Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

Gość brombabomba
Przykro mi Guślarko, że tak wstrętnie sie czujesz. Życzę ci poprawy samopoczucia i oby to nie była grypa

Gość brombabomba
Brykam do miasta na jakieś zakupki. A to jeszcze koszula do szpitala potrzebna, pościel dla maluszka itakie tam. Życzę Wam milego dnia:-)

pliszka-- a w jakim miescie mieszkasz w uk i w jakim szpitalu bedziesz rodzic? Ja mieszkam w Pinner tj.6 strefa i bede rodzic w Northwick Park Hospital

Czesc dziewczyny! Ale sie powaznie i sentymentalnie zrobilo na naszym forum...:) Ja dzis nie poszlam do pracy, bo strasznie zle spalam, budzilam sie co chwile, bylo mi goraco, maly mnie obkopywal i do tego bolal mnie brzuch - bole podobne do tych pzy miesiaczce. Tak wiec siedze sobie dzis w domku. jak jutro bedzie OK, to zamierzam pojsc do pracy. Mnie sie tez strasznie podobaja labradory, a przede wszystkim te biszkoptowe. Tak im dobrze z oczu patrzy - piekne wilekie zolte psiska. Moze kiedys tez sobie kupimy, ale na razie za bardzo boje sie obowiazkow zwiazanych z posiadaniem psa. Chimerka-> ja tez mam 17/07 wizyte i usg. Ciekawa jestem czy Victor sie nie obrocil od ostatniego razu. Chcialam tez wypytac mojego gin o ZZO, co i jak, ale jak na zlosc przyjmie mnie ktos inny, bo moj lekarz na urlopie. Ehhh, znow bede musiala czekac do nastepnego razu. Dziewczyny, kiedy wam robili pierwsze KTG? Guslarka-> paskudnie jest chorowac latem, ale moze to nie grypa i za dwa dwi bedziesz znowu w lepszej formie. Trzymam kciuki. brombaboma-> witamy na forum! Monis-> szalona jestes z tymi przemeblowaniami i porzadkami! A tak w ogole: skad Wy macie tyle sily dziewczyny? U mnie dzis znowu gorac

czesc babki własnie mnie ze szpitala wypuścili, wczoraj rano tam trafilam bo w nocy miałam jakies skurcze i bolało mnie podbrzusze, i na dodatek przyplatała sie biegunka.. zbadali mnie ze 3 razy zrobili KTG i jest wszystko ok, mam duzo lezec i odpoczywac ...ale stracha miałam niezłego

esab-> wierze, ze sie wystraszylas... Ja bym tez miala pietra. Najwazniejsze, ze wszystko OK i ze dzidziusiowi sie na ten swiat jeszcze nie spieszy.

dostałam relaniu i jestem tak otepiała ze szok :( zaraz ide zrobic obiadek mojemu m. a potem ide spac :)

hej Laseczki. co do remontow, to my robimy sobie poddasze, od podstaw. A ze robimy wszystko sami to idzie to jak krew z nosa. Ale ciesze sie z kazdego, nawet malego postepu. Do wiosny moze uda sie cos konkretnego zrobic. Zimowe wieczory dlugie, to bedzie mozna pogrzebac conieco. co do wieku, to oczko jestesmy rowiesniczkami. Ja z moim mezem jestem juz 6 lat, w tym rok po slubie. Jakos nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Po slubie planowalismy dziecko, i naprawde cieszylismy sie z dwoch kreseczek:) Jestesmy mlodzi i napewno damy rade. A co do kg to przytylo mi sie 17 kg. Niby nie widac tego, bo rozeszy mi sie rownomiernie. esab-> dobrze ze wszystko ok. brombaboma-> witaj:) guslarka-> zdrowia, zdrowia, zdrowia!!!

