Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wattcher

Dokad zmierza Polska

Polecane posty

Gość Sandra..22
no niech będę ostatnia. :-D śpiochy:-D

Piękny temat , piękne to co piszecie . Rozliczmy przeszłość ; jednych wsadźmy do więzień innych - pomniejszych - obciążmy moralnie . Wybudujmy kolejne pomniki wmurujmy tablice bohaterom ostatnich lat ; stare rozwalmy. Ustalmy wreszcie definicję prawdziwego patrioty , prawdziwego Polaka . Każdy , kto się nie \"wpisze\" w te definicje niech nosi czarną opaskę , żeby z daleka było wszystko jasne... Szczególnie zajmijmy się bogatymi . To , z dużym prawdopodobieństwem muszą być złodzieje . Nie ważne ile miejsc pracy stworzyli i ile osób zatrudnili . W Polsce można bezproblemowo prowadzić wszelkie interesy . To tylko źli ONI nam brużdżą ! I ci źli ONI to wcale nie są nasi ojcowie , bracia , wujowie , koledzy , sąsiedzi , przyjaciele... To ONI nas okradają . Złe duchy przeszłości .... Jak wreszcie złapiemy tych ONYCH to w kraju będą już tylko dobrzy , uczciwi ludzie . Wtedy przybędzie miejsc pracy , zniknie bezrobocie . Ludzie na ulicy będą uśmiechnięci , kierowcy ( całkowicie trzeźwi ) będą jeździć z przepisową prędkością ( albo mniejszą ) . Państwo , jak już powtórnie odbierze złodziejsko sprywatyzowane zakłady , banki , ziemie da nam zapomogi . Wyznaczy minimalną płacę ( bo urzędnicy - czyści moralnie - wiedzą lepiej ile należy płacić za pracę na wszelkich stanowiskach ) , a szeroko zakrojoną pomoc socjalną pobierze ze sprawiedliwie ułożonego systemu podatkowego ... Zniknie pijaństwo , bicie żon , maltretowanie dzieci , złodziejstwo , łapówkarstwo , nieróbstwo itd... Dobra , dość . Chyba już śpię i głupio śnię .... Zniknie też naiwność . ( zapomniałem dopisać )

Gość S...27
Rzeczywiście piękny sen . Sen o socjaliżmie . A ja nie chcę nikogo rozliczać , zamykać i wdawać się w politykę . Ja tylko chcę znaleźć młodą , uczciwą , uśmiechniętą dziewczynę do pracy jako kelnerka w stołówce robotniczej . Prawdziwej , ciężkiej , dynamicznej pracy jest raptem 2 godz. dziennie . Reszta to luz , bluz . Bez alkoholu , na jedną zmianę . Ciężko znależć . Strasznie chorowite mamy teraz młode pokolenie . Robotnik im śmierdzi , praca przeszkadza itd... Ja płacę 1300 na ręke + wyżywienie . One mi przeliczaja na funty ... Nie wiem dokąd zmierza Polska , ale wiem że z tym bezrobociem wśród młodego pokolenia to trochę fikcja ... Wśród starszych tak, ale młodym po prostu nie chce się pracować .Za dużo mają w tyłkach i poprzewracało się im w głowie . Mamusia tatuś ciocie dawali to i państwo niech im daje. A co ! Im się należy .

Zgadzam się całkowicie co do idiotyzmu . A , że demagogią jest wszelkie działanie obliczone na łatwy efekt , poklask to w tym co napisałem nie doszukiwał bym się demagogi. To prędzej gorzka , zgryźliwa ironia.

Gość Jestem męzatką
z 13letnim stazem małżeństwa. Przez 7 lat w 3 osoby ( ja, mąż, synek) zyliśmy za 100 zł, ktore zostalo po opłatach. Potem 4 lata za 300 zl/m po opłatach. Gdy męza zwolnili z pracy, zrezygnowaliśmy z życia w Polsce, nie mamy siły już walczyc o nasza lepsza przyszłośc w tym kraju. Teraz mieszkam i pracuje za granica, i nie musze wrwszcie martwic sie za co opłace wszystko, czy mi starczy na jedzenie i ubrania, gdy jest zimno, i starcza jeszcze na rozrywki. Najlepiej nich ktos wywali bombe w ten nasz parlament, zrobi przysluge wielu Polakom, którzy nie mają jak uciec z tego popapranego kraju.

