Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmiacacyca

karmienie piersia- od kiedy patologia?

Polecane posty

Gość karmiacacyca

mam 11 miesiecznego syna, karmie nadal piersia, zamierzam przestac za miesiac. kolezanka smieje sie ze mnie ze to sie zaczyna robic jakas patologia i ze chlopak jest na cyca za duzy, glupio mi wtedy a wy uwazacie ze kiedy powinno sie przestac??

powinnas przestac kiedy ty bedziesz uwazac a jej powiedz ze sama jest patologia i jesli tobie to sprawia przyjemnosc to karm ile chcesz nojuz pewnie te 2 lata to juz duzo ale nie 11 miesiecy a moze ona ci zazdrosci i dlatego tak mowi,ma wogole dzieci?

Gość to bardzo dobrze
ze karmisz jeszcze piersia i za miesiac postanowilas przestac bo wlasnie do roku mleko matki ma wartosci potrzebne dla dziecka to trzeba chwalic powyzej roku to tylko rozpieszczanie dziecka

Pol roku najwyzej 7 miesiecy to dla mnie gorna granica Moj synek za pare dni konczy rok nie wyobrazam go sobie przy piersi Takie sa moje odczucia ja nigdy nie lubialam karmic moze dlatego ze mialam bardzo popekane sutki i karmienie kojarzy mi sie z bolem Kazdy niech karmi ile chce i nikogo to nie powinno interesowac Dla mnie osobiscie widok dziecka ktore podbiega do mamy bo chce pic jest delikatnie mowiac niesmaczny

sandra no dobrze powiedziane niech kazdy karmi ile chce a smieszne to co dalej piszesz bo nie kazdy roczniak chodzi hehehe nie krytykuje mam butelkowych ale na twoja odpowiedz ja powiem tak niesmaczny jest widok mam wpychajacych utelke ze sztucznym mlekiem dziecku 6 miesiecznemu

tyna- masz prawo miec swoje zdanie ja mam swoje a kazda matka niech robi to co uwaza za sluszne:-)

nie poprostu jak dlamnie zaprzeczyłas samej sobie stwierdzeniem ze kazdy ma prawo karmic ile chce a potem mowiac o niesmaku dlatego zwrocilam na to uwage bo dla mnie nie ma sensu wydawac kase na mleko modyfikowane jesli dziecko slicznie je i mama ma pokarm no chyba ze ma sie kase a znam wiele przypadkoe gdziemleko modyfikowane przyspozylo wiele problemow dziecku np,zatwardzenia u dziecka ktore juz od trzech lat sie boryka z robieniem kupy raz na tydzien ale rodzice uwazaja ze to norma.iniewidza bledu w karmieniu iprzede wszystkim jesli autorce sprawia to przyjemnosc to ja nie rozumiem po co zwracac uwage na glupie komentarze bo cysio to dla dziecka ostoja.

Gość luka345
tyna ja tylko do ciebie z małym pytaniem.Dlaczego ty zawsze i wszędzie odpowiadasz wszystkim napastliwym tonem?Jesteś na każdym temacie i twoje prawo,ale dlaczego wszystkich chcesz stawiać do pionu? czy ty w realnym życiu też jesteś takim człowiekiem?

Gość możecie mi nie wierzyć
ale karmiłam swoją córkę 3 lata. Tak zalecił lekarz i tak było :D Wspaniała sprawa im starsza była tym fajniej i śmieszniej było.

Gość nici pyci
tynia ty pojebana jesteś?? "jesli tobie sprawia przyjamność to karm"?????? Jesli już ma karmić to na pewno nie dla własnej PRZYJEMNOŚCI tylko dla dobra dziecka. To co napisałaś zajeżdza pedofilią. :O P.S. Ja uważam, że kazdy powinin robić co uważa za słuszne. Ja swojego syna karmiłam do 6 m-ca i uważam, że to jest odpowiedni wiek, by przestać... bo wieksze dziecko wiszące u cycka wyglada po prostu niesmacznie.

