Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meryen

co obcokrajowcy mysla o naszym pieknym POLSKIM JĘZYKU???

Polecane posty

dla mnie najpiekniejszym jezykiem jest hiszpanski ,nie zaden francuski wydaje mi sie taki panciowaty,hiszpanski jest piekny no a piosenki po hiszpansku to poprostu cud dla uszu,jest rowniez prosty w wymowie nie ma trudnego akcentu

Gość ze slowakami
musze sie z toba zgodzic - hiszpanski jest swietny, a piosenki w tym jezyku miodzio:D a francuskiego i niemieckiego nie lubie, angielski (nie amerykanski) tez mi sie bardzo podoba...ten akcent hmm:P

hehe,...tak hiszpański jest cudowny...a ja się go uczę ...w sumie teraz mam przerwę ale niedługo zaczynam dalej ...:D potem będzie włoski :D na początku następnego września będzie niemiecki i douczanie się angielskiego...potem jeszcze będzie francuski :D

mój znajomy Fin kiedys jak widział znak z napisem\"piesi\" to myslał,ze w tym miejscu jest specjalna sciezka dla psów;) generalnie...twierdza,ze to trudny jezyk...

Gość eryk von miszke
Znajoma Niemka powiedzala mi ze j.polski brzmi dla niej niczym chinski :) natomiast pewna Serbka stwierdzila ze nie jest w stanie odroznic jezykow czeskiego od polskiego

hehe...piesi piesi :) jakbym nie wiedziała to pewnie też bym tak pomyślała :D

Gość upupupupupupupu

Gość Chinczycy tez maja sz dz ż
i podziwiwja nas, bo dobrze wymawiamy ich słowa ( w odróznieniu np od Angoli, którzy nie potrafia)

no na pewno wymawiam lepiej chińskie słowa lepiej niż Anglicy ...w końcu oni nie mają sz itp.

mnie zawsze bawilo jak w europa da sie lubic stefan mooler ten niemiec mowie zamiast : ,,widzisz\" to ,,widźiś\" heheheheheh

Gość ja mówić po polsku
Francuski to śliczny i najwyraźniejszy język .Niemiecki twardy i nieprzyjemny,muzyka okropna.Ruski podoba mi sie .Hiszpański bardzo przyjemny i ciekawy .Czeski strasznie podobny do polskiego muzyka też fajna i taka inna.

Gość hniepodobny

Gość upupupupupuppupupu

Mi się bardzo podoba język francuski, hiszpański i angielski. Angielski zawsze wydaje mi się taki \"arystokratyczny\", ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu :) Nie lubię niemieckiego, przez to nie mogę słuchać Rammsteina mimo, że muzyka jest super:P A jak kiedyś usłyszałam hip-hop po niemiecku to padłam :D

Gość glina na pustaki
Ciii--ty moze lepiej nic nie mow i siedz Ciii-cho.Twoje wypowiedzi sa wrecz smieszne.Az tak bardzo oryginalne.Jezyk niemiecki podobny do francuskiego.No.!! Chcesz zebysmy poumierali ze smiechu?Niemiecki-ladny.To jest proba morderstwa!!! Protestuje !!! Niemiecki nalezy do najbrzydszych jezykow na swiecie.Kazdy ci to powie. Polski jest calkiem normalnym jezykiem.Nigdzie sie nie spotkalem z opinia ze jest smieszny.Natomiast wszyscy cudzoziemcy mowia ze jest trudny.Duza role w takiej opinii odgrywaja sami Polacy,ktorzy tak wlasnie mowia o swoim jezyku cudzoziemcom.Czeski jest smieszny dla nas,bo ich wyrazy sa podobne,tylko tak wymawiane jakby to mowilo dziecko.W druga strone to nie dziala i nie piszcie ze polski jest tez smieszny dla Czechow,bo to po prostu nieprawda.Czesi wiedza,ze nas smiesza i dlatego unikaja rozmawiania w swoim jezyku przy Polakach.Z tym sie spotkalem.

kiedyś uslyszalam od obcokrajowca ze polski jest podobny do niemieckiego...:O, poza tym trudny, mysle ze to odmienianie jest dla nich najtrudniejsze

Meryen tak samo zareagowalam:D powiedzialam mu ze to niemozliwe :D takie mial skojrzenie... osobiscie nie cierpie niemieckiego, tego brzmienia

Gość do gliny
dla niektorych jednak jest smieszny, czesto Tajowie sie z nas smiali i przedrzezniali szeszesze

piła elektryczna brzmi piekniej ni z niemiecki:) okropienstwo :P

Gość glina na pustaki
No,tajowie maja co przedzezniac.Ich jezyk brzmi jak belkot pijanego chinczyka,ktory usiluje mowic po niemiecku.Jezyk ten sklada sie z mniej wiecej takich brzmien: tan jau wan dzia mul dia dia kok koro jiun.Brzmi to bardzo prymitywnie i smiesznie.Podobnie zreszta jak chinski,czy japonski.

Gość glina na pustaki
Gdy slysze w ogole azjatow,ich jezyk,mam wrazenie jakby mlaskali i wypowiadali ciag takich samych lub bardzo podobnych dzwiekow.

Gość jak ustawiac wygaszacz
upupupupupup

Gość I do not it know

Moj chlopak jest Irlandczykiem i jak na poczatku slyszal jak rozmawialam po polsku z moja siostra i z jej chlopakiem to myslal,ze my sie ciagle klocimy.Zreszta generalnie Irlandczycy mysla,ze Polacy ciagle na siebie krzycza.Wydaje mi sie,ze my mowimy podniesiony glosem,bo mamy duzo emocji do przekazania :) Poza tym jeszcze slyszalam,ze Polacy okropnie szybko mowia,tak,ze nie mozna rozroznic pojedynczych slow.I jeszcze moj chlopak twierdzi,ze bardzo sobie skomplikowalismy jezyk ta cala odmiania :) Wszystko sie w polskim odmienia i dla obcokrajowcow sczegolnie english speakers jest to naprawde trudno.A jesli chodzi o inne jezyki to kiedys spotkalam dziewczyny,ale nie pamietam czy byla ze Slowacji czy ze Slowenii ale w kazdym razie ja mowilam po polsku a ona w swoim jezyku i praktycznie porozumiewalysmy sie bez zadnych problemow. Jesli chodzi o angiel;lski to Irlandczycy maja dziwny akcent i trudno na poczatku bylo mi ich zrozumiem i nie mowia wyraznie.Fajny maja akcent Szkoci,taki uroczy.Niemieckiego uczylam sie bardzo dlugo i pozniej przez pol roku mieszkalam w Niemczech i nie cierpie tego jezyka.

jezyk niemiecki jest okropny i nie nawidze go...te pisenki juz to widze ja kromantyczniemozna poiwiedziec ze sie kogos kocha po niemiecku:P bleeeeee heheheheeh :)

Gość klllll
هما بس اليعملو كدا