Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MISIA5

JAKIE PODAJECIE MLKO MODYFIKOWANE DLA NIEMOWLAT!

Polecane posty

Gość MISIA5

WITAM wszystkie mamusie na moim topiku jest mi bardzo miło was powitać zaczne wię... mam prożbe czy ktoś podaje swojemu dziecku mleko modyfikowan dla niemowląt jeżeli tak to jakie bo mam problem mój syn ma 6 misięcy dostaje BEBIKO ale koleżanka poradziła mi abym przeszła już na zwykłe w kartoniku lub we folii czy ktoś może mi doradzić coś w tej sytuacji ŚLICZNE DZIĘKI POZDRAWIAM PA :D :D

Gość ja karmie piersią
więc nie stety nie pomogę :D

Gość MISIA5
OK dzięki za uwage pozdrawiam !

Gość ja jestem na nan 2
mały mi toleruje to narazie zostaje przy tym też myślałam o zmiannie na zwykłe ale narazie czekam :d

Gość MAMA BLIŻNIĄT
TEŻ NAN 2 I PIERŚ JESZCZE

ja podaję mojej córce Bebilon 2 - jestem zadowolona, mała ładnie przybiera, ale nie jest utuczona ;) jeśli chodzi o krowie mleko to odradzam, głównie dlatego, że to co teraz jest w kartonach czy folii z mlekiem mało ma wspólnego - mnóstwo zanieczyszczeń, chemii i mało faktycznych wartości odzywczych. jesli koniecznie chcesz przejść na krowie to poszukaj lepiej gdzieś na wsi, żeby kupowac od gospodarzy takie mleko prosto od krowy i ewentualnie rozcieńczaj, żeby nie było zbyt tłuste, ale ja chyba nawet takiego bałabym się podać dziecku..

6miesieczne dziecko nie moze jeszcze pić normalnego mleka. Takie około roczne juz może, ale słyszałam opinie że dopiero 2-3 latki mogą (choc osobiscie mysle ze to przesada i jesli dziecko nie jest alergikiem to mozna dac wczesniej). Moje od czasu do czasu pije Nan3, planuje kupno Nestle Junior, ale piła tez zwykłe z kartonika już. Ogolem to codziennie zamiast mleka daje jej geste kaszki na ryżu Nestle, a pije wode (bo lubi a nie ze ja ją zmuszam)

Moja malutka jest na piersi, ale od urodzenia ja dokarmiam i w naszym przypadku jest to również nan. W tej chwili Nan 2 active

moj maly ma 20 miesiecy i podaje mi NAN juniora i jestesmy zadowoleni mi pomja mama bebiko podawala rowno do 3 roku zycia mysle ze mleka z kartonu \'Twoje dziecko sie jeszcze w zyciu duzo napije poki jest male podawaj mu specjalne dla niego mleko nam pediatra mowila ze wczesniej podawane mleko zwykle szkodzi nerkom Twoje dziecko ma dopiero 6 miesiecy, ja w zyciu bym nie podala takiemu malenstwu zwyklego mleka...

Gość MISIA5
WITAM dziewczyny dzięki za opinie też tak myślałam ale wiecie co on ma 6 miesięcy ale budzi się w nocy na jedzenie teraz ze 3 , 4 razy na noc ostatnie je bebiko 2R albo 2GR albo robie mu kaszke smakową np.z bananami od 4 misiąca takie miałam albo z jabłkami powinno mu wystwrczyć nie?? więc nie wiem bo tak wygląda jakby on wogule się nie najadał wypije 150ml.i więcej nie che a po 2 lub 3 godz jest znowu głodny nie raz wytrzymie 5 godz ale zdaża się że wcześniej zgłodnieje! ale ta noc mnie martwi dlaczego jeszcze tyle razy powinny chyba nocne karmienia nie być już tak częste nie?dodam jeszcze że dostaje objadki też już w ciągu dnia rózne deserki.dzięki za wypowiedzi pozdrawiam :D

Gość ratujcie
Moja tez jeste namodyfikowanym Nan2,tyle ,że na noc daje jej nan2r i dodaje zwykłego kleiku ryzowego.Wtedy najada sie na cała noc bo jednak to NAN2R wcale nie jest takie geste.A jezeli chodzi o zwykłe mleko to jednak jeszcze za wczesnie.Teraz odpowiednia pora jest na 2,bo 3 to chyba dopiero wchodzi o 10 miesiaca?!

ja synkowi podawałam NAN 2. gdy skończył 14 m-cy to przeszłam na mleko krowie. córkę karmiłam przez 4 m-ce piersią , potem przez prawie dwa miesiące podawałam rozcieńczone mleko od krowy i mała zachorowała na zakażenie ukł. moczowego i wykryli jej refluks 3 st. poza tym miała anemię hgb 10,4 prawie od dwóch miesięcy podaje jej BEBIKO 2 , wyniki teraz ma dobre. z nerką lepiej i hgb podskoczyła do 11,7 także anemii już nie ma. ja też myślałam że jak kiedyś karmili mlekiem krowim malutkie dzieci i wszystko było o.k. to dlaczego teraz ja mam nie podawać. ale sama widzisz, lepiej nie. pozdrawiam!

Gość MISIA5
witaj gratuluje------dzięki to ja może też sprubuje podać małemu to 2r(tylko że bebiko) no i dosypie też zwykłego kleiku ryżowego do tego jeszcze tak jak ty może też prześpi mi całą noc! a moge wiedzieć ile dodajesz tego kleiku ?

