Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy robicie tak ...

Czy targujecie sie w sklepach ?

Polecane posty

o jeny ---> moja koleżanka (ta od targowania :P ) kupowała sobie meble do pokoju w sumie za wszystko wyszło 1.645 zł zniżki no i koleś jej do 1 600 spuścił ale przy takiej cenie 45 zł to wcale nie jest jakaś kolosalna różnica a na pewno nie taka, zeby stracić 40 minut na BŁAGANIE o zniżkę :O :P

jak zwał tak zwał, targowanie się czy proszenie o rabat nie wiem jak u was, ale u mnie nie chodzi o 5 zł więc niewiem czemu niektórzy rżną głupa i udają ze nie wiedza o czym mowa

Gość szoabatka
a o ile ? Napisz ile złotowek wart jest twoj honor Haris?

za wszystko wyszło 1.645 zł zniżki ---> maiło być bez tej zniżki oczywiście :P :P Haris --> no ale o czy mowa ? że po 30 minutach negocjacji ktoś Ci spuści 50 zł ? :O :O sorry ale dla mnie nie ma żadnej kwoty o którą byłabym skłonna sie wykłócać w sklepie w obecności innych klientów cena jest cena , i skoro mnie na daną rzecz stać to nie wydurniam sie i nie prosze o żadną zniżke :P proste :P

W sklepie moich tesciow zawsze obsluguje ktos z rodziny, bo to interes rodzinny. I kazdy ma uprawnienia do obnizania cen. Pyta sie wiec tego, kto akurat obsluguje. Nie mamy napisane na czole, ze u nas jest taniej, bo w sumie u nas jest drozej niz w Media Markt (w cene wliczony jest tez serwis). Z doswiadczenia wiemy, ze ludzie tacy juz sa, ze przy takich cenach kazdy chce dostac jakas znizke. Lepiej zejsc troszke i sprzedac ta maszyne, niz powiedziec, ze nie obnizamy i stracic klienta, ktory pojedzie na zakupy do Media markt.

albo szukam sklepu gdzie dany towar jest najtańszy skoro już tak muszę grosz do grosza składać :P :P :P

Gość czy robicie tak ...
Widze ze mnostwo osob, jak ktos tu napisal sra w gacie i nie targuje sie... Wasza sprawa ... ale po co mnie od razu krytykowac. W zwyklym warzywnym sie nie targuje bo po co ??? Przeciez nie robie tam zakupow za kilka stow. Mam prawo to je wykorzystuje ... Własnie przez takie czubki jak Wy ceny w sklepach są wysokie :P Najczęściej udaje mi się coś wytargować w H&M, Diverse, Big Star, Replay :) Kilkadziesiat zloty, ale to zawsze cos :) No i niekwestionowane MEDIA MARKT I SATURN :) Tam to idzie na sprzecie AGD I RTV wytragować pare stow nizej bez utraty gwarancji :) Tym sposobem mam w domu nowy monitor LCD, laptopa i telewizor :)

moj honor nie jest wiele wart, jakieś 3 gr, ale nie jest to tpic na ten temat :p teoria - ja nie musze się wykłócac ani robić sceny trwajacej pół godziny żeby uzyskac rabat

Gość szoabatka
W sklepie moich tesciow zawsze obsluguje ktos z rodziny, bo to interes rodzinny. I kazdy ma uprawnienia do obnizania cen a jak sie ktos zapyta kazdego z was kilka razy dostaje maszyne za darmo no bo skoro kazdy ma prawo obnizac cene..........? :D:D:D:D

Nigdy w życiu się nie targowałam. Jeśli na coś mnie nie stać to tego nie kupię a nie będę błagała, żeby sprzedano mi taniej. Jak byłam młodsza pracowałam w salonie sukien ślubnych i tam ceny wynosiły ok 3000. Jeśli ktoś kupował dodatki to często było około 4000. I przyszła raz laska, która za wszystko miała zapłacić 3025zł. Pyta czy dostanie rabat więc mówię jej, że możemy zaokrąglić do 3000 :D Jeszcze nigdy nie widziałam tak szczęsliwej osoby :D tak jakby te 25 zł ją zbawiło :D

szoabatka- widze, ze masz nas za debili i sama nie jestes najbystrzejsza :o

Gość szoabatka
sra w gacie i nie targuje sie... po co mam sie targowac skoro nie musze bo mnie stac na zakupy bez rumunskiego zebrania?mam tak robic bo jakas durna taka jak ty czy inna tak robi wez sie zastanów mnie by było wstyd widze cene i albo mi ona pasuje albo nie tobie autorko doradze ---skoro nie stac cie na to co w sklepach przenies sie na allegro skoro wiekszosc sie nie targuje to dobry znak!!!!ludzie maja honor i własna godnosc choc to wiekszosc ale nie wszsycy

Gość szoabatka
wiesz co aga sam mam sklep tez rodzinny i wierzyc mi sie nie chce w to co piszesz napisałas ze to sklep tesciow wiec moze nie dopouszcaja cie do niego dla tesciow i sklepu to byłoby lepsze jakbys zajeła sie czyms innym niz handlem

