Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grzankos

mega słabe,wypadające,zniszczone chorobą włosy/

Polecane posty

hejka;) mam duzy problem-choruje na zaburzenia odzywiania i lecze sie oczywiscie,ale to wszystko niestety strasznie odbio sie na moim zdrowiu. Niestety baaardzo ucierpialy tez wlosy-mam lyse placki po bokach,wlosy mi wypadaja,sa oslabione,matowe jak cholera,maja porozdwajane koncowki,przetluszczaja sie i oczywiscie usze je myc codziennie bo inaczej na nastepny dzien wygladalabym jak wylysiale kolano:( w zwiazku z tym mam mega prosbe-czy znacie jakies odzywki,szampony,cokolwiek na tak duzy problem,prosilabym TYLKO O WYPROBOWANE SPECYFIKI:) moze polecicie mi dobre firmy,no nie wiem,COKOLWIEK-ALE SPRAWDZONE,DOBRE I SKUTECZNE. Pozdrawiam ps:fryzjerka chciala mi dac za 120zeta jakas Placente z lozyska czy cos takiego-co o tym wszystkim sadzicie?? Moze jakies tabletki z witaminami albo cos do tego???POMOCY!!

Gość boczitelli
idź z tym do dermatologa. on powinien dać jakiś płyn wcierający do skóry głowy. to żaden wstyd. mężczyźni też chodzą z tym problemem do dermatologów.

Gość didiaaaa
120 zl? a jaka pojemnosci?? bo ja mialam za 8 zl male opakowanie -ponad miesiac starczalo pprzy prawie codziennym stosowaniu, i za 20 zl wielkie pudlo ktore uzywam od roku z przerwa bo wlosy sie przyzwyczaily. sprobuj Wax- odzywak dla osob po chemii wiec dla b oslabionych wlosow. placenta jest dobra na suche wlosy- do czasu az sie wlosy nie przyzwyczaja. chwilowa ulge dla takich tragicznych wlosw przynosza kosmetyki pantene- szczegolnie maseczka 3 min, i zeby latwiej rozczesywac wlosy po myciu yzwaj jedwabiu do wlosow- ale z umiarem bo sie po nim przetluszczaja

Gość didiaaaa
opdobno bardzo dobre rezulataty na porost wlosw daja kosmetyki vichy- ale polecony mi szampon kosztuje 150 zl....

Gość musisz z tym walczyc od
wewnatrz. Np talletki(kapsułki) skrzyp. Jedz owsiankę.

Ja po operacji i po dlugim leczeniu tez mialam klopoty z wlosami, wypadały mi bardzo ( leki choroba itd), i wtedy kolezanka mojej may kupiła mi WAX to teraz jest dosc popularne, to taka maseczka z ekstraktem z henny do kupienia w aptece za jakies 20 zł ( srednie opakowanie). Dostepne dla brunetek, blondynek ( nawet dzis w aptece widzialam w pomaranczowym opakowaniu wiec i dla rudych sie znajdzie wersja). Polecam, wyprobowalam i dziala

Gość didiaaaa
jelsi ma prpblemy z odzywaniem to skrzyp za przeproszeniem moze sobie wsadzic:) musi zaczac jesc wartosciowe rzeczy, uzupelniajac niedobory, bo bez tego skrzyp nic nie da- moze byc dodatkiem ale na rezultaty trzeba dlugo czekac no i trzeba brac systematycznie. lekarz powinien ustalic diete, zeby jednak dostarczala do tego organizmu potrzebne pierwiastki, byc moze brac tez jakies witaminy typu vigor ale to lekarz musi zadecydowac- ona sama mowi ze jest chora wiec bez lekarza mozemy jej tylko zaszkodzic

Gość to ze niby co
odrosly ci?

Wspomniana wyżej odżywka Wax uratowała włosy kilku moim znajomym, a poza tym nie kosztuje 150 zł.

Gość niebieskooookk22
hey ja stos. Vichy ampułki+szampon do wypadajacych włosów dla kobiet + łykałam Merz spezial==> pomogło :) może zacznij myć szamponem czarna rzepa z f-my(yyy zappmniałam ale ok.3zł) dziewczyny pisały że pomogło(chyba f-my Joanna) do nawilżania jest b.dobra maska Kallos Latte aa do zregenerowania maska: olej kokosowy+masło karite+olej rycynowy+odżywka Farmona z bursztynem+olej jojoba+olejek tymianek,lawenda,rozmaryn

NO A CO DO TEGO waxu-DZIALA?skor jest z henna to nie farbuje albo co? aha-a co doplacente to proponowala mi zakup w salonie AMPULEK 12SZT to jest jakis wyciag z lozyska czy cos-czy to pomaga i czy ta cena jest uzasadniona?

Gość to ze niby co
na allegro placenta jest tansza, ona odzywia i nawilza np przesuszone wlosy.super wplywa na rozjasniane

Gość weronika s.
Polecam ampułki Vichy Dercos do wcierania w skórę głowy, mnie jakiś czas temu pomogły zahamować wypadanie, włosy się wzmocniły i odrosły. Może dobrze byłoby też łykać witaminy, Revalid i H-pantoten są dobre.

Gość sprostowanie
Jest parę rodzajów Waxa m.in. dla blondynek, natomiast nie ma wersji dla brunetek ani rudych :D Jeśli chodzi o kolor włosów to jest tylko i wyłącznie wersja dla blondynek!

Gość greccesis
Napisałaś, ze chorujesz na zaburzenia odżywiania. Masz tak wybrakowany organizm, ze nie ma składników, z którego włosy mogą czerpać. Na zdrowy wygląd włosów wpływa głównie siarka, krzem i miedz. Następnie żelazo, cynk, magnez, witaminy z grupy B i na końcu A i C. Jeżeli ktoś ma duże niedobory żelaza, a łyka od skrzypowite stan włosów się nie poprawi. Niestety przy chorobie nie pomogą suplementy (nie wiem czy chorujesz na bulimie czy anoreksje czy jeszcze coś innego). Odzywki, maseczki nic nie dadzą jeśli cebulki włosów nie maja pożywienia z krwi (skory głowy). Bardzo cenionym i dobrym jest aminexil Vichy (kosztuje ok, 120zl, można kupić w aptece). Myślę, ze Tobie pomoże tylko zdrowa dieta.

recipe vit b6 5 amp ac. salicylici 1,0 ol. ricini 0,3 rezorcini 3,0 tinctura capsici 5,0 spir vini 70 ad 100,0 misce fiat solutio to jest wcierka robiona którą sama wyprobowałam - po złożeniu w sensie wyceny leku w aptece to koszt 5 zł więc myslę że warto a skuteczne jest bo sama wypróbowałam i widzę odrosty tak więc maszeruj do lekarza i poproś o tą wcierkę pozdrawiam, przyszła farmaceutka

do tego vitapil jest naprawde skuteczny ale trzeba systematyczności no i przede wszystkim racjonalna dieta bo bez tego nie będzie efektów

Gość vitapil nie każdy może brać
zawiera jod niewskazany w niektórych chorobach tarczycy!!!