Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wattcher

Dokad zmierza Polska

Polecane posty

Matematyka.. mi mówi że trasa od mojego domu do lokalu wyborczego zajmie mi tyle samo czasu co na placyk, gdzie lubię w towarzystwie spożyć piwo. Przy spożywaniu piwa nawiązałem znajomość, która umożliwiła mi wyjazd do Danii na prawie dwa miechy. Spłaciłem długi. :classic_cool: Udział w wyborach to totolotek. Tak pozwoliliśmy skonstruować scenę polityczną, dziś chyba nie do odkręcenia.

Gość Sandra..22
Wiecie co,mojej znajomej syn(19 lat)studiuje zaocznie.Chce sobie dorobić wiec pracuje gdzie sie da.Ostatnio był na rozmowie z pracodawcą.Miał pracować tylko przez grudzień,w każdą niedziele+wigilia.Zaproponowano mu 400 zł .Az mnie krew zalewa.Co się robi z tymi młodymi ludźmi?Jakie perspektywy na przyszłość.Nawet jeśli srednia wynosi 9 stów to nadal ludzie zarabiają mniej. Myrwvin ❤️

Gość Sandra..22
No a ja byłam w Hiszpanii na truskawkach i dzięki temu mam kompa. Oprócz tego pracowałam w UK i dzięki temu mogę sobie trochę poleniuchować i popisac z Wami.:-)

taka jest niestety rzeczywistosc.Komuchy-Miller razem z prywatnymi pracodawcami-ich przedstawicielami tak pogrzebali prawo pracy,ze pracownik nic w zasadzie bie moze,a pracodawca robi z nim co chce.Placa minimalna jest zdecydowanie za niska i pracodawcy to wykorzystuja do bolu,sami siebie bogacac.Tak,oczywiscie koszty pracy sa zbyt wysokie,czy o wiele za wysokie,ale dlaczego nikt ich nie obnizy?A co z tymi pensjami,a wlasciwie z apanazami tych wybrancow.Przeciez to trzeba szybko zmienic.No tak,ale oni musieliby zabrac sami sobie....Czyli pozostaje co?Oczekiwanie na jakis bunt spoleczny,bo ludzie tego dlugo nioe zniosa.....

a nie zastanowiliscie sie ze czasami trzeba cos dac od siebie - by cos miec - poprstu zabrac sie do roboty. Nikomu z nieba nie kapie. Jestescie za rozliczaniem a ja mam w nosie rozliczanie, co mi po nich przyjdzie? dziecko nimi nakarmie, kupie buty za te rozliczenie? zakorzenilo sie u nas taka mentalnosc z poprzedniego systemu \"bo mi sie nalezy. Praca mi sie nalezy najlepiej taka \"czy sie stoi czy sie lezy dniowka sie nalezy\", mieszkanie za grosze wykupine mi sie nalezy, itd itd. Wezsie sie do pracy i przestanie rozliczac innych, moze zacznijcie rozliczanie od siebie.

--> Sandra..22 Z tym serduszkiem nie przesadzaj. :classic_cool: W Hiszpanii nie byłem. :( A dziś wysłuchałem ludzi, którzy tylko co wrócili. Temperatura morza 20 stopni. Zazdrość. Mam kolegę, który tam spędził 13 lat. Byłem za to w Holandii. Piwo tańsze jak w Polsce, przynajmniej było. ;)

wattcher - i tu sie mylisz. Załoz swoja firme i zobaczys jak to kolorowo.

--> wattcher Bunty społeczne są w Budapeszcie i co ? Ciśnie się widoma odpowiedz. Takie jest pokłosie olania Historii. Świnie przy korytku na tym zyskują, innym zostaje iluzja w postaci że można coś wybrać.

Gość Sandra..22
wielbiciel 70B ależ nie ma za co.🌻 Myrevin 😘 ❤️ ale w czym przesadzam,to tylko serduszko.:classic_cool:

ojoj---rozliczenie jest niezbednie potrzebne,chocby dlatego,zebys ty,czy ja ,zebysmy mogli spokojnie pracowac wiedzac,ze nikt nas dalej nie okrada.Poza tym,rozliczenie ma kapitalne skutki psychologiczne.Bo skoro nikogo nie ukarano za zlodziejstwo, afery itd.,no to innym tez wolno.Taki otrzymuja przekaz.Poza tym czysta sprawiedliwosc tego wymaga.Panstwo prawa tego wymaga,zeby zlodzieje siedzieli tam,gdzie jest ich miejsce,a nie za biurkami spolek,czy bankow.