Niesmaczne karmic 6 mesieczne dziecko butelka???Dla mnie Twoja odpowiedz jest niesmaczna

Gość no chyba do
2 roku wiele osób karmi a jak dla kogos to niesmaczne,to chyba trochę jest nienormalny. Może też nie myc dziecka bo to "niesmaczne" jak rok skończy?

lulka wiesz juz ktos mi kiedys postawil to pytanie i odpowiem to bie tak jak tamtej osobie,nie ma mnie na kazdym topikuprzejzyj dobrze a jesli jestem i odpowiadam tak jak odpowiadam to tylko zazwyczaj w sytuacjach co do karmienia piersia i jesli ktos poprostu probuje mi cos wmowic a przeczytaj jeszcze raz kolezanki wypowiedz i sama zauwaz ze poczatek swietny bo ma racje kazdy karmi ile chce ale jest jedna sprzeczna wiadomosc ostatnie zdanie ktore mowi jedno przestan bo to zenada wiec jak mam dsie z tym zgodzic noe powiedz czy to nie dwa rozne zdania.prosze cie czytaj moje wypowiedzi dokladniej i sprawdz ze srducho mam duze i ciepla duzoale dla ludzi ktorzy mowia oswoim zdaniu jednoznacznie a nie probuja je usprawiedliwiac.i to juz chyba tyle a jestem jaka jestem i tego sie trzymam i nikomu z mojego otoczenia to nie przeszkadza bo jakby przeszkadzalo to poprostu by nikogo nie bylo to raz a dwa nie wiem dlaczego masz cos przeciw szczerym odpowiedziom?????

Gość carmelitka
tynię pewnie też dzieciak doił do 1,5-2 lat i dlatego tak się zaperza... zdecydowanie 6 m-cy to wiek do odstawiania. roczne dziecko przy piersi to niesmaczny i niemiły widok. 2-3 letnie to juz patologia... i NIE WIERZĘ, żeby jakis lekarz kazał matce karmic tak duże dziecko...

Gość luka345
nie mam nic przeciwko szczerości.Ale szczerym można być również bez zaczepnego tonu,prowokujących zwrotów i obraźliwych słów:)

ras moja wypowiedz z butelka byla jak najbardziej smaczna tylko rzeba zauwazyc ironie,bo jesli ktos mowi ze dziecko karmione piersia to jest nie smaczne to tak samo jak niesmaczne jest karmienie butelka!!tak na marginesie czytaj lepiej a potem sie wypowiadaj! wiesz dlamnie to jesli ci wystarczylo 6miesiecy to twoja sprawa ale wiesz nie wyjezdzaj mi z pedofilia bo wydaje mi sie ze ja dzieki karmieniu piersia moglam blizniakom poswiecic na raz wiele uwagi i okazac czulosci a jesli tak ksiazkowo chcesz wychowywac dziecko to powinnas przestac za 3 miesiace bo tak ksiazki mowia

Gość pepsikola
tynia Jak chcesz, żeby ktoś czytał i ROZUMIAŁ twoje posty to zacznij używać znaków internunkcyjnych... wiesz: kropki, przecinki... bo w chwili obecnej twoje wypowiedzi to jeden, wielki, niezrozumiały bełkot. Na 12 linijek tekstu wstawiłaś TYLKO dwie kropki i żadnego przecinka. I jeszcze chcesz, żeby ktoś czytał i odszyfrowywał: "co akurat tynia miała na mysli..." :O

carmelitka tu ciebie uraduje a siebie zasmuce bo karmilam niestety tylko do 10 miesiaca z powodow zdrowotnych kazano mi odstawic a moje dzieci nie doily moze twoje dziecko ciebie ale nie moje mnie! i kto tu ma obrazliwy i zaczepny ton! dziewczyny czytajcie lepiej!

