Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestJustyna

Blaski i cienie macierzynstwa w UK --tylko szczerze

Polecane posty

Gość ===============
hahhah darmowe hahahhaha a cha juz rozumiem jestescie bardzo bogaciale kreci was darmocha darmowe recepty i dentysta reszte za darmo załatwi sie w polsce bo tam oszukiwac nie wolno a w polsce tak? tacy Bogaci a koczuja na darmowe leki o dzisus hahahahahhaahahhahahahahahaa

nie,nie sugeruje,wciaz staram sie wytlumaczyc,ze jest sie szczesliwym tam gdzie jest nam dobrze,po prostu kilka osob probowalo mi wmowic dyrdymaly,a to,ze moje dziecko jest glupie i na zmywaku bedzie pracowac,albo ja jestem tepa😡 nie rozumiem dlaczego?

Gość ehhhhhhhhhhh
juz nie jest PIS na czele , oglądaj polska telewizje będziesz wiecej wiedzieć ;)

Gość pilotka *
nie znam sytuacji rodzin w angli ale wiem jaka jesy sytuacja w stanach cala rodzina mojego meza oraz polowa naszych znajomych tam wemigrowala rodzina mojego meza ma obywatelstwo a moi znajomi sa na czarno ich zycie niczym sie od siebie nie rozni moja szwagierka urodzila tam dwoje dzieci a kolezanki po jednym sa zachwycone opieka medyczna podczasciazy porodu jak i w pozniejszym okresie dziecko jednej z nich powaznie zachorowalo jak sie pozniej okazalo byl to nowotwor lekarze swietnie sie nia zajeli zrobili wszystko zeby wszystko skonczylo sie dobrze zyje im sie bardzo dobrze fakt maja wszystko na kredyt domy samochody ale za cos przeciez musza splacac te kredyty my z mezem mamy wyzsze wyksztalcenie i gdybysmy poprali naraz tyle kredytow to niewyplacilibysmy sie chyba do konca zycia a tam splacaja i dotego super sobie zyja

ten wiersz jest z filmu marka koterskiego dzień świra.... doskonale obrazuje polaków, wszystkich... bez wyjątku... tych w kraju i tych na emigracji... ludzie... jesteście rodakami, RODAKAMI!!! czy to słowo już dla was nic nie znaczy?? tylko obliżać opluwać wzajemnie... szkoda gadać.... jedni na drugich... po co? ja mieszkam w polsce, dobrze mi tu, dobrze zarabiam, mam perspektywy. ale na Boga jeśli ktoś chce wyjeżdżać niech wyjeżdża. każdy ma swoje życie, każdy wie gdzie mu lepiej i co jest dla niego lepsze i nie nam to oceniać!! szanujmy swoje decyzje!!!

Gość Nie wkurzajcie mnie
tego wlasnie uczy bieda i nedza w polsce a skad to wiesz? z autopsji? musze ci zdziwic --nie klepie biedy ci co ja klepali juz wyjechali

Jak sobie tak was czytam ......to szczerze powiem że aż przykro sie robi...Sama mieszkam w Polsce...ale nie widze nic wtym złego ze ktoś nie chce całe zycie spłacać kredyt mieszkaniowy i dlatego woli wyjechać się trochę poswięcić by móc kupić w Polsce mieszkanie...NO co w tym złego widzicie?Szczerze powiem to troche podziwiam ludzi którzy się na to decydują zwłaszcza w ciemno,nikt nie zaprzeczy że jednak trzeba mieć dużo samozaparcia i silnej woli zeby jednak podjąc taką decyzję,urywaja sie przeciesz na jakis dłuższy czas kontakty z rodzina znajomymi i wogóle wszystko jest nowe....A jesli chodzi o kraj... to myślę ze wszedzie są jakie plusy i minusy.....niestety u nas w Polsce ostatnio tych minusów jest raczej wiecej...Szkoda mi tylko Tych dzieci które czasem zostają w Polsce bo rodzice wyjechali....ale jeśli ktos nie ma zobowiązań tego typu..to naprawdę dlaczego spróbować?

Gość Nie wkurzajcie mnie
meaa one zakładaja z gory ze w polsce nikomu sie nie moze dobrze powodzic tylko im na emigracji i to mnie irytuje

temat jest blaski i cienie wiec napisalam do justyny ze sa darmowe recepty dla WSZYSTKICH LUDZI!!!!!!!!!!!jak ci dziecko w polsce zachoruje to musisz na leki wydac nawet kilkaset złotych a tutaj nie ma tego problemu, i tak jest dla wszystkich ale ty głupku dalej plujesz jadem i zazdroscisz hahahaha

meaaa,o tym mowie!ale nie,oni wola sie wyklocac,mowic o zazdrosci,ktorej nie ma itd. ja chcialam,wyjechalam,moja siostra zostala i nie ma zamiaru do mnie dojezdzac,kwestia gustu

Gość Nie wkurzajcie mnie
jolkajola Powiedziec ci jolka kto na pis głosował dwa lata temu??? w duzej mierze ci co teraz siedza na wyspach

Gość Nie wkurzajcie mnie
dla mnie nie jest problemem wydac na leki bo mnie stac .bo mieszkam w polsce i dobrze mi tu ,dobrze zarabiam nie musze polowac na darmowe recepty nawet nie uwierzysz jak napisze ze nie odebrałam becikowego bo nie chciało mi sie isc i by szarpac klamki w urzedach

