Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pawelxxx

Czy się oświadczyć jak sądzicie?

Polecane posty

Witam Mam taki mały problem, wiem że bardzo kocham swoją dziewczynę i chcę spędzić resztę życia z nią. Ja wiem że ona też mnie bardzo bardzo kocha i nie raz mówiła że by tego chciała. Ale jest problem ostatnio z jej strony mało by nie doszło a by mnie zdradziła wiem że nic nie zaszło i wiem że ona tego bardzo żałuje ale ciezko jest jej sobie to wybaczyć, ja ją ogromnie kocham i jestem w stanie jej to wybaczyć. Ona jest bardzo szczerą osobą. Teraz chciała przez pewien czas 2-3 dni być sama aby sobie to wszystko wybaczyć, przemyśleć. Ja pomyślałem, że może jej się oświadczyć w ciągu tych 2-3 dni tak aby była pewna że jej to wybaczyłem co zrobiła i mimo to chce być z nią ale nie wiem czy jest to dobry pomysł nie chcę jej zranić i nie chce aby odmówiła. Może lepiej poczekać? Jak sądzicie?

No właśnie ona tego nie chciała. Ja jestem jej pierwszym facetem i chce być ostatnim. Ja myślę że ona chciała zobaczyć jak to jest z innym ale jak miało dojść do tego to powiedziała nie bo w jej myślach byłem ja. Tak mi powiedziała. Ona nie potrafi kłamać i jest szczera czasem aż do bólu. Ja potrafię jej to wybaczyć i już to zrobiłem ale pytanie czy to odpowiedni moment na zaręczyny?

No właśnie ona nie potrafiła tego zrobić i wiem że nie chciała. Dlatego do tego nie doszło. Ona jest ze mną bardzo szczera i wiem że mnie nie okłamała po prostu bym to wyczuł bo ona nie potrafi kłamać. Tylko pytanie czy to odpowiedni moment?

Uważam że to nie najlepszy moment.Odczekaj troche,postaram się ponownie zaufać i dużo,dużo obserwój a potem posiedź i przemyśl. Wiesz teraz nie posuneła się do zdrady ale jakis początek był,moze jeszcze bedzie chciała spróbować zakazanego jabłka?

Ale ja jestem na 100% pewien że by tego nie zrobiła i nie zrobi. Ona nie miała nigdy wcześniej faceta tylko jestem ja już ponad 2 lata. Nie wiedziała jaka jest większość facetów (jeśli chodzi o sex) ale sie przekonała bo to nie ona to zaczęła tylko tamten gość. Wiem że wiele to ją nauczyło i że bardzo żałuje wylałem chyba ze 2 wiadra łez przy mnie. Ja mimo wszystko jej dalej ufam tylko czy jeśli się oświadczę to czy nie zranię jej? Chcę w ten sposób jej udowodnić jak bardzo ją kocham!

Gość piskacz
skoro nie doszłoby do zdrady, to czego żałuje?

tam miało być wylała a nie wylałem - sorki za pomyłkę ale to istotna sprawa

Gość piskacz
ty możesz być pewien w 100%, ale ona niekoniecznie żona mojego eks też by sobie pewnie dala za niego uciąć rękę: że jest wierny, no i nie miałaby ręki!

Gość piskacz
No to do licha: facet ją do ściany przypierał i chciał zgwałcić? Czy z jej strony też było przyzwolenie na taką sytuację? Bo coś mi tu dziwnie wygląda...

zaczął się do niej dobierać ale zanim do czegoś miało by dość to powiedziała stop i uciekła stamtąd

Gość piskacz
No, czyli jednak pozwoliła w jakimś sensie. Wiesz co, duże szanse, że to się może powtórzyć, zwłaszcza, jeśli byłeś jej pierwszym. Ale wcale nie musi tak być. Nie oświadczaj się jej teraz, to bez sensu. Jesteś pewien, że nigdy jej tego nie wypomnisz? W żadnej rozmowie, sytuacji?

Jestem tego pewien że jej tego nie wypomnę bo jeśli chcę z nią spędzić resztę życia to nie miało by to sensu. Ja jestem bardzo wyrozumiałą osobą i wiele rzeczy potrafię wybaczyć i zapomnieć o tym.

Nie słuchaj ludzi. Paweł wszystko to co tu piszesz wskazuje na to, że chcesz się jej oświadczyć, nie pytaj ludzi o zdanie. Po prostu to zrób! A co do tej dizewczyny. Jeśli zrobisz to teraz to ona dostanie bardzo silny sygnał, że ją akceptujesz, że jej wybaczyłeś (wiem że zdradę psychiczną też jest cieżko przebaczyć), więc ona sobie też powoli wybaczy. Nie znam dokładnie tej sytuacji ale tak po prostu mi się wydaje. Istnieje oczywiście możliwość, że ona Ci odmówi - bo np. będzie się z tym wszystkim bardzo źle czuła - jeśli to zrobi to oznacz , że raczej nie powinniście być już razem. Jeśli przyjmie oświadczyny - to powinno być już dobrze. Nie ma co z góry zakładać, że będzie źle. Z resztą, tak jak już pisałam, ty wiesz, że chcesz to zrobić. Tak przynajmniej wynika z Twoich wypowiedzi. Więc na co czekać. Zrób to i tyle!

