Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takPYTAM

21letnia mama

Polecane posty

Gość wooow piltonowa
gada z sensem

ojojoj jakies bledy mi tu wystepuja co sie dzieje z kafeteria?

rany musze cos zjesc oznaka ze wychodze z grypy !!!!ide jesc kluski z keczupem mmmmm zaraz bede

Gość Magras
NO I CALY CZAS NIE WIDZE ZLOTEGO SRODKA ,ZAWSZE JEST JAIES ALE

Wanda co nie chciała Niemca ---- Zgadzam sie z Tobą ze dla chcącego nic trudnego i jak sie chce to mozna znalezc prace. Mój chłopak juz pracuje. A ja szukam pracy. A potem ........dzidzius :) :) :)

klaudia - tak właśnie, jak ktoś chce to może, najgorsze jak ktoś się użala nad soba i nic nie robi. Ja planuje najpóźniej do maja zajść w ciąże. Najgorsze jest to ze nie mamy ślubu. I do maja napewno nie wiezniemy. Tak zajde w ciaze przed slubem i zdaje sobie z tego sprawe. I mimo to nie bedzie to wpadka bo oboje bardzo tego chcemy. Najgorsza bedzie tylko reakcja moich rodzicow. Bo oni nie do konca akceptuja mojego chlopaka. Ale co mnie to. Ja chce byc mama i zrobie wszystko zeby tak wlasnie bylo :)

Gość Magras
POWODZENIA Wanda , fingers crossed

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
no ale jak kibita ma szukac prcy jak zaraz chce zajsc w ciaze to i juz nie pojdzie d niej a szew tez nie bedze ptrzyl laskawie na nia ze przyjela sie i juz w ciazy

a ja w takiej kolejnosci.... zaszlam w ciaze -wynajelam kawalerke -potem slub ... a teraz mieszkam za granica i mam juz 2 dzieciaczkow i tylko 25 lat :)

Ja nie napisałam ze od razu jak dostane prace to postaram sie o dziecko!! hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm----To jest oczywiste ze popracuje i dopiero jak bede miala umowe na stałe to DZIDZIUŚ.

Wanda co nie chciała Niemca ---- A ja życzę powodzenia w staraniu sie o dzidziusia :) :) Będzie dobrze. A jak rodzice zobaczą małego bobaska to serce im zmięknie :) ;)

hmm dziewczyny ja tez teoretycznie moglabym juz zaczac starania zaraz w maju koncze studia i tak musze sobie robic przerwe bo musze na magistra kase uzbierac. W pracy jakbym chciala w tej co jestem to by mnie i tak sila omal w szostym miesiacu na zwolnienie wyslali (w UK mozna bez problemu ot tak) nie mowiac ze szef jak z nim gadalam i z kolezanka (cos przebakiwala ze by chciala za kilka miesiecy zajsc w ciaze- tak na marginesie kolezanka z roku) to mowil nie ma sprawy. Z moim facetem i tak planujemy sie przeprowadzic jak ja skoncze studia tzn maj czerwiec. A takie mieszkanie bedzie mnie kosztowalo raptem moze 50 funtow wiecej niz ten moj dom ktory dziele ze zajomymi ze studiow a bedziemy sami. Facet moj tez zarabia co prawda to nie jest to czego szukal ale jakby mu sie udalo znalesc prace do konca w swoim zawodzie to juz wogole nie ma sie co martwic. A jak w UK nie wyjdzie to pojedziemy w swiat dalej. Do Polski zawsze mam do kad wracac jak co...Chyba ze moj mezczyzna wizy nie dostanie to wtedy pupa...a poza tym jeszcze moje policystyczne jajniiczki przeciagna pewnie sprawe eeeeehhhh i widzicie niby tak dobrze a sie zdecydowac nie mozna:P psia krew

a ja mam zupelnie inny problrm,mam 2o lat a moj maz 29 i ciagle cos przebakuje o dziecku ze by chcial ze koledzy juz maja iz za dwa lata to juz napewno ,ja tez bym chciala ,ale dopiero od roku mam prace jestem mloda ,nie wiem moze przez te dwa lata sie cos zmieni ze mn ;) oboje pracujemy ,mamy mieszkanie ,ale wiem ze mam lepeij niz kobiety ktorych partnerzy nie chca dziecka ,nie daj boze uciekli ,albo nie maja warunków dobrze ze moje dziecko bedzie mialo takiego ojca ktory na nie czekal z utesknieniem ;)

Zazdroszcze Ci :) jak bym byla na Twoim miejscu to zdecydowalabym sie na ciaze :) Masz prace, mieszkanie... męża. Zadko kto w tym wieku wszystko ma. Gratuluje.

Gość momoni
ja mam 24 lata coreczka 4,5 mimo tego ze gdy bralam slub mialam 19 lat jestesmy z mezem bardzo szczesliwi

Mnie tylko dziwi niechęć 20-letnich mam do kobiet, które na macierzyństwo zdecydowały się około 30-stki, po 30-stce. Na każdym topiku, na którym wypowiadają się bardzo młode mamy pojawia się nagonka na te, które najpierw wolały skończyć studia, popracować, a dopiero potem zdecydowały się na dziecko. Nie każdą 20-letnią dziewczynę stać na dziecko. Mnie nie byłoby stać na zamieszkanie z facetem, a co dopiero na utrzymanie dziecka. Podejrzewam, że ta sytuacja nie zmieni się dopóki nie skończę studiów, a potem jeszcze zaczną się poszukiwania pracy. Mimo wszystko wolałabym mieć pracę, mieszkanie, żeby w przypadku, kiedy facet nie podoła roli ojca, mieć jakieś zabezpieczenie dla siebie i dziecka. Różnie się ludziom w życiu układa. Znam kilka przypadków, kiedy młoda dziewczyna zaszła w ciążę, prowadziła sielankowe życie ze swoim partnerem, nie pracowała, nie studiowała, facet ją zostawił i została z dzieckiem na lodzie.

A ja wcale nie uważam ze urodzenie dziecka po30 jest czyms złym. Pisalam tylko ze mam 21 lat i jestem gotowa na urodzenie dziecka :) Pragne dzidziusia :)

Gość takPYTAM
nie chodzi o niechec do 30 letnich mam. w temacie chodzi o to ze takie oburzenie wzbudzaja 20letnie mamy (tym bardziej ze kiedys wlasnie w tym wieku nasze mamy nas rodzily-mowie to jako 21letnia dziewczyna). a jesli chodzi o te 30letnie mamy to chodzi o to ze glownie te "pozne" mamy maja problemy z zajsciem w ciaze, to nie jest jakas zlosliwosc

Jeśli 21 letnia dziewczyna wygląda na tyle lat ile ma, to mysle ze ludzie sie nie czepiają. Ale jesli ma 21 lat a wyglada np na 18 to wtedy ludzie zaczynają gadać. A co ona może na to poradzić że nie wygląda na swój wiek....?? Najlepiej byłoby sie nie przejmować tym co ludzie gadają, ale czasem nie idzie przejść obok tego obojętnie.

Gość Magras
ja mam 22 a wygladam na 16 :(