Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Psyche siada

O co babci chodzi?

Polecane posty

Gość Psyche siada

Moja mama zajmuje się dziećmi kiedy pracuję. Czasem muszę zostać w pracy dłużej, czasem chcę gdzieś wyjść. Robi mi awantury o wszystko. Ciągle uświadamia, że przez to jestem złą matką.Zaznaczę, że dzieci są dla mnie wszystkim, ale czasem trzeba i odpocząc i popracować dłużej. Jak biorę opiekunkę to jest zła, że ktoś obcy zajmuje się dziećmi. Taka zaborczość. Dzieci mogłyby być na świetlicy i czekać jak je odbiorę a w razie sytuacji awaryjnej mogłabym poprosić o pomoc. Źle. Ten pomysł też odpada,bo dzieci będą skrzywdzone, wypaczone i wogóle. Patologia. Już mam dosyć takiego podejścia. Tłumaczę delikatnie. Proszę i nic. Nie dochodzi. Wiem, że nie musi się zajmować dziećmi i jestem jej wdzięczna, że się nimi opiekuje, ale jednocześnie mam dość ciągłych awantur. Chcę po swojemu to jeździ po psychice, że dzieci gdzieś biedne się szwendają a ona by się zajeła. Jak przetłumaczyć?

Gość icoteraz
postaw sprawe jasno... powiedz matce ze nie mozesz tak dluzej ta sytuacja jest meczaca, doceniasz jej pomoc i zaangazowanie ale wolalabys aby dzieci uczyly sie samodzielnosci i wiecej czasu przebywaly z rowiesnikami w swietlicy. powinna zrozumiec. zreszta to twoje zycie i twoje dzieci ty ustalasz co bedziesz robic

Gość Psyche siada
Dzięki za odpowiedź. Założyłam ten topik ,żeby potem pokazać wypowiedzi innych, bo moje argumenty do niej nie docierają.