Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

Kurczę kto za mnie to wszystko wyporasuje :D. Jejku jak mi się nie chce. Już się z częścią uporałam a teraz robię sobie kawę, chwila odpoczynku. Julka ja bym nie brała, zastanawiałam się nad tym i stwierdziłam, że to bez sensu. Ja się zastanawiam nad tym :D http://allegro.pl/item454809268_fisher_price_l5066_centrum_gimnastyczne_misiu_ss.html Anabanana, ja płacę 8 zł za godzinę. TO i tak przy krakowskich cenach niewiele. Ja też się bałam, mam wiele koleżanek, które zajmowały się dziećmi, ale musiałam nie dałabym rady psychicznie, a indywidualne wszystkiego nie załatwi. Karusia, ta laska o której ci ostatnio mówiłam, taki syf zostawiła, że dramat :(. Wczoraj sprzątałam, myłam okno, jeszzcze tylko firanki mi zostały do powieszenia. A mnie dzisiaj mąż zawozi do Rzeszowa. Muszę iść do ginekologa, zobaczyć jak tam moja spręzynka, Mikołaja będziemy szczepić :) Miałam jechać pociągiem, ale jednak nas zawiezie mąż :)

oczko przyjrzyj sie temu misiowi wcale nie ma na nim tak duzo zabawek.. ja sie na to napalilsm ijuz mialsm kupowac ale jak sie dokladnie przyjrzalam zabawcei jej cenuie tostwierdzilam zenie warto

Rzeczywiście ale mi się podobała ta zjeżdzalnia z kuleczkami i to, że ten miś się porusza. Poza tym mam już pałąk. Taki zwykły dostałam, ja zastanawiałam się nad tym: http://www.allegro.pl/item466475096_little_tikes_interaktywny_muzyczny_ocean_3w1_2009.html ale ten co ty pokazałaś może być stoliczkiem. W sumie Pewnie żadnej z tych rzeczy nie kupię, tylko matę edukacyjną http://www.allegro.pl/item468972674_fisher_price_k4562_mata_edukacyjna_rainforest_ss.html

ja mam ta zabawke która moze byc stoliczkiem bo jak kiedys przyszły do mnie baby z pracy to przytachały Miśce.Fajna jest bo nawet Emilia sie tym bawi i ma bardzo ładne melodie. Oczko--->a wiesz ze ten gosc do tej pory nie przyjechał po te klamoty?Jak przyjedzie to go udusze własnie jest u mnie pan z ekipy remontujacej dach nade mna.Tak zawziecie remontowali ze chyba cała stara pape i lepik wpieprzyli mi na balkon ,tak sobie zrzucali byle gdzie i poszłam po nich bo trafili na mnie w stanie furii i teraz mi sprzataja ten zakichany balkon.Nawet sie nie stawiali a szkoda bo jakos mało sie wyzyłam . oczko--->nie cierpie brudasów.A tej lasce to tez bym do słuchu cos powiedziała.Nie zalezało jej juz to zebrała sie a ty człowieku sprzataj

A zrobię jej taką awanturę, że szok. Na prawdę nie dziwię się, dlaczego ludzie nie chcą wynajmować mieszkań studentom. Wydaje im się, że wszystko trzeba za nich robić. Mieszkanie jakie zostawią to już nie ich sprawa. Miałam już przejścia z kilkoma osobami. I po większości trzeba było dymać i sprzątać, bo w domu to mama z tatą robili. Dramat. Miałam nawet laskę, która nie umiała się obsłużyć czajnikiem i lała wodę przez dziubek, bo ona to potrafi tylko bezprzewodowym działać. Ale wczoraj jak to zobaczyłam, to normalnie taka mnie k.,. wzięła że jakbym ją zobaczyła to bym ją rozdarła.

U moich rodziców robią elewację w bloku. Już od lipca. Mieli skończyć do końca sierpnia, ale takie to mamy firmy uduś, które w d... mają klientów. Taki syf jest wszędzie że szok. Któregoś dnia ściągnęli antenę do N i zabrali, nie powiedzieli, gdzie co jak. Raz zasłonili wszystkie okna dyktą i zniknęli na ponad tydzień, nic nie robili. Raz zamiast zasłonić to robili i normalnie błoto było w całym domu. Grrrrr

hej ja chyba kupie to cos bo tylko 10 euro u mnie w promocji jest, najwyzej bedzie do dupy. na allegro 80 zlo szok okoko kiedys pytalas o plyte indukcyjna, bo moja mama miala remont w wakacje w kuchni i sobie zrobila. Z tego co mowila to plyta droga nie byla ale na gary i patelnie jakis caly mega zestaw dala 6 tysiakow. Pojade w grudniu do domu to obejrze. Mama mowila ze zadowolna bo jakos garnek na garnku stawia i sie wszystko na parze jakos gotuje czy cos :) Jak masz pytania to pytaj a ja ją podpytam. a moj maluch ma jakby taki zolty lupiez na glowie... smaruje mu oliwka na noc i rano i nie znika.kurde czyzby ciemieniucha mu sie robi ? :o