Gość luka345
sama prowokujesz takie wypowiedzi...........

Gość przecierz lekarze
zalecaja do 2 roku życia!

pepsikola ale jest prosty wybor nie czytaj ja pisze bo chce a ty jak nie chcesz to proste nie czytaj i nie musisz tego ozszyfrowywac i jak masz ochote to sobie sama powstawiaj te kropki moze wtedy zrozumiesz

Gość mama7777
A moj synek kończy 12 mcy i mam zamiar karmić do końca zimy :),pewnie się zaraz ktoś porzyga :(

Gość pepsikola
Jeśli ciebie przerasta interpunkcja na poziomie czwartej klasy Szkoły Podstawowej to rzeczywiście nie powinnam się wysilać i próbować zrozumiec twoje posty... Z prostej przyczyny... Po prostu osoba, która jest taką ignorantką nie może mieć nic ciekawego i mądrego do powiedzenia...

luka jestem taka jaka jestem i jesli ty tak to odczuwasz twoje prawo aleja nie bede sie zmieniac na twoje potrzeby to raz a dwa dlaczego mi to piszesz?ja ci sie nie kaze zmieniac i jesli ktos czytaforum i ten topik i jesli mu sie nie podoba jak ja sie wypowiadam prosta sprawa nie czytac i jesli widzi mojawypowiedz na innym topiku i wie ze nie lubi moich wypowiedzi prosta sprawa nie czytac!powiedz sama czy to takie trudne. a jesli chcesz wiecej informacji to tak jestem za piersia i nie neguje mam karmiacych butelka ich sprawa ale nie rozumiem czego wlanie wiekszosc tych mam najezdza na karmiace piersia i daje dobre rady ja butelka karmic.tu trzeba sie zastanowic

Gość luka345
dziewczyny dajcie sobie luz:) niech obowiązuje zasada mój cycek---moje dziecko i tyle.Przecież nikt nie wywala cycka na środku ulicy:)

Gość możecie mi nie wierzyć
carmelitka dlaczego nie wierzysz?? Nie słyszałaś jakie właściwości ma mleko matki?? Moja córka chorowała i lekarz powiedział żeby karmić jak najdłużej. Kiedy wszystko było w porządku pozwolił odstaiwć od piersi. Ale tu są pewnie same młode mamuśki które nie karmią żeby im cycki nie obwisly :O więc co ja będę tłumaczyć że zdrowie dziecka było wartością nadrzędną

w koncu lulka zrozumialas o co mi chodzi. pepsi twoj ostatni komentarz nic nie wniusl nowego jak tylko wlasnie brak wypowiedzi i wiedzy na temat topiku.nie czytaj!cenie sobie szczerosc ale toba akurat JA glowy nie bede sobie zawracac,akolezanka co karmi 12 miesiecy brawo oby tak dalej nie jestes zadna pedofilka tylko chcesz miec lepszy kontakt z dzieckiem!

Gość luka345
droga tyno-----------po prostu śmieszy mnie jak łatwo dajesz się sprowokować:)Ale jeśli ta data w twoim nicku to rok twojego urodzenia to nie tłumacz nic więcej.....To wszystko tłumaczy:)

Gość pepsikola
"wniUsł" :O Tyna, przestań. Wstydu oszczędź!!!

oj lutka zastosuj swoje zasady do siebie bo to co napisalas przeczy rowniez i twoim wypowiedziom!emocje emocjami ale wydaje mi sie ze czlowieka po wieku sie nie ocenia bo jesli ja miala bym zrobic to na twojejzasadzie to dala bym ci wiek 60 letniej pani przechodzacej menopauze.i smieszne jest to jak wiele mozecie powiedziec po samym niku bo wiesz moge sie zalozyc ze w zyciu przeszlam wiele wiecej niz ty i dalej sie ucze a w sumie to powinnamci podziekowac bo wiesz ja sie czuje juz troche staro a twoja wypowiedz mnie podbudowala,