--> TYCJan 24 Wyluzuj. Wraz z obaleniem rządu Olszewskiego pogrzebano możliwość rozliczenia kogokolwiek. Media jeszcze potem tak to wszystko przedstawiły że dziś większość uważa że dostępne są tylko spreparowane przez UB materiały. No i nie sposób nie przypomnieć że wtedy (za Olszewskeigo) nie chodziło o wsadzanie do więzień czy stawianiu pomników. Tu czysta twoja manipulacja za mediami. Chodziło wyłącznie o upublicznienie teczek UB, SB. Czego się tak wszyscy przestraszyli ? Ja nie wiem. Nawet Kuroń bredził coś że sprawiedliwość to choroba. A tak, tak jemu też gdzieś tam nie dorastam. Niniejszym milknę na razie.

--> Myrevin ---> nie mam już teraz czasu , ale.. Ty wiesz dobrze , że jestem za pełną jawnością akt najnowszej historii , ale nie ta jawność nie może być robiona rękami takich ludzi jak Kaczyński czy Maciarewicz .W ogóle nie może być robiona rękami polityków !!! Przypisywanie wszystkich nieszczęść polskich po 1989 , wszelkich jej kłopotów brakiem lustracji z prawdziwego zdarzenia to duża naiwność . \" wattera \" rozumie bo 17 lat temu w swoich pogladach byłem jeszcze gorszy i zdecydowany niż On . Całe szczęście szybko mi przeszło . Co do mecenasa Olszewskiego to pod koniec lat 90 dwu krotnie organizowałem ( lekkie nadużycie ) w KIK spotkanie z nim . Wąskie grono ludzi zainteresowanych , rozmowa na wpół towarzysko - kameralna . A póżniej , już po mocnym zwiazaniu się z Kaczyńskimi byłem na jego oficjalnym , dużym , otwartym spotkaniu . Inny człowiek , inny rozkład wykrzykników , priorytetów itd... Dużo by tu pisać . Czasu brak . Cze..

A jakie tak naprawdę ma znaczenie kto te teczki ujawni?? Wywalić wszystko w końcu na wierzch i skończą się idiotyczne gierki. Czesi też nie zrobili tego najlepiej, sądy miały mnóstwo roboty z fałszywkami, ale wartość \"wygranej\" na tej operacji była niewspółmiernie wyższa niż koszty, co zresztą doskonale widać dzisiaj po kilkunastu latach.

Gość Sandra..22
wielbiciel 70B :-P:P :-P :p Jak mozna nie spać w nocy?Czy cierpicie na bezsenność?Czy może nuda w pracy?

Myrevin - no pewnie. Przecież sam PREZES, Slońce Narodu Ziemi Wolskiej, zaświadczył że JEGO teczkę na pewno sfałszowano i żadnych lojalek tam nie ma! ;) Wielbiciel - i zapewne dlatego w parlamencie czeskim zasiada aktualnie partia KOMUNISTYCZNA (żadna socjaldemokracja, żadna tam liberalna lewica) a u nas nie. Chyba coś pepikom nie wyszło z tą lustracją. Ale ponieważ oni mają lepszy kraj pod każdym względem, są dwa wyjaśnienia a): ich komuchy są mądrzejsze; b) sytuacja u nich jest normalna bo tam kato-kler siedzi cicho i nie dostaje złamanego halerza z budżetu. Jak myslicie, co jest bardziej logiczne?

Gość beat it thats it
Lowca jeleni---wroc na forum jak prochy przestana dzialac.Nie miel ozorem,jak nie wiesz co z czym.Sam jestes niewierzacy,nigdy i nic na tace nie dales,datkow na Kosciol tez nie placisz,wiec nalezysz do tych,co najwiecej krzycza.Tak to juz jest.

My dear Beat, zwalczam kler dlatego właśnie, że jestem wierzący. Wiem że to dla ciebie niepojęte ale kiedyś to pojmiesz . Pozdrawiam

Gość Łowca czy mógłbyś
rozwinąc swoją wypowiedź,bo mądrze zacząłeś:)

Łowca Jeleni ---> ło matko :o ad. a) może i są mądrzejsi, kto wie ad. b) kato-kler siedzi cicho i dlatego jest u nich lepiej niż u nas? Nawet nie wiem jak skomentować, bo ręce opadają, gadasz jak nawiedzony :o

Wielbicielu... jeden sensowny argument przeciwko moim. Nie proszę o więcej.... PS. katokler kosztuje Polskę 5 miliardów PLN rocznie ,nie licząc zagrabionych nieruchomości. Czy uważasz że stać na to nasz kraj? Jeżeli tak to powiedz to bezrobotnym, pracownikom i pacjentom w państwowych szpitalach, itp.