FatCat 0 Napisano Listopad 15, 2007 \"Nie zapominajmy także o dużej ilości surowych warzyw, będących źródłem tzw. „ujemnych kalorii” - czyli na ich trawienie zużywane jest więcej energii niż one same posiadają.\"* *http://www.apz.pl/czytelnia.php?kat=&art=64 czy ktoś może wie coś na ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 15, 2007 ja wiem ,że do produktów które zawierają \"ujemne kalorie\" nalezą wszystkie owoce i warzywa prócz bananów i ziemniaków. gdzieś nawet była taka lista - ile dane warzywo dostarcza a ile trzeba kcal by go strawić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DESPERANSA 0 Napisano Listopad 15, 2007 wszystkie?? że niektóre warzywa, to wiem. Ale wszystkie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 15, 2007 właśnie mi sie wydawało, ze wszystkie - nie umiem znaleźć listy. a pamiętam ze gdzieś na necie sie takie przewijały i było tego mnóstwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DESPERANSA 0 Napisano Listopad 15, 2007 mi się z kolei kojarzy, że to jakaś wąska grupa warzyw. o owocach nie słyszałam.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ggdsgdsfsf Napisano Listopad 15, 2007 kapusta ma ujemne kalori. a dokladnie oznacza to, ze niedosc ze ma bardzo malo kalorii, to jeszcze pomaga spalac tkanke tluszczowa. stad caly pomysl diety kapuscianej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gabela 0 Napisano Listopad 15, 2007 słyszałam ze grejpfrut ma ujemne kalorie.... przynajmniej tak twierdza dziewczyny na innych forach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fiona252 0 Napisano Listopad 15, 2007 i sałata też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 15, 2007 Here is a list of negative calorie foods. No that doesn\'t mean the foods have negative calories ;) I wish lol. What it means is that when you eat these foods raw or in some cases slightly cooked with nothing on them your body burns more calories digesting and processing them than what is in the actual food itself. For a healthy weight loss and a little boost add some of these foods to your diet each day. Most are full of nutrients and won\'t weigh you down. Thought this might help some of you :) Christin Fruits apple cranberries grapefruit lemon mango orange pineapple raspberries strawberries tangerine Vegetables asparagus beet broccoli cabbage (green) carrot cauliflower celery Chile peppers (hot) cucumber dandelion endive garden cress garlic green beans lettuce onion papaya radishes spinach turnip Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 15, 2007 przekopiowałam z jakiejś amerykańskiej strony:) jest tego sporo - jeszcze poszukam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iv999 0 Napisano Listopad 15, 2007 O! Super temat! Właśnie miałam się za niego zabrać bo też mnie zaintereswoał :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 15, 2007 ja dawno temu sie tym intersowalam i wtedy właśnie miałam taką całą listę gdzie pisało od razu ile dany owoc/warzywo dostarcza i ile sie spala przy nim! kurcze ale nie mogę znaleźć. stosowałam i to było skuteczne - ale oczywiście zamiast z umiarem wykorzystać ta zasadę to trochę sie katowałam i po miesiącu dałam spokój - oczywiście jojo wyszło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 15, 2007 A applesapricots, artichokes, asparagus B beet greens, beets, blackberries, blueberries, broccoli, Brussels, sprouts, buffalo fish, C cabbage, cantaloupe, carrots, cauliflower, celeriac, celery, cherries, chervil, chicory, Chinese cabbage, chives, clams, cod, corn, crabs, cranberries, cucumbers, currants D Damson plum, dandelion, greens E eggplant, endive F flounder, frogs legs G garlic, grapefruit, grapes, green beans H honeydew, huckleberries kale, kohlrabi, kumquats L leeks, lemons, lettuce, limes, lobster, loganberries M mangoes, mushrooms, muskmelons, mussels, mustard greens N nectarines, O okra, onions, oranges, oysters P papaya, parsley, leaves, parsnips, peach, pears, peas, peppers, pineapple, pomegranates, prunes, pumpkin Q quince R radishes, raspberries, red cabbage, rhubarb, rutabagas S sauerkraut, scallions, sea bass, shrimps, sorrel, spinach, squash, steaks, strawberries, string beans T tangerines, terrapin, tomato, turnips Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iv999 0 Napisano Listopad 15, 2007 Hmm noo taka lista to fajna sprawa. Dobrze by było mieć. Jak jednak znajdziesz to z chęcią to bardzo się ucieszę, i pewnie nie tylko ja :) Więc szukaj moja droga szukaj! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
iv999 0 Napisano Listopad 15, 2007 Już sama nie wiem co chcę powiedzieć i durnoty mi wychodzą jakieś :D W każdym razie, jeśli znajdziesz to dawaj szybciutko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lubas Napisano Listopad 15, 2007 Polecam lekture , niestety w jezyku polskim :( http://www.przychodnia.pl/diety/index3.php3?t=3 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 15, 2007 stety,stety - ja dawałam listę w angielskim bo nie mogłam znaleźć polskiej (nie ze snobowania się na anglistkę) dzięki za artykuł!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach