Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Avinion

Jak obwieścić mężowi że zostanie ojcem??

Polecane posty

Prosze o porade, jak to wygladalo w Waszym przypadku? dalyscie jakis prezencik? maly ciuszek albo buciki jako ukryty podtekst? ja kupilam male buciki, chce je wreczyc na Mikołajki. A moze test zapakowac? co radzicie?

Gość gwiazdy tancza.....
ja poprostu powiedzialam test jest na tak!!nic nie kupywalam

no tak wiem, ale ja chce wykorzystac ze Mikolaj w tym tygodniu. Zreszta jutro lekarz. a dopoki mi nie potwierdzi na 100 % sama nie uwierze.

Wszystko chyba zalezy od tego czy planowaliscie tę ciążę, czy byl to wypadek przy pracy ;) Od tego chyba zależy w jaki sposob przekażesz tę radosną/smutną nowinę :)

bez sensu to kupowanie bucikow czy czegos tam- takie oklepane i w ogole zenada- dorosle kobiety tak robia? czy niezrownowazone emocjonalnie infantylne nastolatki? Nie lepiej zaprosic go na kolacje do dobrej restauracji albo przygotowac w domu i powiedziec normalnie w milym nastroju przy swiecach?

no wlasnie chce go zaprosic na kolajce, dac buciki i zapakowany test. A tak, dziecko bylo planowane, ale oboje nie wierzylismy ze sie uda za pierwszym razem. To niczym cud patrzac na naszych znajomych co sie latami staraja i nic. Jedynie moze byc rozczarowany ze nie trzeba sie dalaj starac;) a to przeciez przyjeme ;)

my bardzo pragnelismy dziecko i jak zrobilam 2 test na dwa dni przed miesiaczką i wyszły nnie to wyłam ale miesiaczki nie dostawalm ( odstwaiłam hormony wiec nie mialm pewnosci ze zajde ) i zrobiłam pozniej test w pracy i wyszły dw krechy i od razyu do niego zadzwoniłam i pojechałm z pracy do niego pokazac mu.. w domu jeszce jeden test i juz szalałm z radosci we wtroek poszlismy do lekarza i potwierdził we czwratek usg i całejk rodzinie powiedzielismy kurcze ale sie rozpisalm ale to było rok temu a o ciazy dowiedzialm sie na 100 % na 4 dni przed siwietami

najlepiej to tak jak ja bym zrobiła:kolacje 3 miejsca jedno dla ciebie drugie dla meża a na trzecim buciki oczywiscie zapakowane w pudełeczku;)

moja ciaza byla planowana i dlugo wyczekiwana wymyslilam sobie ze jak test wyjdzie pozywywnie to powiem to mezowi w jakis specjalny sposob rzeczywistosc okazala sie inna gdy zobaczylam dwie kreski na tescie spanikowalam i zadzwonilam odrazu do meza :D :D :D i moje plany legly w gruzach

Gość ja też spanikowałam
miałam wielkie plany jak powiem mężowi, że jednak jestem w ciąży :) a wyszło klasycznie, zrobiłam test jak był w parcy, jak wrócił to nie umiałam dotrzymać tajemnicy ani stworzyć klimatu, po prostu mu powiedziałam :) jedynym fajnym motywem było to że jak raz ten dzień to był Dzień Ojca :) jego pierwszy jak się teraz śmieję :):)::) ale Mikołajki to też fajna sprawa, dobra okazja, ja bym na Twoim miejscu podarowała mężowi tylko test w mikołajki i z pewnością radość będzie taka sama jak z kolacją czy bez niej, czy z bucikami czy bez:) gratuluję

Gość no jasnnnnnnnnne
fakt buciki i zasikany test to oklepana żenada. chcecieżeby było niekonwencjonalnie to ruszcie głową... ja rano dałam mężowi buziaka jak jechał do pracy a w pracy czekał na niego kurier z DHL z przesyłką. W kopercie okazjonalna kartka z napisem "będziesz wspaniałym tatą"-miał chłopina niespodziankę i był zaskoczony bo 15 minut wcześniej ze mną się widział i nic na to nie wskazywało.

Gość gratuluje
ja byłam tak szczęśliwa, i to było tak oczekiwane, że ja robiłam test w łazience, a on był w pracy, i czekalismy na drugą kreseczkę z telefonem przy uchu, nie potrafiłabym czekać z ta wiadomością nawet sekundy, później mój mąż kilkanaście min. później dzwonił, żebym sprawdziła czy napewno są dwie kreski, haha, tak się cieszył, że zadzwonił do moich rodziców pierwszy, a ja miałam im to powiedzieć na obiedzie , więc wiadomość rozeszła się jak błyskawica

jejku i nie balyscie sie tak o tym opowiadac wszem i wobec?? nie balyscie sie ze zapeszycie? ja dzis ide do lekarza potwuerdzic ciaze, ale mozliwe ze nie bdzie jeszcze tego widac.

