Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana bardzo

Prosze pomózcie mi ...

Polecane posty

Gość załamana bardzo

Bardzo was prosze o pomoc ,jeśli znacie jakies firmy które zajmuja sie praca chałupnicza to prosze napiszcie mi jaka to firma i dane kontaktowe .Jestem w bardzo ciezkiej sytyacji mąz mnie zostawil z małym dzieckim jestem sama a rachunki nie zapłacone rosna ,mieszkam na wsi a do miasta jest kawałek i nie ma z kim dziecka zostawic i w mojej sytuacji praca w domu byłaby dobrym rozwiazniem.Bradzo dziekuje za odezw jelsi bedzie oczewiscie i bardzo prosze o szybka odp. w tej chwili jestem u sąsiadki i grzecznosciowo pozwoliła mi z korzystac z internetu ,kochana jest:) czekam na odp.:)

nie mam niestety namiarow na \"prace chalupnicza\", ale choc ten temat podniose, moze ktos cos bedzie wiedzial.. powidzenia :)

Gość up.......

Gość załamana bardzo
Podnosze... prosze, moze ktos wie cos na ten temat...:)

Jakis region, namiary gdzie to ma byc? Korzystasz grzecznosciowo z neta, skorzystaj z google.pl - szybciej znajdziesz niz czekajac 2 dni na kafe...

Gość załamana bardzo
myslisz ze nie szukałam ,tu nie chodzi o to ze mi sie szukac nie chce ,szukam ale nie wiem czy to nie sa to oszusci a jesli ktos tak sobie dorabia albo zna takowa firme która ludzi nie naciaga ... to bardzo prosze o jakis namiar:) dolnysląsk . Przekopiowałam z jednego tematu i jak tu wierzyc kazdej firmie która sie ogłosi a ja nie mam czasu czekac czy sie odezwa ze wezma towar a po kilku dniach odp. ze zrobiłam to zle:( PROSZE....i nie dziw mi sie ze czekam.... chalupnictwoepf.pl Mam do zaoferowania prace chałupnicze i prace, którą można wykonywać za pomocą Internetu. Możliwość zarobku 300-1000 zł w zależności od zaangażowania. Praca na umowę zlecenie. Minimalny wkład własny, zwracany podczas pierwszej kwoty wynagrodzenia. Po więcej informacji proszę o mail na adres : chalupnictwo@epf.pl 15:37 taakk To wygląda w ten sposób, że wpłacacie na konto jakąś kwote np. 50 zł lub więcej. Po pewnym czasie przysyłają do zrobienia kika szt np. kopert i termopresu, naklejki do wprasowania żelazkiem o wartości kilku złotych. Dostajesz wzory umowy ale oczywiście bez pieczątek i podpisów. No i instrukcja jak wykonać prace z zaznaczeniem, że jak będzie wykonane źle to umowa nie będzie podpisana. Starasz się zrobić wszystko jak naj lepiej i super dokładnie. Wysyłasz do pracodawcy gotowy produkt i czekasz, czekasz a tu kicha!!! Po pewnym czasie dostajesz wiadomość, że robota była wykona niedbale i materiał został przez ciebie zniszczony. Dowiadujesz się, że kwota którą wpłaciłaś na początku zostaje zatrzymana jako pokrycie strat poniesionych przez zleceniodawce i na tym kończy się twoje "zatrudnienie". Oczywiście scenariusz może być nieco różny od tego ale efekt końcowy

Rozumiem. Znam kilka firm (wspolpracujemy z nimi, jesli chodzi o pomoc dla podopiecznych w znalezieniu pracy) ale niestety - calkiem inne wojewodztwo, wiec nie moge ci pomoc. Oni dzialaja tylko na naszym terenie. Mysle, ze najbezpieczniej bedzie odrzucac od razu oferty, gdzie wymagany jest wklad wlasny - zadna firma chalupnicza nie pobiera oplat, pobieraja je tylko oszusci. Co moge ci poradzic? Z doswiadczenia wiem, ze wiele zakladow produkcyjnych prowadzi takie zlecenia - dlatego warto zapoznac sie z rynkiem lokalnym i zlozyc kilka ofert samemu (np. zaklad produkujacy klamerki, dlugopisy itd). Jaki masz zawod? Posiadasz jakies doswiadczenie? Dobrym rozwiazaniem jest prowadzenie ksiegowosci malych firm, ale tutaj klania sie niestety odpowiednie wyksztalcenie.

