Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chmurka16

mamy dziecko bez slubu

Polecane posty

Gość Kapitan Kloss Hans
qyievchik tys glupi jak ruski sapog na nodze nkawidzisty, Mein Gott partnerzy w homoseksualismie, niesly gej z ciebie musi byc moze wojujacy

Gość OJ TO NIE MA SIE CZYM
CHWALIC

Gość eeeeeeeeee
Kochaniutka, jesteś kolejną osobą, która pisze narzYYYczony, bleeee.... już czytać tego nie da rady

Gość Kapitan Kloss Hans
jesli zycie w konkubinacie daje dziecku wieksze dodatki i ulgi to popieram jak najbardziej i tak nas niezle lupia podatkami

Gość chmurka16
Ale fajnie ze tyle Was tu wyraz swoje opinie i tyle jest za:)Kochani nie zalozylam tego topiku glownie po to by sie sprzeczac czy dobre jest zycie bez slubu ja nie widze zadnej roznicy a tak jest mi bardzo dobrze.Moje zdanie na temat statystyk hmmm przeciez to oczywiste ze ludzie po slubie sie rzadziej rozstaja maja juz jakies zobaowiazanie przed Bogiem a to wstyd wsrod ludzi barac rozwod,brak pieniedzy itd.itd....i tu powstaje problem ile to jest osob nie szczesliwych w malzenstwie pelno jest takich topikow.A w naszych zwiakach jest inaczej kaochamy sie mamy dzieci a jesli cos by bylo nie tak nie musimy sie matrwic jakimis rozwodami i tak to jest jesli ktos ma byc ze soba to i tak bedzie.Najgorsze jest jak rodzice wymuszaja na dzieciach slub u nas tak bylo, ale ja nie chcialam moj narzyczny tez nie.Obecnie czasem cos tam wspominamy o slubie ale to tylko dlatego ze chciali bysmy miec kiedys drugie dziecko a ksiadz powiedzial ze bez slubu na go nie ochrzci i czy to madre jest....Dla mnie to wymuszanie na ludziach.Nie wspomne jakie dostalismy kazanie od ksiedza gdy poszlismy chrzcic dziecko aj szkoda gadac przykre to. Kochani piszmy o tym jak nam jest jak nam sie zyje jak nasze pociechy jak nasz staz itd... macku ile jestescie juz ze soba???duze te Waszw dzieci?

Gość eeeeeeeeee
I Ty dalej swoje !!!!!!! NarzEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEczony !!!!! Dotarło?????????????????????????????????????????

Gość eeeeeeeeee
Nie , nie dotarło :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D A powinno??????? Biorę przykład z autorki, do mnie nie dociera

Gość chmurka16
eeeeeeeeeeeeee ty chyba masz jakies kompleksy

Gość eeeeeeeeee
Kompleksy ???? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D A i owszem, jak większość :D Ale co ma piernik do wiatraka????

Gość chmurka16
no wlasnie co ma piernik do wiatraka co ty masz do tego topiku odpusc sobie

Gość eeeeeeeeee
Ech, spadam :D:D:D:D:D Przynajmniej autorka będzie zadowolona :D I tak jest niewyuczalna i tak :D Można mieć i narzyczonego, heheheheheheheheehhe :)

Gość Joanna_--_
i taki ciekawy temat jakieś męty potrafią zasmiecić... my mamy dziecko - 8 miesięcy. slub planujemy za 2 lata, jeszcze dokładnie nie ustalone. najpierw budujemy dom - teraz wynajmujemy mieszkanie. wolę mieć własny dom, niż wydać kasę na wesele dla ciotek i wujaszków. dla nas najgorsze, co może być, to lecieć z brzuchem do ołtarza - tak jak moja koleżanka, ciąża to ślub szybciutko był (a bez dziecka to byli już blisko rozstania).

Gość formalista taki
chmurko gratuluję narzeczonego.... nazwa narzeczony jak to wynika z treści wyrazu obiecał ślub. Wiec może nazywaj ojca twego dziecka po prostu ojcem dziecka. Czy macie ślub lub nie to sprawa Twoja i tego ojca twego dziecka. Ważne , ze ojciec dał dziecku swoje nazwisko i traktuje je jak dobry tata. A sprawa ślubu to sprawa waszych rodzicielskich relacji. Masz racje - w jakim celu ślub, przecież łatwiej po osiągnięciu przez syna samodzielności zmienić partnera na innego.

Gość chmurka16
cos mi sie kafe zacina zapraszam nowe osoby ale tylko zinteresowane tematem

Gość chmurka16

chmurka16 ---> jak dla mnie pozostaje tylko problem uregulowania prawnego takiego zwiazku, dlatego pisalem o PACS-ie..

Gość chmurka16

Gość chmurka16

Gość chmurka16

hmm...ja przez parę lat żyłam z kimś bez ślubu, pojawiło sie dziecko..wzięlismy ślub, jak syn miał już parę lat...konkubinat był trwalszy niż małżeństwo;)