Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wattcher

Dokad zmierza Polska

Polecane posty

Polacy sa bardzo dobrymi pracownikami,sprawdzajacymi sie na wszystkich stanowiskach.W wielu znanych firmach,w tym niemieckich,na wysokich stanowiskach pracuja Polacy.Jest to jak widac tylko kwestia zrobienia porzadku w Polsce,zebysmy mogli pracowac tak u siebie,jak pracujemy poza granicami..

Sandra..22 ---> Czesi przez ostatnie dziesięciolecia przechodzili to samo co my, a to w dużej mierze kształtowało ową \"naturę\". Jednak mimo podobnej natury do naszej, w sprzyjających (w miarę) warunkach jest u nich lepiej...

Gość Sandra..22
wattcher -nie wierzą,że w Polsce jest to możliwe.Wystarczy spojzec na to co sie dzieje w polityce.Ale mam nadzieje ze może coś zacznie się dziać za 50 lat jak nie zostanie zadnych z dzisiejszych polityków.A jak przyjdą nowi podobni to nie ma nadzieji.Zostanę za granicą i powrócę na starość żeby tu umrzeć.:classic_cool:

ktos musi nam stworzyc fundamenty powidasz. No i własnie to jest ta postawa. Ktos musi. Zyjemy w demokratycznym kraju wybierami (byłes na wyborach?) Mi nikt nie stwarzal dobrego fundamentu. Zaczynalam od zera, w miedzyczasie zostalam okradziona. Nie czekam az mi ktos cos da cos stworzy pracuje wraz z mezem po 18 godzin, mamy kilku pracownikow, na wakacjach nie byłam odkad mam firme czyli od 5 lat. No ale cóż \"pracodawca ten krwjopijca\" Nie czekam az cos dostane, sama pracuje na siebie.

--> wattcher Nie obraź się. Ale w świetle ostatnich wyborów nabrałem przekonania że to nikogo nie interesuje. Więc wyluzuj trochę. Pożartuj jak Tusk. Nabierzesz tej ludzkiej twarzy.

Gość Sandra..22
Dobranoc i niech Wam się przyśnią obrady sejmu.:-)

oj oj ---> a gdyby były porządne fundamenty miałabyś TO SAMO pracując po 8-10 h dziennie, miałabyś też czas i środki na wakacje 2x w roku. Kumasz? Czy nadal nie?

Gość Sandra..22
Myrevin tak ,tak jeszcze najwyżej 40 lat przedemną i potem już tylko popiół :-)

Ja mimo wszystko jestem bardziej optymistyczny od was.Jednak wierze ze ludzie przejrza na oczy.Kiedy.....To mnie meczy niesamowicie.....

Gość Sandra..22
Acha ,to co ja tu pinkoliłam o 50-ciu latach skoro i tak nie dożyję.:O

Myrewin nie jestem wielka zwolenniczka Balcerowicza wiec nie do mnie ta gadka. Śmieszy mnie tylko zycie duzej czesci ludzi przeszloscia. Mnie nie interesuje przeszlosc, interesuje mnie przyszlosc. Coz z tego ze osadza i skaza Jaruzelskiego co mi to da? Satysfakcje? watpie, korzysc materialne watpie, korzysci moralne watpie.

{ Dobranoc i niech Wam się przyśnią obrady sejmu. } Dobrej nocy, toże. A obrady sejmu to dla mnie taka burleska dla ludzi z autyzmem. Nic nie kumam. :o

Gość Sandra..22
wattcher napewno przejrzą ale jak sytuacja bedzie już nie do wytrzymania i dojcie do wojny domowej,....

oj oj ---> najwyraźniej nie rozumiesz problemów tego kraju skoro uważasz, że w przyszłości może być dobrze bez odpowiedniego zamknięcia przeszłości. Wobec powyższego dyskusja z Tobą nie ma sensu...

watpie czy bym miala. Nie zostawialabym firmy pod nazdorem pracowników bo pewnienie miałabym po co wracac. Znam przyklad firmy zatrudniajacej kolo 20 osob i gdy wlasciel zachorowal, nie było kontroli po połtora roku firma zbankrutowala. I taki jest niestety Polski pracownik

Gość Sandra..22
Myrevin trzeba jakoś zarabiać,jak nie w sklepie to w sejmie.:-)

--> oj oj W jednym masz racje dziś jest za późno na to. Ale paradoksalnie przez nie zrobienie tego gdy był na to czas.. no jest jak jest. I będzie gorzej. (obym był złym prorokiem) :o

\"Nie ma przyszlosci bez przeszlosci.narod ktory nie pamieta wlasnej historii,jest skazany na zaglade.\" J.P.II.

odpowiednie zamkniecie a dla kogo odpowiednie dla Ciebie. ?

Gość Sandra..22
Ludzie!!!Czy Wy nie chodzicie spać???Przecież już po pierwszej?

histoire my tworzymy, histori sie nie zamyka. A rozlczanie zostawmy potomnym oni ocenia. Mysle iz to wlasnie Papiez mial na mysli .

Taa... sandra. 22 🖐️ A teraz.. z pełnym przekonaniem w słusznośc tego co robię, wyłącze kompa... dzwoni telefon ? Pewno pomyłka.. ma radochę .. soryy powiedziłem do mikrofonu moment zraz będziemy rozmawioać.. Mam radochę jak ktos pomyłkowo zadzwoni, wkręcam na rózne sposoby że to nie pomyłka.. :D Dobarnoc(sic!) wszystkim.

powiadasz odpowiednie dla Polaków? mysle ze wiekszosc Polakow wypowiedziala swoje zdanie na temat rozliczania.

oj oj-chyba mnie nie przeczytalas przedtem.Powtorze zatem,ze ---rozliczenie jest niezbednie potrzebne,chocby dlatego,zebys ty,czy ja ,zebysmy mogli spokojnie pracowac wiedzac,ze nikt nas dalej nie okrada.Poza tym,rozliczenie ma kapitalne skutki psychologiczne.Bo skoro nikogo nie ukarano za zlodziejstwo, afery itd.,no to innym tez wolno.Taki otrzymuja przekaz.Poza tym czysta sprawiedliwosc tego wymaga.Panstwo prawa tego wymaga,zeby zlodzieje siedzieli tam,gdzie jest ich miejsce,a nie za biurkami spolek,czy bankow.

Gość Sandra..22
Życie jest ciężkie.Czasami trzeba się napędzić prochami.Dobranoc 🌻

wattcher przeczytalam to i odpowiedzialam. Powiedz mi jak mniemam jest zwolennikiem bylej parti rzadzacej? Czy podobało sie tobie ich rozliczanie?