Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lajla23

Kobiety o drobnej masie ciala a porod.......

Polecane posty

Gość lajla23

Slyszalam,ze maja wiecej problemow z porodem ze czesciej wystepuja komplikacje,jezeli cos wiecie na ten temat podzielcie sie prosze informacjami,bo juz sama niewiem co otym myslec,czy to prawda czy nie

Gość lajla23
chodzi mi np. o kobiety ktore przed ciaza wazyly ok 47 kg

ja przed ciaża ważyłam 53 i jestem mała drobna i prz\\ytyłam 12 kilpo i nie dąłm rady urodzic naturalnie . pomimo dużej dawki leków poród nie postepował i musieli mnie ciac

Gość lajla23
a to jednak prawda,jeszcze musialas sie nameczyc zanim cie na cc wzieli,boje sie ze umnie tez tak bedzie

47 kg ale przy jakim wzroscie? moja mama byla drobna a porody miala lekkie.... ja przed ciaza wazylam 53 kg przy 164 cm i byc moze porod mialabym nienajgorszy, ale niestety dziecko sie troche zle ulozylo i nie chcialo sie w dol przesuwac...wiec tu akurat moja budowa nie miala takiego znaczenia

Gość jaaaaP_p
168 cm 47 kg przed ciążą. Przytyłam 20 kg w ciąży. Poród lekki i szybki.

Gość szkieletor
?????:O Ja mam 170cm i 66kg :D i dobrze mi z tym:D

ja jestem przecietnej budowy.przed ciaza wazylam 48 kilo przy 160cm wzrostu.porod naturalny 10 godzin bez zadnych komplikacji.to o czym piszesz zalezy od budowy miednicy a nie od wagi.kobiety maja komplikacje jesli maja niekobiece waskie biodra jak u facetow.moja kuzynka miala z tego powodu 2 cesarki.

Gość mikaMU
popieram wypowiedz powyzej waga ma sie nijak do porodu wazna jest miednica moja kolezanka w ciazy wygladala jak kulka - serio, byla bardzo niska i bardzo duzo przytyla a miednice miala waska - a nic nie bylo po niej tego widac i wykluczyli porod naturalny moja mama byla wysoka ale za to bardzo chuda i urodzila 4 dzieci bez najmneijszego problemu mam sasiadke 164 wzrostu i 43 kg a nautlanie urodzila prawie 4 kg dziecko! nie masz sie czym martwic, twoja waga do wzrostu jest ok jak bedziesz w bardziej zaawansowanej ciazy i przytyjesz to bedziesz sie martwsic jezeli bedzie potrzeba

do porodu nie liczy sie waga wzrost czy to jak kobieta wyglada, tylko budowa miednicy kostnej. to jaka ona jest tak naprawde mozna tylko zmierzyc przy pomocy cyrkla polozniczego, ktory strasznie wyglada ale krzywdy nie robi:) szczulpe babeczki czesto rodza bardzo szybko i nie ma wogole co sie zastanwiac ze kobieta jest mala i chuda to bedzie miala ciezko porod, wrecz przeciwnie,szczegolnie jesli ma dobra kondycje:)

Gość psyccholog
nie ma na to regoly!