Kasiu właśnie mi o to chodzi żeby ona była pewna że jej to wybaczam. A oświadczyny to najlepszy tego dowód. Chcę żeby była pewna jak bardzo ją kocham.

moja rada - odczekaj jeszcze kilka dni, daj jej ochłonąć. W międzyczasie możesz jej wysyłać smsy czy maile, że bardzo ją kochasz i tak dalej... ale jeśli Ci powiedziała że chce być sama przez 2-3 dni, to uszanuj to. Masz przynajmniej 2-3 dni na kupno pierścionka :) powodzenia!

Kasiu właśnie mi o to chodzi żeby ona była pewna że jej to wybaczam. A oświadczyny to najlepszy tego dowód. Chcę żeby była pewna jak bardzo ją kocham. Bo ja bez niej żyć nie potrafię! Boże a mówią że to kobiety bardziej kochają!

fallen_star hmm chyba masz racje ten czas spożytkuje na zakup pierścionka. Bo musi on być wyjątkowy jak również same zaręczyny mają być wyjątkowe! Skoro ona chce przez 2-3 dni ochłonąć to lepiej to uszanować chyba poza tym na spotkanie nie będę jej zmuszał a u niej w pracy tak troche głupio się oświadczyć (pracuje w oddziale banku w markecie) za dużo ludzi. Więc chyba lepiej poczekać ....

A smsów pisać nie będę bo tego też narazie nie chciała ona ma się do mnie najpóźniej w czwartek odezwać

Paweł widać, że jesteś wyjątkowym facetem :) Wiesz ja postarałam się wczuć w jej sytuację i gdybyś mi dał w tym czasie pierścionek, to ja poczułabym się jeszcze bardziej podle... Bo ja tu takie chamstwo Ci zrobiłam, a Ty zamiast mnie karcić dajesz mi jeszcze więcej. Oj poczubałym się jak najgorsza, najpodlejsza kobieta na świecie. I oczywiście jeszcze bardzie byś mi uświadomił, co prawie przez swój błąd straciłam. Tylko zmartwiłeś mnie tym, że nawet pisać do niej nie możesz :( Moja koleżanka miała tak ze swoim facetem - miała mu dać 3 dni i zero kontaktu w tym czasie, bo \'chciał wszystko przemyśleć\'. Potem nie odbierał jej telefonów i ostatecznie do dzisiaj się do niej nie odezwał (minął już ponad rok). Więc całkowicie nie daj jej o sobie zapomnieć przez te 3 dni - nie narzucaj się oczywiście, ale nie daj jej też szansy się całkowicie zaszyć w skorupie. Powodzenia!

Paweł widać, że jesteś wyjątkowym facetem :) Wiesz ja postarałam się wczuć w jej sytuację i gdybyś mi dał w tym czasie pierścionek, to ja poczułabym się jeszcze bardziej podle... Bo ja tu takie chamstwo Ci zrobiłam, a Ty zamiast mnie karcić dajesz mi jeszcze więcej. Oj poczubałym się jak najgorsza, najpodlejsza kobieta na świecie. I oczywiście jeszcze bardzie byś mi uświadomił, co prawie przez swój błąd straciłam. Tylko zmartwiłeś mnie tym, że nawet pisać do niej nie możesz :( Moja koleżanka miała tak ze swoim facetem - miała mu dać 3 dni i zero kontaktu w tym czasie, bo \\\'chciał wszystko przemyśleć\\\'. Potem nie odbierał jej telefonów i ostatecznie do dzisiaj się do niej nie odezwał (minął już ponad rok). Więc całkowicie nie daj jej o sobie zapomnieć przez te 3 dni - nie narzucaj się oczywiście, ale nie daj jej też szansy się całkowicie zaszyć w skorupie. Powodzenia!

Ale ja chcę do niej pisać tylko że ona chce wszystko w samotności przemyśleć i powiedziałem że jeśli sie nie odezwie do czwartku to ja zadzwonię albo przyjadę do niej. Teraz wróciliśmy z weekendu na którym było wspaniale. Pozniej spotkalismy sie z tym kolesiem i powiedziała mu ze jest największą świnią na świecie i nie chce go znać. A później powiedziała ze potrzebuje te 2-3 dni. I ze nie chce pisac ani dzwonic itp. A przed chwilą napisała eska abym ściągnął jej ulubiony film \"dlaczego nie\" na którym bylismy w kinie ale prosila aby nie odpisywac tylko tak zrobic. Troszke to wszystko zakrecone co nie ??

Gość axealala
oswiadcz sie

Gość axealala
oswiadcz sie

Gość axealala
oswiadcz sie

Gość axealala
oswiadcz sie

Gość axealala
oswiadcz sie

Ale ja chcę do niej pisać tylko że ona chce wszystko w samotności przemyśleć i powiedziałem że jeśli sie nie odezwie do czwartku to ja zadzwonię albo przyjadę do niej. Teraz wróciliśmy z weekendu na którym było wspaniale. Pozniej spotkalismy sie z tym kolesiem i powiedziała mu ze jest największą świnią na świecie i nie chce go znać. A później powiedziała ze potrzebuje te 2-3 dni. I ze nie chce pisac ani dzwonic itp. A przed chwilą napisała eska abym ściągnął jej ulubiony film \\\"dlaczego nie\\\" na którym bylismy w kinie ale prosila aby nie odpisywac tylko tak zrobic. Troszke to wszystko zakrecone co nie ??

No zakręcone, bardzo zakręcone. Ale widać, że faktycznie myśli o Tobie, jeśli poprosiła Cię o ten film. Skoro kojrzy się on jej z Tobą, to jest to bardzo pozytywny znak z jej strony :) Oj życzę jak najpomyślniejszego i najszybszego rozwiązania tej sprawy!