Gość załamana bardzo
Zasadnicze Zawodowe -sprzedawca i tylko 2 lata ogólniaka wieczorowego :) nie skonczylam :( kurde szkoda ze inne wojewodztwo, ill_ 🌼 dziekuje ze odpowiedziałas/es

Gość załamana bardzo
podnosze....

Macie rozwod? Podalas go o alimenty? Czy znasz swoje prawa w tym temacie? Jak wyglada twoja sytuacja, jesli chodzi o zasilki z pomocy spolecznej?

Gość załamana bardzo
nie ,nie mamy ,nie stac mnie na rózwód a on nie poda sam.Pomoc społeczna troszke tam pomoze ,ale takich jak ja w mojej miejscowoscie jest od groma ,jeszcze za kadencje jak brali rozwody bo samotne Matki dostawały duzo pieniedzy,no ale cofneli a rozwody pozostały,to teraz jest duzo samotnych Matek na niby oczewiscie i maja po5 ,6 dzieci (ja jedno) i im bardziej pomagają ,a i tak przepija i przepalą.I gdzie tu sprawiedliwosc.??? Bardzo chciałmbym podjac taka prace w domu byc przy dziecku...chcem cos robic a nie mam co...inni moga a nie chca...co za ironia losu.

Gość załamana bardzo
on daje tam 200zł ale co to jest ...a nie pracuje wiec wiecej nie dostane.

Gość z tym prawem to wielka lipa
ill_ ---> Kolezanka ani grosza nigdy nie zobaczyla z zasadzonych alimentow! :O A ich dziecko (a wlasciwie Jej dziecko, bo jak dla mnie to on juz nie ma do niego zadnych praw...) ma juz 9 lat ;)

Istnieje cos takiego jak zaliczka alimentacyjna - nie jest to duzo, bo do wysokosci zasadzonych alimentow, ale zawsze. W naszym kraju sciagalnosc zadluzen jest w tak kiepskiej sytuacji, ze tylko usiasc i plakac. Co z tym zrobic? Pozostaje rozwod i sprawa o alimenty, pozniej zgloszenie sie do komornika i otrzymanie zaliczki. Rozwod - mozesz napisac podanie o umorzenie kosztow sadowych jak rowniez o przydzielenie adwokata z urzedu. Do sadu niestety trzeba dojechac - wal z podaniem do opsu, niech przyznaja zasilek celowy na pokrycie kosztow dojazdu. Zalezy, jakiego dostaniesz pracownika socjalnego w swoim rejonie. Tutaj przede wszystkim liczy sie dobro twoje i dziecka, skoro facet was zostawil masz prawo wniesc pozew o rozwod i majac swiadkow walczyc o uznanie go winnym - wtedy koszty pokrywa on. Masz prawdopodobnie dochod 248 zl m-cznie? Ile dostajesz zasilkow i czy w ogole skladasz o nie podanie?

Sluchaj, daleko masz do urzedu pracy? Napisz podanie, czy maja jakies namiary na prace chalupnicze - nie masz pieniedzy na znaczek popros kogos, moze bedzie przy okazji jechal i podrzuci podanie. Tylko nie idz i nie pytaj, ale wal pismo - na to musza odpowiedziec, na slowne moga cie zbyc jak to czesto sie robi. W pomocy spolecznej tez powinni miec jakies kontakty, napisz cos wiecej jakie masz stosunki ze swoim pracownikiem socjalnym. Jakie masz zasilki i jak czesto je otrzymujesz.

Gość załamana bardzo
dostaje co mies.80-90 zł tylko:( malo to jest na wiecej moge sobie pomrzyc ,jak pisałam wczesniej takich jak ja jest wielu .Chodze pukam i nic wszedzie rozkladaja rece.Chciałmbym pracowac w domu jak pisałam wczesniej ,synek z nikim nie zostanie i sama sie boje komus go powierzyc.Dzisiaj mozna tylko na siebie liczyc ,nie chce chodzic i prosic sie o kazda złotówke bo tylko patrza na mnie jak na złodziejke jakbym prosiła o cos ,co nie jest dla mnie ,bo chyba od tego jest !!?? Dlatego wole sobie dorabiac najnormalniej w swiecie i nie prosic nikogo o łaske .Gdzie moge sie dowiedziec o takiej pracy chałupniczej ,macie jakies linki storny na internecie...pomózcie.