ja dowiedziałam sie o ciazy w walentynki :P wiec okazja tez była rewelacyjna. Zrobilismy rezerwacje w naszej knajpce. Moze to i oklepane, ale wlasnie kupilam buciki, zapakowałam test i podczas kolacji podsunelam pudeleczko. Byl na maksa zaskoczony, bo po pierwsze ustalilismy, że nie kupujemy zadnych prezentów po drugie to co było w srodku... staralismy sie o dziecko b.długo i jeszcze rano wkreciłam go ze chyba miesiaczka mi sie zaczyna :P Wiec mega zaskoczenie i szczescie ogromne. U gina potwierdziłam 2 dni pozniej.

my powiedzielismy wszytkim po wizycie u lekarza jak wiedzielismy ze jest maluszek i ze jest ok ja wierzyłam ze bezdie ok i jest teraz tule swego synka który jest radoscią całej rodziny

Gość ja się boję o tym mówić
wszystkim, powiem dopiero jak minie ten cholerny pierwszy trymestr

Gość joka76
Ja za pierwszym razem kupiłam pocztówkę z bocianem , na nią nakleiłam test i dałam mężowi. Niestety po tygodniu poroniłam. Za drugim razem kiedy pojawiły się dwie kreski po miesiącach starań i kiedy straciłam nadzieję,że jeszcze je kiedyś zobaczę od razu pokazałam mu test bo akurat byliśmy razem w domu

chyba TY najlepiej znasz swojego meza i powinnas wiedziec jak mu to powiedziec najlepiej

Ja tez mialam wielkie plany, chcialam zaprosic rodzicow na kolacje i wtedy powiedziec o ciazy:-) Ale jak tylko zrobilam test, a bylo to 26 maja w dzien matki, to tak sie ucieszylam ze od razu obdzwonilam cala rodzine:-) Tylko dla mojej mamy byla to niespodzianka! Zadzwonilam do niej, zlozylam zyczenia z okazji dnia matki a potem oznajmilam ze ja tez bede juz to swieto z nia obchodzic! To byla jedyna osoba ktorej polecialy lzy:-)

no właśnie dlatego teraz wolę nikomu nic nie mówić, bo byłam w podobnej sytuacji, test zrobiłam w 33 dniu cyklu, a poroniłam w 44 dni czyli w 7 tygodniu ciąży:( mój facet oczywiście wie, ale innym wolę nie mówić na razie, bo się po prostu boję:O właściwei to nie wiem co zrobić z tym lękiem, bo ta sytuacja mnei przytłacza... powinnam się cieszyć i cieszę się, ale równocześnie boję, że będzie tak jak poprzednio:O

myslę, że mężowi powiedziec, żeby w razie trudnych chwil mógł Cie wspierać ale bez pompy i prezentów tylko tak po prostu, pokazac test albo co rodzinie to lepiej chyba mówić dopiero w drugim trymestrze

U nas bylo tak ze akurat wrócilismy z wakacji i mężuś zaproponowal ze moze zrobie test :D:D w sumie niewierzylam zeby cos wyszlo ale zrobilam bo mialam w domu no i dwie kreski. Moj mąz stwierdzil ze wlasnie tak myslala bo strasznie wsciekła bylam :D:D:D Potem zrobilam jeszcze dwa testy coby sie upewnic na 100% a potem zadzwonilam do mojej mamy a maz do swojej a mamy do reszty rodziny a potem poszlismy jeszcze zrobic badanie z krwi :D:D a nastepnego dnia komisyjnie odbieralismy wyniki- ja maz mama i tesciowa :D:D:D:D Nic z tych wyników nie wiedzialam wiec zapytalam pani w rejestracji w szpitalu ( bo badanie robilam w szpitalu) a pani na nas popatrzyla i mówi \"no jest tu cos chyba\" :D:D:D

Wiesz Haris, ale to czasem jest wrecz niemozliwe! W takim momencie, nawet przy bardzo wyczekiwanym dziecku, kobietom targaja takie emocje, za sama niewie czy sie cieszyc czy nie? Ze mna tak bylo i nie myslalam wtedy o tym czy naprawde jestem w ciazy, czy poronie! Poprostu obdzwonilam wszystkich ktorych znalam:-P

Gość joka76
Ja też powiedziałam tylko mężowi. Staraliśmy się o tym nie rozmawiać, ale oboje się baliśmy żeby historia się nie powtórzyła. Na szczęście wszystko było w porządku i właśnie nasza córeczka skończyła 6 lat :)

dagmarko, bo Ty jesteś tą szczęściarą, która nie poroniła i dzięki Bogu:)

joka-------> to wspaniale:) tak Ci zazdroszczę:) czyli udało się za drugim razem:) ja zaczęłam dopiero 6-ty tydzień i codziennie mam obawy, nie potrafię nad tym zapanować:O jak Ty, dałaś sobie radę z obawami?