Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradźcie mi proszę

CO NAJLEPSZE NA PŁASKI BRZUCH?

Polecane posty

Gość doradźcie mi proszę

Jaka dieta, jakie ćwiczenia, czego unikać? Jestem zupełnie zielona w tym temacie :(

Gość zatrudnij się do żniw
nawet nie zauwazysz kiedy schudniesz

Gość doradźcie mi proszę
:D bardzo chętnie :D ale to chyba nie zimą, a do wiosny chciałabym wyglądać ładniej :P

Gość byłam pod czarnym nickiem
brzuszki ,scyzoryki ,ćwiczenia mięśni przeciwstawnych plecki+brzuch np.dają dobre efekty

Gość doradźcie mi proszę
dziękuję, nie zauważyłam odpowiedzi, ślepnę na starość ;)

FatCat a czy A6W dziala rowniez na tzw boczki?:) bo kiedys cwiczylam az 4 dni:P ale nie odczuwalam aby miesnie boczne pracowaly tylko przod:(

mówicie o sławetnej szóstce weidera? mi usuneła tylko tak jakby tłuszcz z góry brzucha, z dołu wcale:( moze cos robilam zle. ale fakt zdałoby sie powtórzyć:P :)

tak:)Ja wlasnie szukam jakis cwiczen na brzuch zeby zniknely mi w koncu boczki a A6W chyba nie nadaje sie do tego:( Macie jakies pomysły?:)

Gość ggdsgdsfsf
hehe, mi sie wyswietla pod tym linkiem żaba. nie wiem czy jest az tak dobra na plaski brzuch :) a tak serio - niskokaloryczna dieta - oparta na bialku( niskotluszczowy ser bialy, moze byc tez "wiejski", tunczyk, gotowany kurczak i inne ryby, soja - mimo iz kaloryczna w ponad 50% zawiera bialko - ktore spala tluszcz) i warzywach. (jednak unikaj fasoli, brokulow, kalafiora, grochu(groszku), cebuli, rzodkiewki) + cwiczenia - rowerek,jogging, skakanka, hula hop. pij duzo wody i zielonej herbaty (odwadnia, wiec brzuch robi sie wklesly)/

Gość ggdsgdsfsf
i pierwsza zasada - a6w pomaga owszem - sama cwiczylam 3 razy. ale 'brzuszki' formuja miesnie. i aby bylo widac miesnie trzeba spalic najpierw tluszcz (miesnie 'ukrywaja' sie pod nim). wiec jesli macie tzw. oponke czy sadelko - nie ma sensu robic brzuszkow. nic to nie da. biegi, rowerek, aerobik. a dopiero potem ksztaltowanie miesni.

Gość a pytanie z innej beczki
ja jestem w miarę szczupła, tzn. nie chcę spalać tłuszczu, ale mam ogromny brzuch, taki jakby napompowany :( mam wrażenie, że jest jakby od środka pełen gazu, a nie, że stanowi kupę tłuszczu :( przypuszczam, że to od picia paru litrów coli i kilku piw CODZIENNIE :o moje pytanie - co mogę zrobić, by brzuch stał się bardziej płaski? (oprócz wyrzucenia tych napojów z jadłospisu) ... coś na "odgazowanie"? :D

Gość ggdsgdsfsf
w tym przypadku sadze ze to sprawa jelit - wzdec. masz z tym problemy? odchudzalas sie wczesniej? masz zepsuty metabolizm? jesli tak - to odpowiednia dieta i unikanie wzdymajacych produktow.(niektore z nich wymienila wyzej). a jesli nie - to ogranicz alkohol ( a przynajmniej nie jedz w czasie picia), czarna herbate zastap czerwona i zielona. jedz pozywne sniadanie, lekki obiad i unikaj kolacji. pij jak najwiecej wody - bedziesz sikac jak najeta, ale brzuch Ci spadnie. cwicz jak najwiecej, to co lubisz, rowerek, jopgging , tancz, skacz, uprawiaj seks :)

Gość Skarbitt
ćwiczenia muszą być regularne :) bo inaczej nie ma efektów

nie wiem, czy mam problemy, nie badałam się pod tym kątem :( nie mam też żadnych dolegliwości oprócz tego brzydkiego brzucha i ciągłej ochoty puszczania bąków ;) odchudzałam się jakiś rok temu, doszłam do wymarzonego wyglądu i od tamtej pory jadam normalnie zepsuty metabolizm? nie znam się, czym by to się objawiało? chyba mam wszystko w porządku

Gość ggdsgdsfsf
hmm, zepsuty metabolizm - jesli zaczelas sie drastycznie odchudzac np. wczesniej jadlas ok 2000 kalorii i nagle zaczelas jesc np. 800 - to organizm bedzie reagowal dziwnie, magazynowal, odkladal w tkance tluszczowej czy wlasnie bedzie Ci wywalalo brzuch. a po tzw.odchudzaniu - nadsl trzymasz diete, czy wrocilas do starych nawykow? jesli 'puszczasz baki" ;) - to tez znak ze jest cos nie tak z jelitami. ale tu sadze kluczem jest odpowiednio dobrana dieta. a cwiczenia, widze ze Twoj "duzy" brzuch to nie wina tluszczu. wiec najpierew zadbaj dieta i lekkimi cwiczeniamia aerobowymi /cardio o swoj wyglad. ale najlepiej skontaktowalabym sie z lekarzem - powiedz mu o problemach. ja np. kiedys odkrylam, ze mimo iz fasolka szparagowa czy kalafior sa niskokalpryczne i zdrowe to mnei wzdymaja. zaczelam ich unikac (i innych tego typu produktow) i rpblem zniknal ;) pozdrawiam.

przepraszam, musiałam odejść od komputera :( dziękuję Tobie bardzo za fachowe porady 🌻, pozdrawiam serdecznie!