Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serduszkomoje

coś dziwnego z sercem.. pilne

Polecane posty

Gość serduszkomoje

od rana mam taka jakby zadyszke, ze nie moge złapac oddechu, do tego dochodzi ze w stanie spoczynku mam b.szybki puls. wystarczy ze noge uniose, ze wstane cos zaczyna mi "migotać" dyszec.. nie umiem nazwac.. ale tam na całej powierzchni serducha i wali ono z 200/min odrazu mi slabo i kręci mi sie w glowie i mam tak dopiero od rana! nigdy wczesniej zadnych problemow z sercem :( moze to byc wynik przemeczenia? nie spałam od jakis 30 paru godzin.. ale nie moge zasnać, przez te dusznosci i bol serca heh..

Gość zmierz ciśnienie i do lekarza

Gość chora na serce

Gość chora na serce
To może być tachykardia. Biegnij do lekarza bo z sercem nie ma żartów!!!

Gość Do serduszka
może to miec podłoże nerwowe, mogłybyc to zwykłe palpitacje na tle nerwowym, lub już bardziej zaawansowana nerwica.Byc może też byłas na czcz (czasami rano tak wali serce, zwłaszcza kiedy człowiek wstaje nagle z łóżka kiedy wcześniej spokojnie spał i był w bezruchu). Oprocz wizyty u lekarzazbadaj sobie także zawartośc potasu we krwi.Możesz miec jego niedobór a to niedobrze....

Gość serduszkomoje
potas i magnez łykam w tabletkach bo kiedys mi tak lekarz własnie polecił wiec co najwyzej nadmiar... ale to chyba tez nie mozliwe a to ze rano sie czasami tak robi jak ktos za szybko wstaje to sie zgodze tyle ze ja mam to od 7 rano bez przerwy i 100x mocniej!!!!

Gość ja też tak kiedyś miałam
nagle dostałam strasznych palpitacji,serce waliło jak opętane,bez powodu.Wtedy wyszłam i wzięłam kilka b.głębokich oddechów i pomogło od razu.Warto też spożyc coś słodkiego na podwyższenie poziomu cukru.Takie sercowe sprawy mogą nie tylko wiązac się z samym sercem ,ale własnie niedotlenieniem czy b.niskim cukrem

Gość ja też tak kiedyś miałam
acha oczywiscie zapomniałam dodac że wyszłam na świeże powietrze, a nie wdychałam powietrza w domu:-D

możesz mieć wypadanie płatka zastawki mitralnej, ja mam, lekkie świństwo :O albo nerwy

Gość serduszkomoje
jest juz 19.. do lekarza nie bardzo, jak cos to juz tylko ostry dyżur? co moze zalagodzic sytuacje do poniedziałku dopuki nie udam sie do lekarza.??????

Gość serduszkomoje
no chyba nie jest tak zle.... jest? kurde boje się. nie mam siły zeby sie isc ubrac codopiero.. ale powiem wam ze odrobine mi przeszło bo juz moge stac bez wiekszych ekscesow.. niedlugo poraz 100tna próba usniecia

Gość serduszkomoje
a czy z niewyspania moze sie powiekszyc puls?

Może się zwiększyć od wszystkiego, nawet od tego, że o tym myślisz. Masz coś ziołowego na uspokojenie w domu? Nikt tutaj nie oceni, czy jest z tobą "źle" i jak bardzo.

Gość spróbuj validol
mi pomagało ale aż takich 'atrakcji' nie miałam.

Gość psyccholog
czasem tak może być z nie wyspania nadmiar kawy ,alkohol lub inne używki do dego też dochodzi stres!(oraz to że sama się nakręcasz powstałą sytuacją tj.denerwujesz się tym że masz wysoki puls co bardziej sprzyja dalszemu jego skokowi-błędne koło!)Może to być także wwypadanie zastawki-na ogól nie jest to grożne zjawisko ale uprzyksza życie bez odpowiednich leków(betablokerów,ktore zwalniaja akcje serca)Udaj się do lekarza by wyjaśnić powstałą sytuację bo przez internet nikt rozsądnie myślący nie postawi ci diagnozy!

Gość wjedzma
tak jakby mozna napic sie letniego mleka z lyzka miodu.

Gość wjedzma
oraz oczywiscie isc do lekarza porobic badania.

Gość serduszkomoje
wiecie co? zajełam sie jedzeniem mandarynek (aj łakomczuch ze mnie) potem wkręciłam sie w robienie kolacji i w ogole o tym zapomniałam i mi przeszło... jestem tylko b. zmeczona ale nic mnie nie kłuje ani nie sciska.. no dopiero teraz jak weszłam znow na topik.. no i pewnie wroci przed snem eh..