Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj tak tak tak

__Tusk to polityk z klasą___

Polecane posty

Gość oj tak tak tak
"PO. Ojej, mialo byc Tuska. A to nie to samo???" nie, to nie to samo, ale widać trudno Ci to zrozumieć. Nie chodzi mi o poglądy polityczne Tuska,. PO, tylko o to, co sobą reprezentuje, jakim jest człowiekiem. Można chyba obiektywnie ocenić, jak się zachowuje , nie mieszając w to poglądów politycznych. Ale widać niektórym sprwia to niebywałą trudność. Nie potraią przyznac, ze ktoś, na kogo nie głosowali ma klasę. śmieszne.

To byla ironia skierowana do unijnego ktory w temacie Tusk musi zawsze wyszperac temacik o PO bo nie potrafi tych dwoch rzeczy rozroznic. Oczywiscie wszystko w formie lajtowej, bo jakby inaczej. czytaj uwazniej :P

Gość oj tak tak tak
chyba że tak :) Ale to było własnie dla osób, które nie widza różnicy miedzy osobą Tuska, a PO

I tak zeby bylo jasne: morda mi sie cieszy jak slysze w tv lub czytam: pan premier Tusk. Glosowalam na niego, na partie PO i to nie tylko dlatego, zeby wiecej nie byc zmuszona do ogladania pajacowania bratow x.

jestem wrecz przekonany ze masz racje. ze wiekszosc wyborcow PO glosowała swiadomie na PO i Tuska bo zarówno PO jak i sam Pan Tusk byli bardzo wyrazisci w kampanii. to był w pełni świadomy element wyborczy. swiadom celów i idei. i wszystkiego świadom. wybory od kilku juz razy odbywaja sie z udziałem w pełni uswiadomionego przez media elementu wyborczego . majacego wizje i fonie tego o co chodzi poszczególnym partiom. co widac po oczyszczeniu sie sceny politycznej

Tak jest! A teraz wspolnie zasalutujmy i przekazmy sobie nasz znak, herr unijny. Rozwalmy ta zepsuta spoleczna komorke, w pelni swiadomi naszych celow i idei.

... bo jak juz wspomnialam, tylko kafeteria wszystko przyjmie. I tylko na kafeterii chca/chcemy z toba dyskutowac :o

PO to jedyna partia ktora umiała dotrzec do szerokiego spectrum wyborcow. i do tych co knuja jak obalic ustrój i do tych co knują jak obalic flaszkę.

Rozumiem, ze reprezentujesz obydwie grupy wyborcow?

Jako szlachetna i madra Niewiasta skladam do ciebie podanie, abys zapisywal wszystkie swoje zlote mysli do sekretnego zeszytu. Naprawde, to bedzie ciezki grzech, jesli TAKIE sztuki pojda na zmarnowanie.

Kochany, moja praca dyplomowa dotyczy dobrodziejstw UE wiec rozmawiasz z odpowiednia osoba :P

ill_ już pax pax . nie kpij sobie. wyrażam swój pogląd na rózne takie tam ciekawostki ze świata przyrody ale nie obrazam nikogo a przynajmniej staram się ograniczac takowe.

Alez ja zlozylam hold tym zlotym myslom, mnie na przyklad takie gotowe zdania nie przyszlyby do glowy. Mowisz glupoty, ale fajnie ci to idzie, jesli chodzi o dobieranie slow - teraz bylo serio. Zeszycik nie byl na serio, ale nie moglam sie powstrzymac ;)

Po sposobie wypowiadania sie wnioskuje, ze raczej \"ksztalcony\" jestes. Rozumiem, ze nie jestes zadowolony z wiekszosci skutkow przystapienia Polski do Wspolnoty, rozumiem ze masz inne opcje polityczne - niz obecnie rzadzace. Dlaczego jednak dajesz temu upust w takiej formie jaka prezentujesz na kafe? Chyba nie chce tego wiedziec...

dlaczego głupoty/ otóz te jak jestes je uprzejma nazwac głupoty były przez lat wiele wytycznymi ideologii zjednoczenia Europy. gdy to sie udało to \" wyhamowano \" z tym i teraz nieco melodie zmodyfikowano - na bardziej przyjazną czyli na to jak dla naszego dobra wspolnego czy my tego chcemy czy nie zrobic to albo tamto. wiec może lepiej wiedziec - przewidywac prawdziwy cel tego zamieszania niżli potem jako drastycznie oszukany przyjmowac drastyczne formy protestu. naprawde idea Unii jest genialna . tylko co z tego wyjdzie nie wie nikt z nas ludu . no chyba , że wiesz Ty bo się na wiedząca o tym kształciłas.

chyba dlatego , że Polacy to specyficznie reagujacy Naród . a także dlatego , że w dobie upadku wszelkich autorytetow i pomieszania wartosci króluje tkzw. psychologia odwrotnosci.

unijny, ksztalcenia sie nie uwazam za rzecz wstydliwa ani gorszaca, wiec nie rozumiem dlaczego z takim zalem mi to wypominasz. Chcialabym poznac twoje zdanie: czy wedlug ciebie lepiej by bylo, gdyby Polska nie przystapila do UE? Jakie sa te zle skutki o ktorych mowisz? Prosze o konkrety oprocz oczywiscie pogladu, ze Polska utraci swoje granice, zniknie partiotyzm i inne takie - dla mnie to zaden argument.

