Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uncle Bens

Jaki rozmiar buta?

Polecane posty

Gość Uncle Bens

Jaki rozmiar buta średnio nosi 14 miesięczne dziecko?

Gość Uncle Bens
jasne... :o Pytam, bo moja kuzynka zakłada 11 miesiecznej corci rozmiar 21, a moja ma dopiero 19 i sie zastanawiam czy to moja ma mala stope czy jej corka duzą..

Gość mikaMU
moj jak mial 14 mies nosil 20-21 teraz ma 21 i nosi 23 zimowe buty

mój syn ma 8 miesiecy i ma rozmiar 19 :-) mysle ze dla 14 mies rozmiar 21 jest prawidłowy :-)

Jak na dziewczynke to moim zdaniem duża nóżka :) Mój jak miał roczek to nośił roz.19.Teraz ma 2 lata i 3 m. i kupuje 24-25

Córka pierwsze buciki nosiła nr.20(jak miala 8 miesiecy) - a zaczeła chodzić mając 9,5 miesiąca .Pani w sklepie nie mogła uwierzyć.............Teraz ma rozmiar 22 (13 miesięcy) Syn pierwsze buciki mial nr 19 bo to był wtedy najmniejszy rozmiar ale pamiętam że na początku byly duże. Podobno rozmiar nogi u niemowlaka świadczy o tym że będzie wysoki , niewiem czy to prawda -córka urodziła się 58 cm .

Z tego co Rafinko napisałaś jednak sprawdza się teoria o dużej stopie niemowlaka i jego późniejszym wysokim wzroście. Córka teraz już jest wzrostu mniej więcej 1,5 rocznego dziecka ( jak porównywałam np. na placu zabaw , a syn ma 11 lat i jest niski (25 centyl)

nie pamiętam jaki rozmiar buta miała moja córka w wieku 14 miesięcy, ale na pewno 21 nie miała wcześniej, niż mając miesięcy 20, więc bez wątpienia- tamta dziewczynka ma dużą stopę.

Gość Uncle Bens
Dzieki za wypowiedzi :) To pewnie moja córka bedzie niska ... Bo 19 sa na nia nadal za duze.

Gość ines y laura
moja corcia tez ma 14 msc i ma rozmiar 19 :)

Gość synkowi kupiłam pierwsze butki
gdy miał 13 miesięcy i były w rozmiarze 19 córce też kupiłam w wieku 13 miesięcy, ale w rozmiarze 20 córeczka od początku jest zdecydowanie wyższa niż synek był w jej wieku

Gość kukunamuniuniuuuuu
Moja córka mając 14 miesięcy miała rozmiar 20

Gość synkowi kupiłam pierwsze butki
to znaczy sam rozmiar stopy jest mniejszy co najmniej o rozmiar, bo kupowałam butki Elefanten z Daichmanna, a tam miara podaje by kupować buciki z odpowiednim luzem w środku by starczyły na dany sezon;)

Gość mhngbfvdcsx
Moja córka ma 18 miesięcy i rozmiar 19-20

Gość flamma
Jeśli rozmiar stopy świadczy o wzroście to już się boję...syn 6 dni temu skończył 8 miesięcy i ma rozmiar 21 :/

Gość gość
moja też ma 18 miesięcy i rozmiar 19 w porywach do 20. za to jej "kolega" w tym samym wieku ma 22,5

Gość gość
Witam. Moja córka w wieku 6 miesięcy miała 19 rozmiar. Teraz ma 11 miesięcy i nosi 22. Na wizytach u lekarza Panie zawesze mówią , że będzie wysoka.

Gość gość
Moj syn 12 miesiecy ma nr.22:P

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.