Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

czy wszytskie wasze 9 miesięczne dzieci mają już zeby?

Polecane posty

koleżanki syn będzie miał zaraz rok i dopiero mu wyszedł pierwszy ząb, mój ma 10,5 mc i ma 7 zębów - więc nie ma reguły

Pierwszy ząbek ma prawo wyjść do 18 miesiąca życia dziecka (a nawet niektore ksiazki podaję,że później). Jeśli długo sie ząbek nie pojawia trzeba wykonać USG aby zobaczyć czy są zawiązki ząbków - jeśli są to nie ma powodu do niepokoju - zęby wyrosną w końcu:)

Gość a jak nie ma
jak usg wykaze ze nie ma to co wtedy??:(

moja ma 7 i pół miesiaca i ma juz dwie dolne jedynki a teraz wychodzą jej dwie górne. Zeby zawsze wychodzą tak parami czy tylko u mojej małej tak jest?

Mój mały ma dwa a skończył osiem miesięcy.Wyszły mu jak miał siedem a następnych nie widac.

MaMani u nas tez wychodzily parami, w 5 mies zycia wyszla dolna lewa jedynka a po 2 dniach dolna prawa i tak juz zawsze wychodzily parami :-P teraz ma juz komplet zebow :) ale nie wszystkie dzieci majac 9 mies maja juz zeby, mojej przyjaciolki syn ma skonczone 9 i nie ma ani jednego zeba :) nie ma sie czym jeszcze martwic

Moja coreczka dostala zabki w 10 miesiacu,z kolei brata syn w 4.Wychodzi na to,ze nie ma reguly.

Moja pierwsza córka zaczęła ząbkować, że tak powiem książkowo, gdy miała 6 miesięcy. młodsza dopiero po 10 miesiącu. Byłam tym trochę zaniepokojona, ale pediatra uspokoił mnie mówiąc, że ma czas;) No a potem nie zauważyłam kolejnych zębisków;) i teraz są wsyskie:)

MaMani u nas tez wychodzily parami, w 5 mies zycia wyszla dolna lewa jedynka a po 2 dniach dolna prawa i tak juz zawsze wychodzily parami :-P teraz ma juz komplet zebow :) ale nie wszystkie dzieci majac 9 mies maja juz zeby, mojej przyjaciolki syn ma skonczone 9 i nie ma ani jednego zeba :) nie ma sie czym jeszcze martwic