Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takPYTAM

21letnia mama

Polecane posty

Gość takPYTAM
a co sądzicie o cesarce bo ja raczej jestem na nią skazana z powodu moich przejsc....

nie wypowiem się, bo nie miałam powiem tylko tyle, ze nie umniejsza on wartości Twojego macierzyństwa jesli masz wskazania medyczne to jak najbardziej zrób, po co ryzykować natomiast jesli kieruje Toba tylko strach przed naturalnym porodem to bym się zastanowiła nad skutkami jakby nie było - interwencji chirurgicznej (np. długa rekonwalescencja, blizna)

Haris --> nawet pokusiłabym się o stwierdzenie \"huj i w dupe\" :D:D:D:D Ale ja zazdroszcze wszystkim młodym mamom! :( jak ja bym już chciała mieć np 4 letnie dziecko. Panuje taki stereotyp, że dziecko w młodym wieku marnuje życie i takie tam. Z moich obserwacji wynika, że jest całkiem odwrotnie. Wszystkie znane mo kobiety ktore wczesnie zaszły w ciąze i przeważnie \"wpadły\", mimo początkowych trudności ulożyły sobie życie i mają cudowne rodziny i szcześliwe zycie. No może poza moja sąsiadka ktora urodziła w wieku lat 16 i nawet nie wie kto jest ojcem. Ale mysle ze jej tez sie kiedys uda.

dla mnie jest to widok normalny jeny nie rozumiem tego jak 16, 17 latka zaliczy tzw wpadke to ludzie kiwaja glowami i mowia: no tak glupia gowniara, trudno sie mowi teraz zmadrzeje. Jak 24 latka wzwyz zajdzie w ciaze to jest OK bo juz jest \'ten wiek\'. Ale jak 20,21,22 latka zajdzie w ciaze bez wzgledu czy planowana czy nie to jest afera. Dlaczego slucham no? Bo co jest na 2 czy 3 roku studiow? A ile matek rodzilo was na studiach? Wiekszosc z dziewczyn w tym przedziale wiekowym maja meza albo stalego partnera i jakies minimalne srodki na utrzymanie siebie i dziecka. Oczywiscie nie mowie o wszystkich, ale chyba z dwojga zlego lepiej nz 21 latka zajdzie w ciaze bedac na studiach/pracujac niz taka 16 tka bedac calkowicie zalezna od rodzicow.

Wanda - masz rację jak mysle o tym z perspektywy czasu to jest ok dziecko juz odchowane, tak jakby a moje kolezanki ciągle coś mają pilniejszego....a zegar tyka

hmmm Wanda moze i tak... bywa..Ja wybralam sobie milosc i dziecko chyba w dobrym momencie.celowo i z oczekiwaniem zaczlam w ciaze bo wiedzialam ze tak ma byc i juz...i ze z tym oto panem ktory juz gsci w moim sercu 8 lat hihi

wanda co.... zgadzam sie ,dziecko jednak moblilizuje;),a jak podrosnie to nawet jeszcze zaszalec mozna:)

Gość takPYTAM
ja z moim jestem 3 lata, planujemy slub (mniej wiecej za 1,5 roku), wiec chce sobie sprawic dziecko w noc poslubna jesli teraz test wydzie negatywny

Ja powiem tak - pierwsze dziecko urodziłam w wieku 20 lat. Za chwilę skończę trzydzieści i mam już trójkę dzieci. Skończyłam studia, dzieci w niczym mi nie przeszkodziły. Nie planowałam jednak kariery zawodowej, liczyłam się z tym, że swój czas poświęcę dzieciom. Nie przeżywam jakoś straszliwie każdych swoich urodzin, bo nie mam wrażenia, jak niektóre moje koleżanki, że czas mi ucieka. Jest on wypełniony, dzieci nadają sens mojemu życiu, ukierunkowują je. Byś może gdybym teraz miała się zdecydować na pierwsze dziecko, byłoby mi trudniej, nie wiem tego. Teraz jestem szczęśliwa. I tak sobie myślę, że coś dziwnego się porobiło. Jeszcze trzydzieści lat temu, trzydziestoletnia kobieta, która nie miała męża, czy dziecka była uznawana za stara pannę a gdy zachodziła w ciążę po trzydziestce, było to ewenementem, a teraz dwudziestoletnia matka jest uznawana za matkę młodocianą. Dziwny jest ten świat...