\"czyli na to jak dla naszego dobra wspolnego czy my tego chcemy czy nie zrobic to albo tamto\" Z dwojga zlego (majac na mysli zlo absolutne) wole UE niz naszych \"wschodnich braci\" - Polska w temacie funkcjonowania pod czyjes dyktando jest niezle przeszkolona. Pamietasz?

alez ja uważam , że dobrodziejstwem było wejscie Polski do Unii . bo gdzie? zadłuzeni , zabiedzeni. itd. w polityce takie rzeczy jak patriotyzm czy honor przekładają sie w linii prostej na interes czysto zbilansowany : winien i ma. i trzeba sie dostosowac do tego bilansu tak by wycisnąc maksymalnie to co sie da po stronie aktywów. aż taki gupi jak myślisz nie jestem . no może trochę...

pamiętam! i to z racji wieku chyba lepiej od Ciebie. ale trzeba i tu i tam się ukladac dla dobra ojczyzny jak pielęgniarka a lekarzem . bo i tu i tam moga byc korzyści inne a wzxajemnie sie uzupełniające. a nie zideologizowano wszystko czyli albo albo po nas chocby potop. u nas nawet ŻYCIE jest upolitycznione. nie mówiąc o gospodarce.

Nie twierdze, ze jestes glupi - nie mnie to oceniac. Glupie sa twoje niektore wypowiedzi, chociaz wciaz obstajesz za tym, ze niby jestes z tego zadowolony. Wybacz, ale w wielu topikach dales jasno do zrozumienia, ze do sympatykow nie nalezysz. Ja sie na to nie nabiore. Odejdz od polityki. I wreszcie sie zdeklaruj - sola ci w oku ta unia czy nie? Jesli nie, to nie mamy o czym rozmawiac, bo w takim wypadku stoimy po tej samej stronie barykady...

Jestes przeciwko upolitycznieniu zycia w calosci, czy przez konkretne partie? Jestem tego ciekawa, bo nie sztuka jest klepac przez caly dzien na kafeterii trzy po trzy. Do tego nie kazdy cie rozumie, bo przyznam - ciezko zrozumiec. Plus zastanawiajac sie nad tym, skad ty masz czas (z racji wieku) na to siedzenie (z zona w plecaku?) wylania sie calkiem nieciekawy obraz. To oczywiscie - na marginesie.

dobra ja Tobie zadam pytanie . w Unii jestesmy i nikt już tego nie zmieni. i dobrze. ale podejscie do wielu spraw z tym tam istnieniem jest zgoła odmienne . wrecz ostatnie wybory to plebiscyt . i tu odpowiednie bedzie pytanie nie o to czy byc. a o to jak tam sie znależc? bo Unia to wciąz żywy twór i jak w przyrodzie wszystko żyje własnym życiem i sie zmienia . no to Niewiasto Mądra jak tam se odnależc? czy jesteśmy w tej kwestii po tej samej stronie?

a mam czas i na kafeterie i na prace i na żonę. jakoś to udaje mi się pogodzic. Ty rówmież dzis np. sporo czasu jestes tu. zawzięłas sie czy jak? ja już stary to i nie mam \" ciągu na bramkę\" by z domku wychodzc. ale Ty młoda . piękna i w domu na kafe?

I tutaj mam problem, bo ja wciaz nie wiem po jakiej jestes stronie w tej i tamtej kwestii... UE to najlepsze zgromadzenie, w ktorym mogla znalezc swoje miejsce Polska. Prawdopodobnie chodzi ci o pozycje Polski, jaka zajmuje - z zalozenia UE miala byc wspolnota rownych panstw, wspolnie decydujacych o jej losach. Owszem, gdy tych panstw bylo kilka - takie zalozenie bylo realne. Dzisiaj niestety decyduje i tutaj hierarchia, tego nie dalo sie niestety uniknac. Na UE patrze przede wszystkim z perspektywy ekonomicznej. Jak we wszystkim - rowniez tutaj sa plusy i minusy. Bilans zyskow i strat dobitnie wskazuje, ze to najlepsze rozwiazanie dla Polski. Byc moze nie jestem partiotka pierwszej klasy, ale naprawde nie interesuje mnie, czy stracimy swoja narodowosc (co z kolei jest bzdura!) i granice. Granice tracilismy tak wiele razy, ze mozna sie do tego przyzwyczaic. Pytasz, czy powinien zostac przeprowadzony plebiscyt? Plebiscyt nic nie da, poniewaz ludzie chca UE nawet nie zglebiajac sie w skutki bycia we wspolnocie.