Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ahh ta ciekawosc

Czy po aborcji można kiedys mieć dzidziusia?

Polecane posty

Gość Ahh ta ciekawosc

Pamietam.. jak kiedys jak bylam mała ogladalam "Adama i Ewe".. Pamietam, że tam Tamara Arciuch(nie pamietam serialowego imienia) usuneła ciąże. I pozniej nie mogła mieć dzieci.. Czy tak jest w rzeczywistosci? Teraz jedna koleżanka ma opis na Gadu "Aborcja na Ukrainie 100-500zł. Czy tyle jest warte życie dziecka?" i tak mnie to zastanowiło. Ja sama mam 20 lat, w ciazy nie jestem ale ciekawosc ciekawoscia;)

Zabieg aborcji przypomina oczyszczanie macicy po poronieniu. Skoro kobiety po poronieniu mogą mieć dzieci (wszystkie kobiety, które znam, a które choć raz poroniły, urodziły potem dziecko), to te po aborcji również. Z tym, że łyżeczkowanie macicy odbywa się w sterylnych, szpitalnych warunkach i w przypadku komplikacji kobieta ma przy sobie sztab specjalistów, a kobieta dokonująca aborcji może liczyć tylko na siebie i na lekarza. W Polsce mamy do czynienia z podziemiem aborcyjnym i często zabiegi są wykonywane w fatalnych, niehigienicznych warunkach, co sprzyja komplikacjom.

Gość jaa...
i to jeszcze zalezy na jakiego lekarza sie trafi,bo jak na jakiegos lekarza-rzeznika to komplikacje murowane,czyli nie wykluczona bezplodnosc