Gość ratujcie
Ja robie mleka 180 na noc i dodaje dwie,dwie i pół łyzeczki kleiku(takiej łyzeczki od mleka).

Gość MISIA5
ratujcie----ok też tak zrobie mu dziś tak zobaczymy jak będzie spał bo dziś budził się bardzo często wychodzi mu drugi ząbek ząbka i strasznie to przechodzi ma gorączke nawet do 39.panadol nurofen i żel na dziąsełka mam wrażenie że już mu nie pomagają masakra. WERONIKA M--- dzięki za wypowiedz chyba jednak poczekam z tym mlekiem .pa

MISIA5, moja mała jest w podobnym wieku i mamy podobnie. Wieczorem dostaje butle 180 ml, najczęsciej nie zje całej i po mniej więcej 3 godz. budzi się znowu jakby głodna. Jak dostanie piers to góra 2 godz. i znowu jedzonko. A jeszcze niedawno budziła się tylko raz na karmienie. Ostatnie 3 noce trochę eksperymentujemy i zamiast mleka po przebudzeniu dostaje herbatkę albo wodę i jest podobnie jak na mleku. Budzi się tak samo, czyli raczej to nie głód. Może potrzeba bliskości, a może zęby?

Z tą anemią to akurat bardzo czesto dzieci maja ok 4-6 miesiaca życia kiedy zapasy żelaza zebrane w czasie ciąży sie konczą. Ja kramilam piersia do 10 mies i moja córcia tez miała anemie. Musialam dodatkowo jakis czas żelazo podawac (robilam wyniki swojej krwi i bylo ok) ...

Gość MISIA5
Baderka--- dokładnie tak samo tylko że ja piersi już nie daje dawno dawno nie miałam pokarmu! ale co do bliskości to jesteśmy razem całymi dniami w domku więc nie o oto napewno chodzi!!! napewno zęby też prubuje dać mu cherbatke po 2 godz.jedzenia ale płacze a jak dam mleko to jest ok.więc tu raczej głód! a twoja mała ma ząbki już jakieś ???

Ja podaje dziecku nestle junior a ma już 18 m-cy. Mleka zwykłego nie wolno dziecku podawać tak wcześniej jest jeszcze za małe!!!!!!!!!!!!! Chcesz mu skopac nerki?????? Niepoważna ta twoja koleżanka. Jesli chodzi o takie sprawy to sie konsultuje z pediatrą dziecka a nie z koleżanką - bo ta może gdzies tam cos usłyszała!!!! Jestem w szoku ze jeszcze sa takie opinie wśród matek!!!! Mój synek budził sie na nocne karmienie do 8 miesiąca zycia i nie robiłam z tego problemu. Sam sie odstawił od nocnego karmienia. Teraz na noc dostaje mleko zagęszczone kleikiem ryzowym lub kaszka ryzową i do rana mu wystarcza.

Gość MISIA5
a ile ma miesięcy jak moge wiedzieć??.napewno zauważysz uwierz mi ja już mam dość a to dopiero 2 z pierwszym nie było takich problemów,chociaż nie powiedziane że twoja też tak będzie ząbkować czego ci naprawde nie życze.!!!

zaczęła 6 miesiąc, ślini się niemiłosiernie od 3, ale nic jeszcze nie wyszło. Ja na razie zmykam pa

Gość ratujcie
Matko,to moja za 3 dni skonczy 8 miesiecy i ma już 7 zebów.Przy trzech wyła okropnie,przy następnych 4 poszło gładko.

Gość MISIA5
no fajnie ze jesteś mam małe pytanie co do kleiku skączył mi się właśnie zobaczyłam moge dodać mu dzisiaj zamiast kleiku ryżowego kaszke ryżową zwykłą? jak myślisz to będzie to samo czy nie bardzo ? a co do ząbków to nie załamuj mnie plis muj oma dopiero 2 a gdzie tu do 4 jakby miało być tak jak u ciebie!!co podawałaś przeciw bólowego??

Gość ratujcie
Kaszka moze byc.......co do zebów to smarowałam jej bobodentem,i dwiema innymi,działało tylko przez chwile.Gryzaków niecierpiała bo tylko drazniły dziasło.....ale za to działał viburkol.Mój starszy syn tez dostał zęby jak miał 6 miesiecy ale miał jednego na miesiac,a mała 5 w ciagu 4 tygodni.

Gość MISIA5
DZIĘKUJE DZIEWCZYNY NO MAŁY DOSTAŁ WŁAŚ NIE KOLACYJKE MLEKO 2R. I TROSZKE KASZKI RYŻOWEJ ZJADŁ PRAWIE CAŁE 180ml. DZIEKI WSZYSTKIM ZA WYPOWIEDZI BARDZO MI POMAGACIE DZIEWCZYNY JAK MACIE JAKIEŚ PYTANIA PROSZE PYTAJCIE RÓWNIERZ POSTARAM SIE WAM ODPOWIEDZIEĆ PA :D :D 🌼 🌼 🌼 🌼

Gość aparat
Juleńka,bardzo podoba mi sie Twoja stopka,mozesz napisać jak tego dokonałaś?

Gość moja 10 miesięczna
córcia pije nan 3 active. rano dodaje jej do mleka kaszkę 8 zbóż bifidus z glutenem a w południe i wieczorem ryżowo/kukurydzianą bifidus bezglutenową , obie z nestle. Oprócz tego jogurt naturalny lub twarożek z owocami , deserki i bardzo niechetnie zupki z mięsem.Nie chce gryżć jabłuszka ani banana , wogóle nic co ma większe grudki lub kawałki.Ma tylko 2 ząbki