Dzień dobry dziewczyny ! Widze, że wy wszystkie juz na nogach:) Oko-->ja nie ufam wszystkim zwierzętom, oprócz właśnego psa.Swego czasu pracowałam że zwierxakami i widziałam co może zrobić paniczny strach.Do do Hesti to mam nadzieje, że się wszytko jakoś ułoży .Ja postawiłam na spokój w domu tak żeby nie narobić zamieszania jak przyjedzie mała do domu.niech się najpierw piesa dowie że mała tu z nami zostaje a dopiero potem wszystkie wizyty babć cioc, wujków i całej reszty zainteresowanej (sic-->tak m/y nami to te wizyty pewnie beda najgorsze) Nowa08--> u CIebie też te położne takie jakieś niedociumane??? Ewitap--> ja dzisiaj tez nie spałam.tak może sazneła, koło 6 rano, też bolał brzuch i mała straaaasznie kopała.skąd ona bierze tyle siły.

ja poszłam spać o 2 w nocy a wstałam o 7.Bezsenność totalna.Chodzę ,sprzątam,zamiatam. guślarka--->zdrowiej brombabomba--->witamy!🌼

ale ile można sprzatać ...:P ja już wypucowałam dom, i biegam z pieskiem nad morze.chciaż już widze że jej sie nie chce.ostatniu ze spaceru wróciłam o 12 w nocy i .... i nie spałam w ogóle.makabra. a zwsze byłam taki śpioch a teraz szkoda gadać.

Czesc dziewczyny🌻 Ale dzisiaj brzydka pogoda w sam raz żeby coś porobić w domu tylko że mi sie nic nie chce hehe.Ja dzis spalam jak suseł,wyjątkowo dobrze:)Wczoraj cały dzien mnie krzyż bolał dzisiaj tez czasami pobolewa chyba znowu za duzo sie schylałam. Oczko-> jeszcze cie nic nie bierze?? bo mnie nic a nic chociaz coraz czesciej mnie brzuch pobolewa a tak to nic,wczesniej pisalas ze chcialabys zeby 23 sie urodził ,mój mąż też tak chce hehe ale ja bym chciała już. Wczoraj kupilismy łóżeczko i wszystko co do niego potrzebne,pokój zrobiony wiec jest gdzie je postawic:)Jescze wózek musimy kupić a ja nadal się nie zdecydowałam jaki hehe. Pozdrowionka:)

Viola ja nie wiem jaki pieron, niby nic ale skurcze stają się czasami bolesne, dzisiaj przed południem myślałam, że wywinę się na drugą stornę, tak mnie złapalo. Dzisiaj idę na KTG zobaczymy jak tam czynność skurczowa. Ja bym z jednej strony, żeby się już urodził, bo mam dość, a z drugiej chcialabym żeby zaczekał na męża. Ma jeszcze trochę obowiązków.

Gość Aloesik
Cześć DZIEWCZYNKI :) Ja bardzo żadko się odzywam ale czytam Was regularnie :) bardzo fajnie się Was czyta. Przypomnę się: mam termin na 24 sierpnia, to moja druga ciąża, mam 16 miesięcznego synka SZYMUSIA, a teraz też spodziewam się chłopca - prawdopodobnie Łukaszka :) Obroniłam magiestra i wreszcie mam czas dla siebie i dla synka :) w 31 tygodniu dzidzia ważyła 2 kg. a teraz mam 34 tydzień i wizytę dopiero za tydzień - nie mogę się doczekać. POZDRAWIAM WAS

Oczko-> ja to nawet skurczy nie mam ale w szpitalu mi powiedzialy ze ja moge tych przepowiadajacych nie czuc wiec moze i czasami mam hehe.Mi KTG tylko w szpitalu robili a u lekarza to u nas wogole nie robia ,zreszta moj gin jest na urlopie i wroci dopiero 28.Ja juz bym chciala urodzic ze wzgledu na te bóle kregoslupa i wogole ciezko juz zreszta sama wiesz:) Pozdrowionka

Oj jakoś spokojnie tutaj dzisiaj, jak tam dziewczyny jak dzionek? Jutro jade na kontrole do szpitala ciekawe co mi powiedzą?! Mała kopie , brzuch mi sie stawia i takie tam.Powoli popadam w paranoje czy to już są te skórcze czy jeszcze nie te. Wariactwo. jeszcze min 4 tyg ale powoli zaczynam łapac pietra jak to bedzie.

faktycznie dzisiaj spokój na Kaffe...ja jutro mam ktg -strasznie nie chce mi się iść...wyszorowałam flizy w łazience i fugi,a wcześniej wypastowałam podłogi.Może jutro zdążę przetrzeć okna,bo niedawno myłam,ale deszcz padał.Muszę to robić z przyczajki,bo mąż krzyczy ale mam straszną chęć do sprzątania...

