była małomówna, nie dawała znać pod żadnym pozorem że jest podstępna, że jest kłamczuchą, a była jak wzór niewiasty. Dopiero po czasie pokazała swe prawdziwe oblicze. Jeśli ty zadałabyś się z super grzecznym facetem, który później okazałby się przestępcą, to ciebie należałoby nazwać ofermą ... ??? Wg twej wypowiedzi tak.

Gość kochanka Franka
tez znam taka.Ma teraz 3 dzieci jest sama bo wlasnie liczyla na naiwnego z kasa

Gość czytam sobie
"bezstronny" czy ty jesteś normalny czy tylko nim chcesz być napisałeś: 1. Dziewczyna zaoferowała dobrze zarabiającemu chłopakowi seks, zapewniając że jest zabezpieczona, 2. Po iluś dniach oznajmiła chłopakowi że jest w ciąży, ... .. więc tobie napisałam kim jest facet który -dobrze zarabia i płaci za sex-napisze jeszcze raz TO OFERMA DO POTĘGO N KTÓRY NIE POTRAFI WEJŚĆ W ZWIĄZEK Z KOBIETĄ OPARTY NA UCZCIWEJ MIŁOŚCI następnie piszesz: Oskarżasz faceta że zadał się z dziwką. Ona na początku bardzo się maskowała, była małomówna, nie dawała znać pod żadnym pozorem że jest podstępna, że jest kłamczuchą, a była jak wzór niewiasty. Dopiero po czasie pokazała swe prawdziwe oblicze. czy ty siebie czytasz? to ona,ta kobieta była małomówna i była jak wzór niewiasty i zaoferowała facetowi sex oświadczając że jest zabezpieczona Ot tak ten wzór niewiasty zaproponował dobrze zarabiającemu facetowi sex jak zwykle oferuje się bułkę z masłem w barach mlecznych-BEZ BLIŻSZEJ ZNAJOMOŚCI ,BEZ UCZUCIA,BEZ SZACUNKU DLA WŁASNEGO CIAŁA -ot chciała być przeleciana,zerżnięta a głupi facet który rżnie wszystko co się rusza skorzystał sobie zapewne myśląc "co mi tam",jedna więcej... I teraz chłoptaś,naiwniak wini niewiastę małomówną o gwałt i ma pretensję że ten jednorazowy numer skończył się długoterminowym płaceniem alimentów nie ogłupiaj sie facet-podkul ogon i zaiwaniaj d roboty by sprostać oczekiwaniom małomównej Jeśli ty zadałabyś się z super grzecznym facetem, który później okazałby się przestępcą, to ciebie należałoby nazwać ofermą ... ??? Wg twej wypowiedzi tak. racja JEŚLI BYM SIĘ ZADAŁA -tyle że ja nie idę do łóżka z przygodą-nie sypiam z facetami z którymi nie łączy mnie uczucie,nie dopatruję się gwałtu Jeśli facet z którym byłam 2 lata,który planował dzieci a zostawił mnie to wybacz ale to nie ja jestem ofermą tylko on jest GNOJEM

czytam sobie NIE BIERZ TEGO TAK BARDZO DO SIEBIE. Napisałem "zaoferowała seks" ale nigdzie nie napisałem że w tym momencie za pieniądze. Coś ci się pomyliło. Ty zaś piszesz: "Jeśli facet z którym byłam 2 lata,który planował dzieci a zostawił mnie to wybacz ale to nie ja jestem ofermą tylko on jest GNOJEM" przykro mi i współczuję ci. U mnie jest podobnie, to ona zaplanowała i odeszła, więc analogicznie jak u ciebie: to ona jest GNOJARĄ .

Gość nie stresuj sie
czegos tu nie rozumiem -czyli sypiales z nia czesciej niz ten raz czy jak? to byl jeden numer gdzie ona sobie zaplanowala ze cie wrobi w dziecko? bo teraz to jakos wykrecac sie zaczynasz albo ja nie kumam o co ci chlopie chodzi.