a i przyszla do nas sasiadka obejrzec malego i powiedziala, ze wg niej cos jest nie tak bo jest za cichy jak sie wkurwilam :o no i go obserwuje, w sumie to jest bardzo grzeczny jak go poloze na lezaku i wlacze te grajace cudaki to sie na nie gapi pol godziny a jak mu sie znudzi to sie bawi łapkami czy cos . lub sie rozglada po pokoju. zje, pobawi sie godzine i 2h spi i tak w kolo macieja calymi tygodniami nic sie nie zmienia. budzi sie, zje i znowu to samo ... Ale to ze jest cichy chyba nie znaczy ze jest nienormalny? boze jak ja cos takiego uslysze to panikuje ze cos jest nie tak :(

Julka, to ciemieniucha. Wiesz co z tego co mi wiadomo, to płyta u nas jest bardzo droga. Zapytaj mamy jaką ma i ile zapłaciła. Bo w sumie najtańsza płyta indukcyjna to jest około 1700, ale oszczędność ponoć 40 procent. Szybko się więc wraca. Co do garów, ponoć mogą być jakiekolwiek, byle by były nieemaliowane od spodu, mieć płaskie dno i przyciągać magnes od spodu :D. 6000 to cóóż to kupiła Philipiaka czy Zeptera? Czy jeszcze coś innego. Ja chyba kupię tego Tefala Ingenio do płyt indukcyjnych. Bo mi zależy na tym żeby zajmowały mało miejsca. Będe miała w sumie małą kuchnie a dużo gratów. Dlatego te garnki muszą zajmować mało miejsca. A te akurat są w tym doskonałe. Teraz w sumie na jednej półce mieści mi się 2 patelnie, głęboka i płytka, rondel, i 3 garnki. + jeden garnek zwykły taki do rosołu :)

hej kobitki pijąc południowa kawę mam pytanie - pewnie do Karusi hi hi hi mam pytanie do dziewczyn, które wprowadzają dzieciaczkom warzywa i owoce od czego zaczynałyście, w jakich ilościach i po mleku, przed czy zamiast??? Znów spotkałam sie zkilkoma sposobami dlatego chcę się skonsultować a powoli przymierzam sie do wprowadzania warzyw. Ivo kończy dzisiaj 10 tygodni :-)

Julka jak płacze czasami to wszystko jest ok. Jakby nie płakał wcale to można by się było martwić. Mój Mikołąj też w sumie płacze tylko i wyłącznie jak coś mu jest. No i czasem jak się zniecierpliwi to tak kwęka :D. A tak to myszka ciszka. Nawet sąsiad się pytał co to za dziecko, którego nigdy nie słychać. A też mogę go położyć w leżaczku pokazać mu coś i się bawi (wylizuje, wsadza do buzi, macha). Albo jak mu położę coś ładnego np jakiś rysunek itd to się patrzy.

okoko ma zepter albo zelmer. cos na Z ona to w calym zestawie kupila, byla na jakiejs prezentacji i sie nabrala :) Tak mowi tata haha ale skad ciemieniucha? pisza, ze jest do 3 miesiaca a mu wyskoczyla teraz ? :o znowu pojde do lekarza...

jejku to tylko ja tak czekam do tego, żeby Miki skończył 4 miesiące :D. W sumie w piątek kończy 13 tygodni :) A w sobotę kończy 3 miesiące :). Jednak chyba poczekam :D. Przynajmniej się potem połapię w żywieniu :D

Julka--- mój Ivo tak raz miał jak mu za duzo płynu do kapieli wlałam do wanienki... ciemieniucha "roluje" się po oliwce a zwykły łupież nie.

Mogę się zapytać mamy jak chcesz co z tym zrobić i co to może być. To Zepter, moi rodzice też mają. Bez rewelacji, też był pokaz i powiem ci, że wolę swoje :D. Przynajmniej nic nie przywiera :D. Niby do Zeptera też nie powinno, ale co innego metal a co innego teflon :)

okokoko----- ja wcale nie mówię, że już dzisiaj coś mu podam dodatkowo. Jestem jeszcze na etpie zbierania informacji... a sama wiesz jak czas szybko leci, ani się obejzę a tu będą kolejne tygodnie za pasem...

