Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myrra

od kiedy rozszerzać dietę malucha...

Polecane posty

Karmię piersią (od tygodnia dokarmiam mlekiem modyfikowanym - jeden posiłek dziennie). pediatra stwierdzila, ze już po 4 misiącu mam zacząć wprowadzać soczki, zupki i przecierki. Do tej pory byłam przekonana, ze dziecku powinno być na piersi do 6 miesiąca. No sama nie wiem - wprowadzać, czy nie?

Gość ja powiem moze tak
ja nie wprowadzalam, pierwsze 6 miesiecy tylko i wylacznie piers pozniej stopniowo warzywa i zupki

Ja karmiłam od początku mlekiem modyfikowanym i dopiero w 5 miesiącu podawałam na początek same deserki i soczki.Dopiero w 6 mieisącu na dobre wprowadziłam zupki i inne rpzeciery warzyne.

Gość belkot
zależy od dziecka.Jak przybiera na wadze,czy ma alergię czy nie...

Gość Mama_Zosi
Sprawa indywidualna. Ja karmiłam moje córki tylko piersią, ale cierpiały na zaparcia, więc w 5 miesiącu życia wprowadziłam im sok jabłkowy i jabłuszko i trawienie się uregulowało. Tak więc jeśli dokarmiasz sztucznym mlekiem, to mozesz już zacząć wprowadzać inne jedzonko. Tylko zwróć uwagę, żeby były to produkty z pewengo żródła, albo przeznaczone specjalnie dla takich maluchów i bez cukru. Ja zaczynałam od soku jablkowego Gerbera Naturalnie Proste.

Gość Ernie
Po 4 miesiącu, czyli w 5 spokojnie możesz zacząć dokarmianie. Tylko zacznij od czegoś jednoskładnikowego, zeby było łatwoprzyswajalne i w razie alergii, żebyś szybko mogła znaleźć sprawcę. Polecam słoiczki Gerbera Naturalnie Proste (brokułki sa mniam mniam, ale lepiej zacznij od jabłka lub marchewki).