Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakra095

Co sądzicie o biciu przez nauczyciela dzieci w szkole?

Polecane posty

Gość za dużo piszesz
nie chce się czytać Wiem jedno, dzisiaj sa takie czasy, że nie pomaga ani wezwanie rodziców a ni wezwanie psychologa. Bachory są wredne, nie wychowane i tylko silny "bat" im pomoże. Nie mówię dosłownie bat, ale dyscyplina od małego i stały kontakt wychowawczy, a nie dobroduszna babcia, a rodzice wieczorem między 19 a 20, z czego pół godziny to dobranocka.

Gość tatata
A po cholerę wysyłać dzieci na religię??????????????

Gość co to ma wsplnego z domem ogro
ogrodem i GOTOWANIEM? zyj i daj zyc innemu

Gość zuzalka
elanor -bardzo wiele racji w tym co piszesz , choć nie ze wszystkim się zgadzam.Na pewno szkoła ma uczyć ,a wychowanie to sprawa rodziców , ale czasy mamy kasowe i jakoś tak dziwnie się porobiło , że rodzicom nie starcza czasu lub chęci , nauczyciele- tym też nie bardzo się chce , bo przecież tak się męczą za marne grosze,ogólnie wszędzie słyszy się o totalnej beznadziei i ogromnym własnym wysiłku i te dzieciaki głupieją. Z tej głupoty jak to dzieciaki wymyślają różności ,ale ja uważam ,że moje dziecko jeśli miałoby być uderzone to tylko przeze mnie i nigdy nikogo innego,ale ja reaguję na wszelakie wybryki mojego dziecka .

Gość asia_m80
to jest po prostu karygodne aby ksiądz bił dzieci!! Skoro były niegrzeczne to trzeba im zwrócić uwagę, powiedzieć że pójdą do dyrektora albo że mają przyprowadzić rodziców na następne zajęcia a nie bić!

Gość masz rację Elanor
bardzo dużo racji, dzieci są podłe ale tylko wtedy kiedy mogą sobie na to pozwolic, kiedy wiedzą, że nic im się nie stanie. Bo jak inaczej wytłumaczyc to,że w 3 klasie gimnazjum nauczyciele nie mogą sobie z nimi poradzic a w liceum nie słychac o takich numerach. Odpowiedż jest oczywista szkoła podstawowa i gimnazjum należą im się jak psu buda a z liceum można wyleciec na zbity pysk.Tylko to ich powstrzymuje bo wtedy rodzice muszą reagowac,szukac innej szkoły.

Gość Hmmm_81
Dzieciaki zasłużyły sobie! A złosć skupia sie na księdzu, nauczycielu. Dzieci nie maja szacunku do nauczyciela, wykłociają się. ktos mądry napisał ze wysłac do dyrektora? i po co? :) Pójdzie wysłucha a później sie śmieje z dyra ze pierdolił głupoty. I wzrośnie jego status jako takiego co sie dyra nie lęka. Macie swoje bezstresowe wychowanie. ... Mamuśki... wasze bezstresowo i bez sszacunku do nauczycieli bachory wyslą was na starosc do domu opieki albo do domu starców.

Gość frelka
U nas w podstawówce pamietam też nauczycieli bili.Przeważnie metrową linijką po dłoniach albo kijem od nart bo wskaźniki się łamały p tyłku. Tylko jak nie trafili to obrywało się po nerkach i kręgosłupi.Skończyło sie dopiero wtedy gdy taka jedna krowa naderwała kumplowi ucho i gdy jego matka przyleciał i powiedziala że poda ją do sądu. Od tego czasu był spokój.

Gość kulikulik
No właśnie - pokazał jak to się tego bliżniego miłuje. Hmmm i coś tam - Ciebie Twoje stresowo wychowane bachory zostawią jako relikwie na komodzie.Bo na dom starców im szkoda będzie dać.

Gość Aż nie chce ...
mi się wierzyc, że to prawda. Ale załóżmy, że tak. Po prostu zadzwoniłabym do dyrektora szkoły i powioedziała, że takie sytuacje się zdarzają i dziwię się, że dyrektor pozwala na bicie dzieci i czy wie, że to jest karalne. Nie podaję nazwiska swojego bo boje się, że ksiądz będzie sie mścił na dziecku, bo przeciez ma ciche przyzwolenie dyrekcji i grona na swoje wyczyny. Jeżeli jeszcze raz taka sytuacja bedzie miala miejsce to zgłosze ten fakt na policji, do kuratorium i powiadomie media ... Zobaczysz dyrektor zadziała, a jak nie to zrób tak jak napisałam NIE WOLNO BIĆ DZIECI I NIE WOLNO NA TO POZWOLIĆ Jeżeli ksiądz nie potrafi nauczac więc niech odejdzie ze szkoły, bo nie nadaje się do tej pracy ...

Gość Nie wolno ...
bic dzieci w szkole, to jest karalne. Ksiądz widocznie prowadzi lekcje religii nudno, dzieci się nudzą i rozrabiają, a on ...je bije, ale nie ma prawa. Na peno bym nie pozwoliła na to, to moje dziecko i nikt nie ma prawa je uderzyć Ksiądz musi wiedziec, że DZIECKO TO TEŻ CZŁOWIEK Na twoim miejscu postąpiłabym tak jak ktos wyżej napisał Trzeba zareagować to oboweiązek rodziców, nawet zwierzeta dbaja o swoje małe ...

Gość ludzie którzy znają
tylko 2 pojęcia: albo" bezstresowe " wychowanie albo bicie- są ograniczeni i nie warto z nimi rozmawiać.Wyrośli na "porządnych" ludzi-kto wam powiedział że jesteście porządni??? Jesteście tylko ograniczeni. Rozumiem, że jeśli mi sie nie spodoba wasze zachowanie, to też mam prawo was pobić. To przecież wasza "porządna" logika. Jeśli ktoś cię zdenerwuje można go walnąć w mordę. Mam nadzieję że wtedy nie zmienicie zdania "bo was to nie można ruszyć". Innych można to was też można.

Gość Pomijając inne aspekty
dyskusji, wprowadzenie religii do szkół nie wpłynęło na jakość jej nauczania, a wręcz przeciwnie.

Gość xdddx
a ja poszlabym do dyrektora i powiedziala ze wnosze sprwe do sadu pozniej zadzwonilabym do przelozonego tego ksiedza i poinformowala o tym samym