Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ifgujei5844ghjn48y0978y

Mam do was pytanko! Co sądzicie o związach bez

Polecane posty

Gość kiedys.....
no tak, coś w tym jest. miłośc to intymnośc także. trudno przeżywać intymnośc jesli partner nie jest wyłączny w tym temacie. Ale jak mówie, co kto lubi, jak komu jest lepiej:)

Gość frk-0999
Ja nie tylko myślę, ze to możliwe, ja to wiem ;) powodzenia!

Gość kiedys.....
:D,,,no tak, ale zwrocie uwage, że topik nie jest o tym czy to mozliwe, ale czy to się opłaca....

Gość ja jestem w takim związku
i niestety ale się zakochałam.... on oczywiście nie brnę w to dalej, mimo że nie ma nocy któej bym nie przepłakała a byłam bardzo pewna siebie - że nadaję się do takiego układu tak więc uważajcie na siebie - żadne deklarcje "to tylko seks i tak pozostanie" nie mają sensu - uda się albo nie, nie macie na to wpływu...

Gość czyli jestescie czy nie
za takim ukladem bez zobowiązan? Tylko sam sex...

Gość kiedys.....
więc ja opowiadam na powyższe. Byłam w takim związku bez tytułowych zobowiązan i nie spełniałam się w nim. Chcę przezywać coś(celowo nie uzywam zagmatwanego słowa Miłość), przezywać cos głębokiego i intymnego. Taki zas stan wymaga zobowiązania w sensie decyzji bycia z kimś i tylko z nim. Wspólnego budowania więzi. Rozwijania płaszczyzn. Dlatego ja jestem na NIE:)

a jestem za :) jestem wygodnicka, a to jest bardzo wygodny uklad:) tylko że ostatnio napotykani mężczyźni tak bardzo tych zobowiązań pragną .. :(

Gość frk-0999
A to ciekawe! A mężczyzn tak powszechnie oskarża się o uciekanie od zobowiązań. Ale być może prowokujesz mężczyzn do postawy "zobowiązaniowej", ponieważ deklarujesz swoją niezależność, więc oni próbują tą niezależność zniwelować próbą nałożenia ram ogólnie przyjętych w związkach..?

Gość frk-0999
Bardzo miło i ciekawie się z Paniami rozmawia :) A podobno na Kafe nie ma możliwości sensownej rozmowy :D

frk : to co mam robić? udawać jedna z tych kobiet, dla ktorych to, że facet mówi \"ładnie dzis wygladasz\" jest od razu deklaracją płomiennej miłości aż po grob? bez przesady...a że w każdym z nas tkwi jakaś tam cząstka mysliwego (te atawizmy), to bardzo możliwe, że masz rację..

Gość kiedys.....
frk🌻

Gość a ja jestem żonaty
i jestem w takim związku juz od 8 lat, spotykamy sie róznie od kilku do kilkunastu razy do roku, ona jest kolezanka i przyjaciółka, pracujemy w jednej firmie, mamy wspólnych znajomych jest więc o czym gadać a noce spędzamy na namietnym seksie... To jest naprawdę możliwe!!!!!!!!!!

Gość kiedys.....
no ja nigdy w możliwośc zdradzaania nie wątpiłam:D

Gość kiedys.....
no co...:p, musiałam napisac jakby ktoś jeszcze myslała, że TO niemozliwe:D

a a\'propos tego, gdzie mozna, a gdzie nie mozna miło porozmawiać, powiem tak : wszedzie mozna, trzeba tylko trafić na odpowiedniego rozmówcę :)

Gość do Vivryyyyy.
aha,,,czyli Ty wybierasz taki model zycia przez wygodę. a nie sądzisz, że możesz tracic przez to? uczucie szczególnej bliskosci i miłości?no chyba, że nie potrzebujesz takich głupot:)

Gość do Vivryyyyy.
aha,,,czyli Ty wybierasz taki model zycia przez wygodę. a nie sądzisz, że możesz tracic przez to? uczucie szczególnej bliskosci i miłości?no chyba, że nie potrzebujesz takich głupot:)

mogę tracić i zdaję sobie z tego sprawę...ale za to uczucie bliskości i td. placi sie zbyt wysoką cenę, jak na mój gust. jeżeli mnie na coś nie stać, to tego nie biorę.

Gość do Vivryyyyy.
rozumiem. czyli jest i lęk tutaj. przed ceną...no coz, powodzenia:)🌻

Gość frk-0999
"jżeli mnie na coś nie stać, to tego nie biorę" No właśnie, doskonale powiedziane, też staram sie tym kierować. Takie podjeście wymaga jednak wiedzy o sobie samym. Wielu ludzi nie wie czego chce,lub wie bardzo powierzchownie. Żyje jakimiś schematami, nabytymi poprzez wychowanie w rodzinie, lub zaczerpniętymi z popkultury.

Gość frk-0999
"jżeli mnie na coś nie stać, to tego nie biorę" No właśnie, doskonale powiedziane, też staram sie tym kierować. Takie podjeście wymaga jednak wiedzy o sobie samym. Wielu ludzi nie wie czego chce,lub wie bardzo powierzchownie. Żyje jakimiś schematami, nabytymi poprzez wychowanie w rodzinie, lub zaczerpniętymi z popkultury.

Gość frk-0999

Gość frk-0999

Gość nbnbnmbmnb

Gość melua
WITAM:-) nie ma czegoś takiego jak luźny układ, prędzej czy później pojawią się jakieś uczucia...jeżeli dogadujesz się z kimś a przede wszystkim godzisz się na sex i jest Ci cudownie to po jakimś czasie złapiesz się na tym, że przestaje Ci to wystarczać:/ wiem po sobie, na początku mi to nie przeszkadzało, on w związku ja nie chciałam żadnych zobowiązań, po poprzednim...na początku była przyjaźn a potem stało się...sex super, chłopak wspaniały tylko ZAJĘTY i po dwóch latach jestem psychicznie zniszczona, bo KOCHAM go a mnie nie:( teraz też się zastanawiam ,że co mi tam zależy mam fajnego kolegę pociąga mnie strasznie i tylko tyle... na razie tak myślę, nie ma układów bez zobowiązań na dłuższą metę! pozdrawiam:-)

drogi pomarańczowy interlokutorze! nigdy nie twierdziłam, że jestem pozbawiona lęków, wręcz przeciwnie, na wielu wątkach radosnie przyznawałam sie do tego, że jestem taka, a nie inna, ponieważ życie mnie pokopało, w związku czym jestem osobą zgorzkniałą i sfrustrowaną oraz przerażoną :) pozdrawiam serdecznie :)

Gość gość
Ciekawe wypowiedzi.