Po prostu Julka, nic się nie przejmuj. Trzeba się cieszyć, że mamy takie grzeczne dzieciaczki. A pewnie jej płakały non stop i uważa, że to normalne.

no ja mojemu dzis pieluszka po glowie posmyralam to zaczelo sie to cos odczepiac. umyje w wieczorem porzadnie glowke i to zdrapie mokra pielucha. co do zywienia to ja poczekam. po cos te normy zywieniowe jednak sa, poza tym z tego co mi mowila moja lekarka dzieci w wieku 3 miesiecy nie maja jeszcze wszystkich enzymow trawiennych ok zjedza papki, nic im nie bedzie ale konsekwencje moga wystapic pozniej... i na poczatek powiedziala mi ze te papki ryzowe sie daje, jakis kleik czy cos. w ogole to po soki do picia? moj nie dostanie, bedzie pil wode. a mowia ze jak sie karmi cycem i mleka jest duzo to dawac TYLKO cyca do 6 miesiaca, bo tam jest wszystko swoja droga to dziecko sie modyfikowanego zarcia jeszcze w zyciu naje... aa i pytalam sie o mleko, mowila ze 1 karmic do 6 miesiaca bo dziecko do tego momentu ma zapas zelaza od matki , a to mleko nr 2 rozni sie tylko tym, ze ma wiecej zelaza.i dawac po 6-tym miesiacu.

bromba-->hihihi owoców na razie surowych nie dawaj bo moja wysypało-widac to za wczesnie.Daje jej koło 17 ale nieraz musi poprawic cycem,wiec w sumie to nie ma znaczenia.Zaczynaj od ziemniaka i marchweki,po tygodniudodaj troche masła a jak skonczy 4 mies to kawałeczek chdego miesa(indyk,królik,piers z kurczaka) wielkosci pudełka od zapałek.Ugotuj małego ziemniaka i marchewke w wodzie ze szczypta soli i potem jak bedzie miekkie zgniec widelcem (wody nie wylewaj bo ma byc papka) albo zmiksuj.I tyle.Ja karmie piersia wiec powinnam zupki wprowadzac jak skonczy 6 mies ale nie wzieto pod uwage ze niektórzy musza wrócic do pracy,a dziecko musi umiec jesc łyzeczka.Mozna tez robic kisiel z soku owocowego lub bobo fruita .Zagotowac sok,wlac do niego troszke soku z 2 łyzeczkami maki ziemniaczanej i zrobi sie kisiel.To tak nie uczula bo jest przegotowane a jest sliskie iłatwo sie dziecku łyla.Na poczatku bedzie ci jedzenie wypychał z buzi jezykiem ale to nie znaczy ze mu nie smakuje tylko musi sie nauczyc.

okoko ja nie wiem, nie widzialam tego cuda, nie wiem nawet na jakiej zasadzie to dziala. w wakacje to ja dziecko rodzilam i jade do domu dopiero na swieta :) Mama cos mowila, ze stawia garnek na garnek. aha i mowila ze nic nie przywiera :D Ze kurczaka smazy bez oleju i jakies tam pierdoly... jak chcesz to podpytam

Julka ja też czekam :). A co do tego żelaza to ponoć braki zaczynają występować już około 4 miesiąca. Moje mleko np. jest wzbogacane i mi też mama mówiła, że była na jakimś sympozjum i mówili, że zmieniło się to, że jedynka do 6 miesiąca, właśnie dlatego, że do 6 miesiąca powinno się dawać tylko cyc i po tym czasie można przechodzić na 2. Ale ponoć się wypowiadali, że teraz mówią tak, za dwa miesiące powiedzą inaczej. Tak samo jest z tymi normami jeśli chodzi o gluten i ryby. Owszem dawać ryby, ale niestety u nas jest problem z dobrymi rybami. Te mrożone nie wiadomo jak zostały zamrożone i ile wcześniej trzymane, te co są w sklepach, świeże, też nie wzbudzają mojego zaufania. Także ja się będe stosować do starych norm żywieniowych :D. Mleko 1 do 4 miesiąca, potem 2. A po 4 miesiącu zaczynam powoli wprowadzać inne pokarmy :).

Ha ja wiem :D. W zepterze można nawet piec :D. Nie próbowałam. Poza tym na razie mam ograniczony budżet :D. Ale zapytaj się o tą płytę jej cenę itd :).

z domowych sposobow to tak:oliwkujesz grubo głowę dziecka godzinę przed kąpaniem,wkladasz czapeczkę(jakąś na straty bo zżółknie) i potem myjesz głowę i wyczesujesz.Broń Boże nie wolno tego robić na sucho =bo ja tak zrobilam przy pawle i zaczęło krwawić i sie zakazilo.Mój to nawet w brwiach miał.Ale miał włosy po rtamiona takie gęste że nie bylo skóry na głowie widać jak się urodził a miśka ma meszek tylko więc o pięlęgnację łatwiej. A tamten płyn jest rewelacyjny na ciemnieniuchę w aptece kupisz tylko drogi bo około35zł.Parę dni i po sprawie.Zawiera kwas salicylowy i mocznik żeby to zmiękło