Kiedyś na forum trafiłem na zaciętego moderatora. Sam pisał pod przynajmniej 3 pseudonimami. Pisał nawet sam do siebie. Można jednak to rozszyfrować. Nie popełniaj moderatorko tego samego błędu. Pozwól komuś zwyczajnie się wypowiedzieć. Wprowadzasz tu tylko niepotrzebne wulgaryzmy, obrażasz i zniechęcasz ludzi, którzy być może chcieliby zabrać tu głos.

Gość czytam sobie
sprawdziłeś te arkusze? odpowiedz sobie czy tobie uwiązanego przy małym dziecku starczyłoby 500 zł? ceny chyba znasz-wiesz tez co potrzeba małemu dziecku.

Gość Z Zniecierpliwiony
Może warto się zastanowić kto daje grunt????? Następnie weźmy się za ocenę czyjegoś zachowania. Weźmy też ...mimo wszystko biologiczne różnice. Niektóre panie , nawet lekkie prowadzenie się pań będą usprawiedliwiać.Z jednej strony te panie chciały by , by jednak dostrzegać ,że one są panie , z drugiej zaś strony chcą być równouprawnione. Ja w moim telewizorze usłyszałem ,usłyszałem wczoraj, że jedna POprawna partia chwali się tym ,że prawie 50% pierwszych miejsc na listach wyborczych mają kobiety.I niby co ma to gwarantować???? Ja się pytam.....czy ja jako wyborca głosuję na płeć czy na osobę???? Ja osobiście na osobę.

Gość z doświadczenia wiem, że...
500zl na małe dziecko to dużo. Skoro ojciec ma płacić 500zł to matka powinna dokładać tyle samo!!! A nie udawać tylko biedną mamusię, która czyimś kosztem chciałaby się dorobić milionów. Po drugie jeżeli ktoś ma sprawę o podwyższenie alimentów proponuję wziąć adwokata, to bardzo pomaga a była może wyjść z niczym lub z długiem bo będzie musiała opłacić jeszcze adwokata strony przeciwnej. Także panowie walczcie o to żeby była nie musiała chodzić do sądu co miesiąc. Jak się raz takiej utrze nosa to może zrozumie na dłuższy czas:)

Gość MI LENKA
Tylko komu mądralo tego nosa utrzesz jeśli zapłaci adwokatowi to jak ci się wydaje kto będzie miał mniej? A może też tatuś na dwa tygodnie w miesiącu zabierze malutkie dziecko do siebie zobaczymy jaką wtedy kasę zarobi.Normalnie aż można się śmiać do rozpuku na pewno z 500zł nazbiera milionów.A czy 500zł dla dziecka to mało czy dużo to też zależy od samego dziecka są dzieci zdrowe są i chore na takie chodzące do przedszkola to za niedługo na przedszkole nie starczy.Mnie czasami zastanawia czy panowie mają głowy na miejscu tak łatwo bierzecie każdą która daje potem płacz że z tego są dzieci,nie chcesz dzieci kutas na pętelkę i po problemie.Po co teraz zadajesz pytanie na forum czy to dużo czy mało żadnemu dziecku nie wynagrodzisz faktu że chciane nie było,bo zdaje się i dla mamusi i dla tatusia to tylko problem.

Gość hej buhaju
"bezstronny" "Nie popełniaj moderatorko tego samego błędu. Pozwól komuś zwyczajnie się wypowiedzieć. Wprowadzasz tu tylko niepotrzebne wulgaryzmy, obrażasz i zniechęcasz ludzi, którzy być może chcieliby zabrać tu głos." a kto tu jest moderatorem?? a kto tu obraża i zniechęca ludzi?? a gdzie w ogóle sie podziałeś? a znasz już ceny mleka Bebiko i pieluszek pampers? ceny energii elektrycznej i gazu tez wzrosły - dziecku przeciez trzeba wyprać i ugotować. matka zapewne musiała wynając mieszkanie 2 pokojowe-przeciez maluszek musi miec swoje miejsce,swój azyl podlicz ile to wszystko kosztuje a ty tu o pięciu stówach mówisz no chyba że dajesz opiekę w połowie jak matka to niech i koszty będą dzielne na pół-po 500

Gość lkjlih;'lk;ll
buhajem ten który inseminował taką krowę jak ty