80 zl???? A gdzie okresowka, gdzie celowka? Ilosc podopiecznych nie ma tutaj zadnego znaczenia, ops sklada zapotrzebowanie na srodki i panstwo je przyznaje. Dodatkowo teraz pozyskiwane sa srodki z wieloletniego programu \"Pomoc panstwa w zakresie dozywiania\" i zasilki tego rodzaju wahaja sie w granicach 100-300 zl w zaleznosci od dochodu, sytuacji itd. Pod koniec roku zwykle te kwoty sa znacznie wieksze, poniewaz wiadomo - srodki trzeba wykorzystac. Juz nie wspominajac o zasilku okresowym, jesli masz dochod 248 zl (nie powiedzialas dokladnie, tak wnioskuje - dobrowolne alimenty + zas. rodzinny na dziecko) - nalezy ci sie 113,50 zl. Nikt nie patrzy na ciebie jak na zlodziejke, nikomu z kieszeni nie wyciagasz wiec nie ma takiej mozliwosci. Pracownik socjalny jest od tego, aby ci pomoc i jesli jest inaczej - zloz skarge. Nikogo nie prosisz o laske, jestes w bardzo trudnej sytuacji zyciowej a pomoc spoleczna jest od tego, zeby ci pomoc.

Pracy chalupniczej ci nie odradzam, bo zawsze to jest dodatkowy grosz - ale musisz miec pewnosc, ze to jest porzadna firma bo w obecnej sytuacji nie stac cie na straty. Pamietaj o tym, ze masz male dziecko i ono MUSI miec zapewniony byt. Ja wiem, ze pieniadze z opieki to niewielkie kwoty, jednak nie majac nic musisz z czegos skorzystac. PCK rozdaje zywnosc dla najubozszych rodzin, dowiedz sie czy w twojej miejscowosci ksiadz albo ops trudnia sie tym i skorzystaj z tego. Mleko, maka czy makaron to zawsze zapewniona polka w kuchni i sniadanie na caly tydzien. Mam wrazenie, ze nastawilas sie tylko na \"wlasnoreczne dorobienie\" ignorujac inne opcje. Osrodki wsparcia w malych miejscowosciach wbrew pozorom dzialaja sprawniej niz te w duzych miastach.

Kurcze, tak sie naprodukowalam a chyba to byla jakas marna prowokacja :o

Gość załamana bardzo
witaj ,nie to zadna prowokacja ,nie mam interneru pisałam wczesniej korzystacz uprzejmnosci sąsiadki,a musiałam isc do domu ugotowac cos dziecku .Wiesz na wieciej nie moge liczyc teraz na zime moge dostac docelówke z tego co wiem 200zł i to raz na rok dostane ,nie wiem jak to jest u was, u nas tak własnie to wyglada ,przypada na miesiac jaka czesc pieniązków i oni to musza podzielic a jest bieda straszna i duzo takich w potrzebie,ja chce sobie dorobic i nie chodzi o to ze mi może wstyd chodzic prosic ,jestem młoda i moge sama na siebie zarobic ale tylko w domu i dla tego szukam cos chałupniczego. Dowiadywałam sie apropo ze w Urzedzie Pracy moze cos wiedza na temat tej pracy ,nic nie wiedza ,mam nawet tam znajoma mówiła ze nic nie maja ,a jak cos bedzie wiedziec to da mi znac.Dlatego tez zaczełam szukac sama, prze internet ale dowiedziałam sie o nieuczciwosci i boje sie ,i dla tego prosiłam was o pomoc ,bo może ktos tak pracuje. I tyle co chcialam napsiac ,to zadna PROWOKACJA to jest zycie kochanie.A mnie bardzo doswiadcza ale sie nie poddaje:)

Załamana, a patrzyłaś sobie na forum \"dam pracę\" na kafe? Tam powinno coś się znaleźć. Głowa do góry, na pewno będzie dobrze!

Wiesz, oni w urzedach pracy to z reguly nic nie wiedza, jak im przyjdziesz i \"zawrocisz glowe\". Dlatego na wstepie od razu trzeba walnac pismo co i jak - musza na nie dac odpowiedz i wtedy ruszyc tylek do papierow a nie rozkladac rece ze nic nie ma, ale dla sasiadki to sie znajdzie. Rozumiesz, nie daj sobie wmowic bzdur. Jesli chodzi o pieniadze z pomocy spolecznej, jak juz wczesniej wspomnialam robia zapotrzebowanie i owszem - na poczatku roku to moze daja marne grosze, ale w miesiacach listopad, grudzien uderzaj tam jak w dym. Na podaniu pros o udzielenie celowego z programu oraz okresowego. Na okresowke sie lapiesz jak nic, tak jak wczesniej pisalam - jesli masz tylko te 200 zl + rodzinne na dziecko nalezy ci sie 113,50 zl. Bez zadnych ceregieli. Jesli masz czas, to napisz prosze jakie masz stosunki z pracownikiem socjalnym.