Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milla_24

Mamusie, jak się zabezpieczacie przed kolejną ciążą?

Polecane posty

Ja od paru dni biorę tabletki anty. Jestem 5 miesięcy po porodzie i druga ciąża na razie nie wchodzi w grę. A jak jest u was? Piszcie!

Gość moncia150382
hejka babeczki ja mam moj synek ma 2 latka i 8 mies tez biore tabletki ,nie mam ochoty po moim porodzie na jeszcze jedno dziecko chociaz moj syn jest najwspanialszy na swiecie niestety bedzie jedynakiem!!!!pozdrawiam

ziarnko_piasku -----Mołabyś coś wiecej napisać o implantach? Poraz pierwszy o nich słysze :) Teraz pigułki,wcześniej zastrzyki.

Ja nie wiem co wybrac - tabletki, plaster czy spirale. Chcialabym miec jeszcze jedno dziecko w przyszlosci\\, ale jeszcze nie teraz. A ten implant to nie taki krazek wypelniony hormonami, ktory wklada sie na 3 tyg., potem sie wyjmuje, okres, potem znowu sie wklada itd.... ??? Bo ja mialam jeszcze taka propozycje od mojej ginki i chyba bylaby to tez wygodna metoda ...

Gość taka jedna co to przeszla
gumki zle znosze hormony a spirala kloci sie z moimi zasadami

Princpolo 🌻 mieszkam w UK i tutaj te implanty są powszechnie dostępne. Jest to taka pałeczka 4cm długa i 2mm gruba, którą lekarz przy znieczuleniu miejscowym umiesza po wewnętrznej stronie ramienia. Z tego co wcześniej czytałam implanty nie są jeszcze dostępne w Polsce jednakże można je kupić np w Niemczech na receptę polskiego lekarza, z tym że musisz potem znaleźć lekarza, który umieści ci ten implant w ramieniu. Jest on niewidoczny, aczkolwiek wyczuwalny palcem. Implant działa przez 3 lata, zawiera tylko progesteron więc jest odpowiedni dla kobiet karmiących piersią