Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bedzedka

Jak zapobiec wymiotom w czasie ciąży??

Polecane posty

Gość bedzedka

Czesc:) jestem przyszla mama. jestem w 6 tygodniu ciazy> najbardziej drecza mnie nudnosci i wymioty:(( czy znacie jakis srodek na ich zapobieganie?? pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie :))

Gość Mamunka****
No wlasnie... Ja tez jestesm w 6tym tygodniu i malo nie umre... Tak zle sie czuje. Ale jedyne wyjscie to przeczekac. Pozdrawiam i wytrwalosci zycze. Nagroda bedzie Piekna!

Gość ooooo jezu
w filmach mowia zeby jesc krakersy

a mi pomagają miętowe cukierki, albo te lodowe... Mam zawsze przy łóżku i jak tylko rano się obudzę to sięgam po cukierasa... Troche pomaga...

Podobno pomagają suchary....W kazdym razie sporobujcie rano,jak obudzicie się ,jeszcze w lozku, zjesc suchara.Od wielu dziewczyn slyszalam ze dziala.

Mnie lekarz przepisał czopki Torecan. Nie pomogły całkowicie ale nie wiadomo, o ile gorzej czułabym sie bez nich. Polecam tez migdały jako stała przekąskę w ciągu dnia

Gość bedzedka
dzieki bardzo za rade. niestety nic na mnie nie dziala:(( pozdrawiam

6 tydzień ciąży... kiedyż to było, ale ten czas leci! :) Też słyszałam o sucharkach...

Ja piłam herbatę imbirową, żułam miętowe gumy... czasem piłam tez herbate miętową...ale jak mnie zebrało to na amen i tak przez prawie 3 miesiące...

Gość Grzybiara
A moja Pani doktor rodzinna poradziła mi jakis lek homeopatyczny który działa poodbnie jak lokomotiw lub podobne.Ale nie pamietam nazwy.Musisz zapytac w aptece.Ja lizałam cytrynkę :)albo popijałam sok pomarańczowy :) :) Powodzenia

Gość klio22
słyszałam że dobrym sposobem jest zjedzenie czegoś przed wstaniem z łóżka ale sama nie miałam okazji testować tego sposobu więc nie ręcze że zadziała;)

podnosze temat bo moze ktos zna jakies srodki ktore zapobiegaja wymiotom? jedzenei czekolwie po otwarciu oczu powoduje wymioty w moim przypadku, podobnie picie wiec odpadaja serki, cueirki itd.. wymiotuje calymi dniami :/

Mnie moja ginekolog przepisała czopki Torecan, uratowały mnie :) Nawet na nich zdarzało mi się zwymiotować, ale to były sporadyczne przypadki :) Zapytaj swojego lekarza o nie :)

Gość **tina*
warto mieć przy łóżku coś do zjedzenia zanim rano wstaniesz np. tosta, jogurt, banana. W ciągu dnia zaś popijać herbatkę imbirową (parę plasterków imbiru zalewasz gorącą wodą i gotowe). Ja na wzmioty nie narzekałam, całe szczęście. Może jak policzę dni nad sedesem to wyjdzie tydzień ale czasami nieźle mnie mdliło. Pomagała wspomiany imbir i banany.

Dagus w poprzedniej ciąży brałam torecan ale nic nie dawalo a lekarz mi powiedzial że skoro nic nei daje to lepiej nei brac bo skutki uboczne moga byc przy torecanie, szukam czegos innego, u lekarza bede w srode ale chce byc juz przygotowana ja nie moge nic pzrelknac bo wymiotuje od razu pzrestaje wymiotowac dopiero jak wyrwie ze mnei zolc a potem cos zjem typu herbatnik i znow wymiotuje :/

Gość malutka874
mi za kazdym razem jak bylo nie dobrze i czulam ze pobiegne do wc.....pomagala woda niegazowana....czesto pilam wode malymi lykami i dalam rade

Gość martna123
wtam, jak poczułam, że jest mi niedobrze piłam odrobinę wody gazowanej z wyciśniętą cytryna:) i ani razu nie wymiotowałam w ciąży. pozdrawiam:)

Ja także nie wymiotowałam w ciąży ale mdłości miałam takie, że 3 miesiące z życia wyjęte, jedyne co tak naprawdę pomagało to sen... tylko wtedy nie czułam mdłości a w ciągu dnia herbata miętowa i dużo cytrusów! O sposobie na sucharka/krakersa/biszkopta - też słyszałam od kilku koleżanek że działa ale sama nie próbowałam...

Gość nona87
Witam! Ja również czuję się okropnie. Jestem w 6 tyg ciąży i czasami mnie tak łapie (przeważnie w pracy) że wytrzymać nie mogę. Mnie troszeczkę pomaga jak jem dużo nabiału. Mam straszną ochotę na jabłka, jednak niestety nawet po małym gryzie, już wymiotuję. Jakoś damy radę.

vit b 6 pomaga podczas wymiotów ( ale tylko za konsultacja lekarska wolno stosować) dlatego lepiej brac przed ciaza b6

Gość bonitka1643
pomocy jestem juz w 4 miesiacu ciazy a wymiotowac wymiotuje dalej jak wymiotowalam mam juz dosc czasem nawet reki podniesc do gory nie moge macie jakies pomysly na zmniejszenie wymiotow ????? poza krakersami,mietusami,lodami, bo to mi nie pomaga wcale

Gość gość
Lekarz?