Gość ehhhhhhhhhhh
tak jak powiedziałam wczesniej każdy ma prawo do wyboru , każdy szuka swego szczęscia gdzie indziej i nie ma jak dla mnie sprawy. tylko mnie wkurza podejście typu w Polsce jest źle , więc hurrra wszyscy rzucaja się na te euro i funty , ze śpiewem na ustach jak bedzie lepiej to przyjadę i bedę sobie zyć pełną gębą . powtarzam ja zostałam i pracuje na to lepiej , nie opluwam nikogo kto został , nie nazywam zazdrosnym , zawistnym , kretynem czy nieudacznikiem bo mu sie życie w Polsce zamarzyło , to był mój świadomy wybór , irytuja mie tylko osoby dla których funt wydany w Polsce i pokazanie na co go stać jest jednym z głównych wyżnaczników w życiu i okazuje sie byc najwyższa wartościa mającą budzić mój szacunek . Nie budzi. A czasem nawet wzbudza współczucie.

Gość Nie wkurzajcie mnie
ale nie,oni wola sie wyklocac,mowic o zazdrosci,ktorej nie ma itd. lalka to emigranci pisza o zazdrosci a ja nie moge sie dowiedziec czego mam im zazdroscic choc pytałam juz kilka razy i cisza nadal nie wiem czego nie obracaj kota ogonem

Gość pilotka *
Nie wkurzajcie mnie --- moze dlatego ze siagle sa szczuci i uwazacie ich za kogos gorszego?

Gość pilotka *
a oni poprostu odbijaja wam ta pileczke i tak jest bez konca

Gość Nie wkurzajcie mnie
każdy ma prawo do wyboru , każdy szuka swego szczęscia gdzie indziej i nie ma jak dla mnie sprawy. tylko mnie wkurza podejście typu w Polsce jest źle , więc hurrra wszyscy rzucaja się na te euro i funty , ze śpiewem na ustach jak bedzie lepiej to przyjadę i bedę sobie zyć pełną gębą---BRAWOOOOOOOOOOOOO! mnie tez to wkurza pluja na polske i wciaz ja krytykuja ale sami nic nie robia aby ja naprawic krytykowac kazdy moze bo to łatwe bla bla bla i juz ale jakim prawem krytykuja skoro nic dobrego nie robia dla kraju ?Olali Polske ,wyjechali - ok! niech sobie zyja jak chca i przestana krytykowac kraj który ich ni ziebi ni parzy

Gość Nie wkurzajcie mnie
a oni poprostu odbijaja wam ta pileczke i tak jest bez konca a ty jestes" oni" czy 'wam" albo ktos jest POlakiem albo nie

Gość hahahahahahah
Nie wkurzajcie mnie --- a co ty robisz zeby w polsce bylo lepiej

Gość Nie wkurzajcie mnie
dziwi mnie to ze to POLACY tak potarfia zle mowic o kraju który powinien byc ich ojczyzna i swietoscia

Gość pilotka *
oni sa tez polakami tak samo jak ty tylko chce poprawic swoj byt czy to tak ciezko zrozumiec?

Gość Nie wkurzajcie mnie
Co ja robie ? Płace tu podatki ktore przewyzszaja miesieczny dochod niejednego emigranta odpowiedz cie zadawala ?

Gość Nie wkurzajcie mnie
niech sobie go poprawiaja ale niech nie zapomijnaja skad pochodza i dokad chca NIEKTORZY wrócic

Gość hahahahahahah
i co lepij jest?

Gość Nie wkurzajcie mnie
niech sobie go poprawiaja ale niech nie zapomijnaja skad pochodza i dokad chca NIEKTORZY wrócic

Gość hahahahahahah
i co lepiej jest?

Gość aha aha
chocby tego zazdrosc mi :P zwyczajne głupie zazdrosnice!!!!!!!!!!!!!!boli was ze ludzie maja kase i nie musza ciułac jak wy grosz do grosza, typowa polska metalnosc, zazdroscic jak komus cos wyszło bo sie samemu nie ma stac was zeby pojechac nawet co 2 miesiace na wycieczke za granice, chyba nie, mnie tak, wycieczka np na majorke to wydatek rzedu 800 funtów all inclusive dla 2 osób, stac was żeby nawet codzinnie chodzic i kupowac firmowe ciuchy, chyba nie , a mnie tak, stac was zeby nawet co weekend latac gdzies, a mnie tak , moge latac co tydzien do polski, a latam co miesiac, wiec nie pieprzcie ze jest zle, bo niektórym sie udaje tylko ze wy tego nie mozecie scierpiec!!!

Gość to przeciez i tak
nie ma sensu one wiedza lepiej, nie wierza ze mozna tu dobrze zyc i byc szczesliwym

Gość pilotka *
Nie wkurzajcie mnie "dziwi mnie to ze to POLACY tak potarfia zle mowic o kraju który powinien byc ich ojczyzna i swietoscia" a ja przestalam sie dziwic miesiac temu przyjechal do mnie moj dzidek i pyta sie mnie zy nie mam ubranek po swoim dziecku bo koloniego mieszka matka z dziecmi (maz niezyje) ktora nie nie ma co dac dzieciom jesc a co dopiero ubrac daje tez rzeczy po sobie mezu i dziecku rodzinie z dwojka dziecki ktorym jest strasznie ciazko z czego ci ludzie maja byc zadowoleni co maja wychwalac i za co dziekowac za to ze nie maja na jedzenie ?