Gość Sandra..22
Myrevin i jak ja teraz zasnę?hmmm 😍

wattcher, i Ty wierzyszw takie rozliczenie ;) Niestety musze Cie rozczarowac. Mowiecie o Olszewskim i o upadku jego rzadu. Kochani w połowie lat 90 czytałam jego rozliczenie majatkowe. Ciekawe gdzie sie dorobił tych pieniedzy jezeli przed 90 rokiem byl tylko ambasadorem. Taka samo kradl, Rozliczenie niestety bedzie polegalo na tym iz kazda ekipa bedzie rozliczala poprzednia a sama cichaczem kradla. Ludzie nie łudzmy sie, kazdy niestety ciagnie do siebie. Wy bedac na tych stanowskach robilibyscie to samo. Taka natura ludzka

po moich przejscaich z pracownikami poiwem tylko tyle ze Polak ma mentalnosc do podkradania. np: przekrecana licznika w aucie i brania reszty paliwa dla siebie duzo mogłabym podawac przykadów. Wiem ze sa to tylko drobne naduzycia ale od tego sie zaczyna, gdyby mial dostep do wiekszych robiłby wieksze

oj oj ---> spójrz na Czechów, rozliczyli komuchów jeszcze w 1990 roku i już od paru lat nas wyprzedzają w rozwoju. PKB wyższe o ponad 50 % i nie ma takiego rozwarstwienia jak u nas. Czyżby Czesi mieli inną naturę? A może nie są ludźmi? :o

{ Wy bedac na tych stanowskach robilibyscie to samo. Taka natura ludzka } Nie da się polemizować zbyt rozsądnie z takim stwierdzeniem założonym a priori. :o

Gość Sandra..22
Myrevin Oj chyba nie masz. To nie wiek:-P Tak mi się jakoś wpisały dwie dwójki w pośpiechu:classic_cool:

Gość Sandra..22
wielbiciel 70B Być moze Czesi mają faktycznie inną naturę albo mieli "jedynie"dobrego przywódcę.

a moze Czesi wzieli sie do roboty i nie czekali az im manna z nieba sama spadnie. Nie bierzesz tego pod uwage. ?

Nie Myrevin--nie robilibysmy tego samego.To nieprawda.Przeciez popatrz na inne kraje.Problem polega na tym,zeby ktos,komu dano wladze wiedzial,ze minister-z naczy sluzacy,a wiec sluzba narodowi.Tak nalezy odbierac powierzona wladze.Zlodzieje odbieraja ja jednak inaczei--jako wlasna nobilitacje i szanse na dorobienie siebie,ew.swojej rodziny.

Gość Sandra..22
oj oj no właśnie,to miałam na mysli,wzieli sie do roboty bo być może mają inną naturę niż polacy Myrevin je ne comprends pas 🖐️ 😍

Gość Sandra..22
Chyba idę spać.Byle tylko nie przysnił mi się sen sprzed tygodnia.Śnił mi się Leszek Miller.Próbował mnie poderwać brrrrr

Sandra-budowe domu rozpoczyna sie od budowy solidnego fundamentu.W przypadku panstwa,fundamentem jest dobre prawo i elity.Koniecznie trzeba wyeliminowac zlodzieji,malwersantow itp.Czy wyobrazasz sobie w firmie co by sie dzialo,gdybys miala zlodzieji kierownikow?

By wziąć się do roboty trzeba jeszcze mieć do tego warunki. U naszych sąsiadów te warunki są o wiele lepsze, więc i efekty pracy są dużo lepsze 🖐️

no włanie Sandra, my naogól mamy postawe pasywna. Nic nie robic a miec. Niestety tak nie jest.

--> oj oj Czesi po pierwsze nie mili żadnego geniusz ekonomi. I to jest przerażające. Wiedzie im sie lepiej mimo iz nie mili planu na miarę Balcerka. Skandal. :o Wobec powyższego by geniusz nie ucierpiał należy opluć naród polski za nieróbstwo. Jak on mógł nie wykorzystać szansy jaki dał plan G.(geniusza, nie imaginować) Balcerowicza. To Polacy po przez sowje lenistwo nie wykorzystali szansy jaką dał im Balcerowicz. :o Rodacy wobec osiągnięć Czechów na prawdę jest mi wstyd przyznać się że pochodzę z narodu, który wydał na świat Balcerowicza. :o