Gość ___chimerka___
W tym szpitalu w Katowicach, w ktorym chce rodzic jest ZZO, chyba nawet bezplatnie, ale nie jestem tego pewna w obojetnie ktorym momencie, po prostu jak nie dajesz rady to oni moga wstrzyknac:) Jutro chce drinknac do tego lekarza w Polsce i powoli sie zaczac z nim umawiac. Kolo sie pewnie niezle zdziwi jak mu wyskocze troche ponad dwa tyg. przed porodem z ksiazka ciazowa po slowacku i wszystkimi badaniami ze slowackimi opisami:) Dzis bylam jeszcze tu u okulisty i szczerze powiem, ze tak profesjonalnej obslugi jeszcze nie mialam, a sprzet ktory mieli w gabinecie z najwyzszej polki chyba. I znowu potwierdzenie opinii, ze nie ma przeciwskazan do porodu sn, a ja caly czas z poprzecznie ulożoną Zuzką. Kurde, zostal miesiac... Labradzia są przeurocze, dla męża i mnie zwlaszcza biszkoptowe o takim lekko rudym zabarwieniu, tu jest szczeniak, ktorego chceilismy wziac http://www.malmesbury.pl/index.php?d=1&s=4&id=29 Jesli link nie dziala to www.malmesbury.pl i w poprzednich miotach miot Midnight i Tepeatom Born a Star. Takie slodkie Niunki byly!

Gość ___chimerka___
Jak wyglada badanie KTG? Chyba jeszcze go nie mialam, ale ginka na Slowacji robi mi zawsze takie badanie, przyklada taki podluzny przedmiot do brzucha i slychac wowczas bicie serca Zuzi w calym gabinecie:) Nie wiem co to za badanie, bo pozniej jest jeszcze standardowe USG.

ktg mierzy tętno dziecka,zapisuje jak ekg na papierze czynność skurczową macicy i serca dziecka.Trwa ok 20min-30min

ja wczoraj miałam ktg robione po raz pierwszy, i leżałam ponad godzinę podłączona do niego :) ale już 2 następne były po 30min :) mój m. pojechał na nockę, mam nadzieje ze nic mi sie dziś nie przydarzy niespodziewanego :) była nasza ciocia ale sie na obgadywałam teściowej, mam nadzieje ze ja uszy pieką!!

karusia moj tez ma nocki od 18-6 rano i jeszcze 2 godz na dojazd wiec nie widze go 14 godz, na szczescie dzis na ostatnia poszedł

Cześć kobietki. Ja po KTG, niewiele się dowiedziałam, bo mój gin odbierał poród. Popatrzył tylko na wynik i kazał przyjść w piątek na następne, wtedy zrobi mi też USG i resztę badań. Kurczę zaczynam szaleć, płakać mi się chce. Jakaś jestem taka rozbita okropnie. Mam nadzieję, że to przejdzie. Viola wiem co czujesz, ehhh mam podobnie.

nie bylo mnie raptem chwilke a tu juz trzy strony zapisane :( macie tempo mamuski :) nam tez sie marzy labradorek piaskowy, bo lagodny, sliczny, misiowaty i duzy. ale musimy poczekac jak juz skonczymy budowac domek, ogrodzimy to wtedy skombinujemy pieska :) dziewczyny ja po wczorajszym badaniu chodzilam wczoraj jak pokraka, w rozkroku, wszystko mnie bolalo, dopiero dzisiaj mi sie polepszylo ale co przezylam to moje :( az sie boje co to bedzie jak przyjdzie do porodu :( wreszcie po tygodniu przyszly z allegro staniory to akrmienia, te same ktore zamowila oko, sa w porzadku, wiec do szpitala wezme ten tanszy a drozszy zostawie sobie na jakas \"okazje\" :) bromba bomba - mamy termin na ten sam dzien, ciekawe ktora bedzie pierwsza? :) i dziewczyny juz nie sprzatajcie tyle tylko odpoczywajcie, bo po porodzie moze byc z tym ciezko, pozdrawiam wszystkie mamcie :)