Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Y.Y.Y.Y

MUSZE WRÓCIĆ DO PIGUŁEK, BO ZANIKŁ MI OKRES PO ICH ODSTAWIENIU

Polecane posty

Gość Y.Y.Y.Y

brałam pigułki ponad trzy lata i je odstawiłam koncem sierpnia. Ten niby normalny okres dostałam z 5 dniowym opoźnieniem (ale trwał tylko jeden dzien a potem delikatne plamienie). Dostałam go 29 wrzesnia. Na kolejny doczekac sie nie moge do teraz. Byłam u ginekologa i po badaniu miał obawy ze moze mam ciaze pozamaciczną. Zrobiłam usg dzisiaj ale nic nie wykryło. Lekarz przepisał mi wiec ponownie tabletki antykoncepcyjne tylko jakies mocniejsze. Mam wybrac dwa opakowania Czy któraś tez musiała ponownie wrócic do tabletek z powodu zaniku miesiączki?

Gość Y.Y.Y.Y
Cholera ja juz mam dosc tego czekania:( Nie chce wracac do pigułek. Nie wiem czy brac te pigułki czy jeszcze poczekac troche:(

ja brałam ponad 5 lat. przerwę zrobiłam w styczniu 2007. pierwszy naturalny okres dostałam po 38 dniach, kolejny już się nie pojawił, miałam wywoływany luteiną, następne 2 też :( dowiedziałam się też że mam torbiele czynnościowe. lekarka zaproponowała powrót do tabletek. zaczęłam znów brać w lipcu, miałam dość ciągłego okropnego bólu brzucha. ciągle biorę. w styczniu mam odstawić, ale jeszcze zrobimy usg i sprawdzimy. zależy jak jesteśzmęczona tym brakiem okresu to spróbuj, weź te dwa opakowania, może po nich będzie już dobrze.

Gość Y.Y.Y.Y
Boje się ze tym powrotem do pigułek jeszcze bardziej sobie namieszam w organiźmie. Moze i dostane ten okres, ale co jak odstawie je po dwoch opakowaniach? Powtórka z rozrywki z okresem bedzie? Dzisiaj dowiedziałam sie ze ten ginekolog co mi to poradził nie cieszy sie dobrą opinią...dlatego chciałabym wiedziec czy to co zaproponował to dobry pomysł

Gość ursalinda
Hej Ja bym poszła do innego lekarza i sie go spytala o rade! Zreszta i tak nie czekasz na @ az tak dugo! Moja przyjaciolka brala cilest jakies 5 lat i pierwszy normalny okres czekala 5 miesiecy, a teraz czeka juz na nastepny kolejne 2 mieisace i okresu ani widu ani slychu:/ lekarka jej powiedzala ze jej jajniki dzialaja ale sa jakby uspione wiec ma cierpliwie czekac az wszytsko wroci dio normy! Ja po odtawieniu plastrow mialam ores co 2 miesiace:/ wiec nie denerwuj sie i czekaj az wszytsko powli wroci do normy! a przed braniem tabsow maials regularne okresy?

Powiem jedno jezeli w takim przypadku lekarz kaze wrocic do pigulek to Ty mu powiedz zeby do cholery wrocil do ksiazek i sie doksztalcil! Zmien lekarza - powinnas miec zrobione badania na hormony kobiece, tarczyce i prolaktyne. Tabsow ABSOLUTNIE nie brac wiecej

to właśnie od tabsów masz rozchwianą gospodarkę hormlanlną a gin chce ci ją jeszcze bardziej rozchwiać.... szook niestety potabsach są takie przypadłości że zanim cykl wróci do normy to potrzeba czasu i to dużo zlaecam nie branie tabsów i zmainę gina na innego

Gość Y.Y.Y.Y
Kurde juz sama nie wiem...jeszcze nie wykupiłam pigułek i po przeczytaniu waszych wypowiedzi zastanawiam sie czy nie pojść do innego lekarza. Tyle ze ja mieszkam w niewielkim miescie i w zasadzie na niego jestem skazana. Jest jeszcze jedna jakas przychodnia, ale ja do niej nie jestem wpisana. Moze jakos popytam jak mozna sie tam dostać. No sama juz nie wiem

Gość Y.Y.Y.Y
Dzieki za rady. Byłam dzis u innego ginekologa tym razem prywatnie. Podobno to dobry specjalista (raz w tygodniu przyjeżdza do naszego miasta). Jeszcze zanim mnie zbadał i przeglądnął wynik usg powiedział zebym recepte tą którą przepisał mi tamten lekarz wyrzuciła do kosza i abslolutnie nie brała pigułek. Po badaniach przepisał mi serię 5 zastrzyków i powiedział ze okres powinnam dostac po dwoch tygoniach od ostatniego zastrzyka. Jesli sie nie pojawi mam do niego wrócić W sumie to dzieki waszym tutaj wpisom zdecydowałam sie na zmiane lekarza. Pozdrawiam:)