Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ifgujei5844ghjn48y0978y

Mam do was pytanko! Co sądzicie o związach bez

Polecane posty

Gość ifgujei5844ghjn48y0978y

zobowiązań?? opłaca się?

Gość tak opłaca sie . i to bardzo

Gość a jak wygląda związek bez
zobowiązań

nie oplaca sie dajesz siebie nie masz nic w zamiannie liczac seksu a kobiety zwykle az tak bardzo seksu od uczuc nie oddzielaja by mogly w tym brnac

związek bez zobowiązań - to nawet brzmi bez sensu, oksymoron. jak ze świnką morską - ani świnka, ani morska (czyt. ani związek ani bez zobowiązań).

Gość dżizas
ale sie czepiacie:P to niech bedzie ze układ bez zobowiązań;)

Gość prowdaaaaaaaaaaaaa
bez zobowiazn czyli sex ale problemy kazdy rozwiazuje sam jesli kobieta z całym zyciem wisi na facecie to jest zwiazek bardzoo zobowiazujayc bo facet ja caca:P

Gość hmmm moze i to dobry zwiazek
potem mozna sie przeciez w sobie zakochac:D

no właśnie a może ktoś tak miał ze tkwił w takim związku a potem sie w sobie zakochaliście i coś z tego wyszło. ja jestem z facetem już rok, mówi ze mu na mnie zależy ale ze nie ma teraz warunków do stworzenia związku..

Gość 20 kg ..i to wszystko
tzn jakich warunkow? mieszkaniowych? ja bylam w takim ukladzie 2 lata , teraz razem mieszkamy zobowiazan typu slub nie bedzie , wiec chyba jestesmy rodzinka bez zobowiazan..

a sa jakies warunki konieczne do stworzenia zwiazku oprocz milosci? no sorry ale jesli ma warunki do spotykania sie z toba na seks to do zwiazku chyba tym bardziej...

20 kg ..i to wszystko--- powiedzialabym, ze akurat w tym przypadku tworzycie zwiazek...mieszkacie razem itp

Gość 20 kg ..i to wszystko
no jakby nie bylo mamy dwojke dzieci a nawet trojke.. ale chodzi mi o to ze faceci z wygody oraz z czystego materialnego egoizmu nie chca sie wiazac typu slub..i tak jest w moim przypadku

\"jeżeli facet twierdzi, że nie chce sie wiązać, to po prostu nie chce sie wiązać z Tobą\"..nie jestem autorką tego tekstu, ale podpisuję sie pod nim obiema rękami i klawiaturą. tzw. luźne uklady sprawdzają sie tylko wtedy, kiedy obu stronom taki układ pasuje. Z zasady jednak komus w końcu zaczyna zależeć na czymś więcej i ..katastrofa.

Ewa, dlatego pisałam, że z zasady, nie,że zawsze:) Ale czasem wydaje mi sie, że układy bez zobowiązań, w ktorych nie rani sie żadnej ze stron, wymagają swoistej dojrzałości, zupelnie innej niż ta wymagana w związkach \"typowych\"

Gość nie jestem takimi zwiazkami
w ogole zainteresowana :classic_cool:

Gość kiedys.....
dojrzałości?to raczej niedojrzałośc do podjęcia zobowiązań. Wygoda ot co. Ale jeśli obojgu pasuje, to wszystko gra. w sumie wiele osób wiąże się zupełnie niedojrzale, wydaje im się, że dorośli do związku, a potem się zaczyna...ignorowanie partnera, kłamstwa, zdrady....także do głębokiej relacji naprawdę trzeba dojrzeć.

jasne, w małżeństwach, czyli związkach ze zobowiązaniami utrwalonymi na papierze sie to nie zadarza :) :) :)

Gość kiedys.....
co się nie zdarza?

Układ bez zobowiązań musi w 100% odpowiadać obu stronom. Dramat zaczyna się jak komuś zaczyna zależeć ... a zazwyczaj tak się dzieje i najczęściej jest to kobieta ... niestety ...

to, co wymieniłaś, że zdarza się w związkach bez zobowiązań

Gość kiedys.....
przy czym nawet jeśli na początku obie strony sćiesle zakładają, że wszystko jasne, jasne reguły gry, to przecież ludzmi targają emocje, pragnienia, które na pewnym etapie już cięzko racjonalizować....poza tym seks zbliża. I jeśli mamy w tych uczuciach asymetrię, no to mamy bajkę:)...ale niestety rzeczywistośc jest bardziej surowa.

Gość kiedys.....
Ewa,.,,,,to co wymienilam zdarza się przede wszystkim w związkach parnterskich i małże ńskich, niestety..... w relacji bez zobowiązań inny partner seksualny nie będzie(przynajmniej z założenia nie pownien być) powodem do kłótni. W końcu założyli na początku, że niczego sobie nie obiecują....

Gość frk-0999
"raczej niedojrzałośc do podjęcia zobowiązań. Wygoda ot co" A jeśli ktoś jest świadomy swojej niedojrzałości i wprost mówi, ze nie chce zobowiązań..? Jest zatem niedojrzały w zakresie podejmowania zobowiązańa, natomiast dojrzały w kwestii znajomosci własnej osoby i uczciwego stawiania sprawy. I jeszcz o wygodzie. A niby dlaczego rezygnować z wygody, jeśli nie chce się z niej rezygnować? Lepiej jest zadeklarować, ze ceni się wygodę i swobodę przed powstaniem istotnych zobowiązań, niż potem dawać temu wyraz. I taka postawa jest odpowiedzialna.

kiedys... A byłaś w takim związku? Ja byłam, oba te układy bardzo mile wspominam :) Z tym, że do takiego związku (czy układu, jak kto woli), potrzeba mnostwo tolerancji i przede wszystkim nie można się poczuć nawet przez chwilkę \"włascicielem\" drugiej osoby (wiem, paskudne określenie, ale nie miałam pod ręką innego), nie można mieć poczucia, że ma sie do czegokolwiek niezbywalne prawo..jak się dzieje w \"normalnych\" związkach.

Gość jestescie razem bez
zobowiazan. np kobieta flirtuje z innymi facetami ,to co myslicie ze temu kolesiowi co jest w tym związku bez zob. to gula w gardle nie rosnie??? Alez tak jest zazdrosny jak diabli!:P Nie zawsze tylko kobieta jest zazdrosna !

Gość kiedys.....
frk, vivra...co kto lubi, jak mówiłam:) tak, byłam w takim związku, ale żem istota emocjonalna czegoś mi tam zabrakło. i tyle.