Gość pracuję w hotelu
ceny nie są niskie, więc klientela jest dość bogata, ale mimo to co druga osoba pyta o rabat. i im go dajemy! czy gość przyjedzie jaguarem czy fiatem, to prosi i dostaje nawet dużą zniżkę. nie widzę w tym nic wstydliwego, ludzie znają swoje prawa i poprostu z nich korzystają. ktoś napisał, ze pracuje w handlu i informuje klientów, że od targowania to są targi.. moim zdaniem to wstyd jest zatrudniać źle poinformowany personel.

o jezu jak chcecie to się targujcie :P :P ja sie zawsze z takich osób śmieje bo dla mnie to śmieszne i poniżające i nic tego nie zmieni - zawsze bedę tak myślała :P :P :P

Gość a ja uwazam
jesli jakis sklep daje rabaty i pozwala na targowanie oznacza ze jest w kiepskiej formie skoro oddaje sie takim manipulacja zaden szanujacy sie sklep z renoma nie da wam rabatu na piekne oczy ja mam np karte złota rabatowa w trumphie gdzie podany jest procent rabatu ale by taka karte dostac nalezy najpierw zrobic zakupy za odpowiednia kwote widzieliscie kiedys kogos aby w porzadnym sklepie sie targował bo ja nie

Wiec nie mamy honoru, ale za to mamy pieniedze, ktore trzeba szanowac :P Nie musisz wierzyc w co pisze :P Ta metoda robimy niezle interesy. Zreszta- ja nie mam z tym sklepem nic wspolnego, bo tak sie sklada, ze mam swoj zawod i nie musze nikogo obslugiwac :P Ale slysze sprawozdania mojego meza, ze znowu jakis rolnik kupuje maszyne i chce znizke. I sie smieje, ze znizke mu da, rolnik jest przeszczesliwy, a my i tak swoje zarobimy, bo tak juz ceny sa kalkulowane, zeby byla mozliwosc rabatu :P

Gość szoabatka
teoria podpisuje sie pod tym co napisałas a wy targujcie sie a potem za utargowane pieniadze kupcie sobie cos w lumpeksie

rozumiem ,ze mając zlote karty rabatowe czujecie się lepsi od nas rumunów pytających, czy moge liczyć na jakiś upust? bo dla mnie mechanizm niczym się nie różni, tylko nazewnictwo.... a pozatym cena to propozycja nie moze być wyższa nić podana w cenniku ale niższa zawsze takie jest prawo, jak już ktoś tu powiedzial

Gość szoabatka
haris skoro cie nie stac na podana na cenniku cene to wyjdz i szukaj czegos zastepczego na co stac cie bedzie jesli sprzedawca przyznaje sie do dania rabatu widzac klienta pierwszsy raz ,przyznaje sie jakoby do tego ze ma cene nie adekwatnie wysoka do jakosci produktu taniocha dla pospolstwa i targowanie to nie dla mnie

Haris ---> ja akurat pieniędzmi nie sram a złotej karty na oczy nie widziałam wiec nie trafiłas :P :P ale jak już jestem gotowa na zakup czegokolwiek to jestem też gotowa wyłożyć za to sumę jakiej żąda sprzedawca i tyle :P

nie rozumiem jak mozecie targowanie sie nazywac zebraniem, to nie to samo. na zachodzie targowanie to normalka, a w niektorych krajach sprzedawca moze sie obrazic za to ze nie chcesz sie targowac. ...a wy robicie z siebie wielkie paniusie. przestancie sie tak napawac duma, bo jeszcze zylka szczeli, albo co i co wtedy? :D

wy tez tak sredni trafiacie tymi argumentami to nie chodzi o to ze kogos nie stac i dlatego sie targuje jak juz mowilam ja prosze o rabat na arykuly drozsze typu agd, rtv, artykuly wyposazenia wnętrz, czasem butu lub jakis ciuch lub przy zakupach hurtowych nie mowimy tu o targowaniu sie o draże w biedronce ! gdyby mnie nie bylo stac to nie wchodzilabym do tych sklepow pozatym nigdy nie ma gwaracji ze sprzedawca pojdzie ci na reke jak pojdzie to ok, pare groszy w kieszeni mnie to cieszy jak wy wolicie cieszych cie waszym dziwnie pojetym honorem to ok, wasza wola

:D No wiec ja wlasnie mieszkam na zachodzie i smiac mi sie chce z tego robienia z siebie wielkopanstwa, podczas gdy wiekszosc sklepow jest przygotowana na znizki dla klientow... Ale robcie jak chcecie. Nic mi do tego. Mam nadzieje, ze bedziemy miec wiecej klientow takich jak wy. Niezle na was zarobimy :D

no i czego Wy też sie tak bulwersujecie ??? :P :P nam piszecie, ze robimy wielkie halo z waszego targowania ale coś was widocznie boli skoro nie potraficie zrozumieć, że jedni sie targują a drudzy nie i nigdy nie będą :P :P :P poczuliście się gorsze prze to, że ja i kilka innych osób tego nie uznaje ? :O

ja nie zaczęłam najazdu na was tylko na sam fakt TARGOWANIA sie :P :P ale widać kogoś zabolało osobiście :P :P :P :P :P

no racja :P aczkolwiek temat chyba sam podupadł i nie ma o co kopii kruszyć :D :P :P