e tam co ty gadasz , to chyba normalny wiek.... nasze babcie rodziły w wieku 18 lat , moja kolezanka w wieku 18 miałą juz 2 dzieci to sie nazywa przesada , no ale cóż ... jej zycie

Gość Magras
21 LAT TO DUZO ? NORMALNIE MI SZCZEKA OPADLA ,PRZECIEZ W TYM WIEKU JEST SIE W TRAKCIE STUDIOW LUB SIE JE ZACZYNA ,DZIEWCZYNY NEI ROZUMIEM WAS :(

hej ja miałam 19 jak urodziłam.... i ani przez chwilę tego nie żałowałam:D...w tej chwili mam 26 syn 7 i każdy mu mówi jaką to on a piękną i młoda mamusie:D:D

Gość takPYTAM
ale pomazyc mozna, jak nie w noc poslubna to w podrozy :) wazne zeby bylo i zeby nie bylo problemow... bo niestety nie kazdy moze miec dzieci

Gość Magras
TO CO MAM SIE ZABRAC ZA ROBIENIE DZIECKA? WYNAJMUJE MIESZKANIE ,CO PRAWDA STUDIOW NIE MAM I NIE CHCE ICH ZACZYNAC ,CHCE ROZWINAC JAKIS INTERES I NA TO WSZYSTKO JESZCZE DZIECKO TYLKO PO TO ZEBYM WYGLADALA JAK JEGO SIOSTRA? LUDZIE ,TERAZ TO JUZ NIE WIEM

jaa nie mowie ze 21 lat to duzo ale juz naprawde nie tak malo naprawde w tym wieku nie ma co juz robic afery jak dziewczyna zajdzie w ciaze, bo albo juz jest w polowie studiow (o ile sie uczy ) albo od 2,3 lat pracuje na siebie .

Ja mam 21 lat. Bardzo chciałabym już urodzić dziecko, ale niestety na razie szukam pracy i co najważniejsze - nie mam swojego mieszkania. A nie będę mieszkać z dzieckiem u rodziców bo małe mieszkanie mamy. Moja mama tez urodzila jak miala 21 lat a drugie dziecko (czyli mnie) jak miala 27 lat. Teraz ma odchowane dzieci i spokój :) :) Tez pragne juz dzidziusia :)

To jest calkiem normalne - przeciez to mlode kobiety powinny rodzic dzieci a nie babki pod 40. Tylko, ze jakos tak sie porobilo, ze malo kto achodzi w planowana ciaze przed 25. rokiem zycia - bo najpierw skonczyc studia, znalesc dobra prace, usamodzielnic sie, kupi mieszkanie itd. a czas leci. Widze to po sobie, mam 25 lat i zaczelam pierwsza dobra prace i mimo, ze chce to nie moge sobie teraz pozwolic na dziecko :-O i tak pewnie mi do 30. zejdzie jak nie lepiej :-( Wiele osob powie, e moglam urodzic na studiach i miec dzisiaj odchowane, no moglam ale wtedy nie pojechalabym na zagraniczne stypendium, nie robilabym corocznych wakacyjnych praktyk w innym kraju Europy itd. Slowem - cos za cos, ale nikogo za jego wybor nie nalezy potepiac.

Gość Magras
BO JA SOBIE MYSLE ZE BEDE MIALA JUZ TA STABILNA PRACE ,MIESZKANIE LUB DOM ,MALZENSTWO ,CALE ZYCIE POUKLADANE ,NO I WETEDY BEDE MOGLA Z RADOSCIA BEZ STRESOW O JUTRO ZAJAC SIE MACIEZYNSTWEM

Gość Magras
CO W TYM ZLEGO? :(

no porobiło się z tym społeczeństwem coś dziwnego :) Myślę, że jak kobieta rodzi dziecko wczesnie to jest to nawet dobre dla ciecka. Ja pamiętam jak byłam mała i zawsze się chwaliłam wszystkim ze mam młodą mame. Małam najmłodszą mamę z całej mojej klasy w podstawówce i byłam zachwycona jak bedac w pierwszej klasie, moja mama miała 28 lat a mamy innych dzieci po 35 czy nawet więcej. Myśle też, że młodym mamom jest się też łatwiej dogadać z dorastającymi dziećmi.

Magras --- nic nie ma w tym złego! kazdy sobie układa zycie jak chce. I nikt nie mówi ze to co ty uważasz jest złe. :)

Gość Magras
JAKOS TO PRZEBOLEJE ZE NIE BEDE WYGLADAC JAK SIOSTRA MOJEJ CORKI EHHH