Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana przyszla mama

Drugi raz zly wynik ktg-czy ktoras z Was tez tak miala,moze mi cos doradzicie?

Polecane posty

Gość zalamana przyszla mama

Zawsze na KTG wg lekarza dziecko zasypia,bo najpierw diagram wychodzi w porzadku a potem linia prosta,na co lekarz mi tlumaczy tym,ze albo jest spioch,albo mu jest juz niewygodnie w brzuchu (ostatnie tygodnie ciazy) .Powiedzial mi tylko ,ze jak jutro bedzie 3 raz zle ktg to mnie skieruje do szpitala.Nie jest to moj lekarz prowadzacy,tylko w zastepstwie.Nic mi nie wyjasnil,nie wytlumaczyl a ja po przyjsciu do domu panicznie sie boje😭

hmm, pewnie lepiej będzie jak to zostanie dokładnie zbadane i wyjaśnione przez lekarz, bo w końcu chodzi o zdrowie Twojego maluszka. Na pocieszenie napiszę, że gdy mnie co jakiś czas podłączali do ktg w czasie porodu, to tętno i ruchy dziecka czasami zanikały i nie były wyczuwalne, by po chwili wrócić. Z maleństwem było wszystko ok i u ciebeie pewnie też tak będzie! Nie sadzę, żeby lekarz pozwolił Ci pojechać do domu, gdyby coś groziło Twojemu maluszkowi. Pozdrawiam

ja zle ktg mialam od 33 tyg, tak ze codzinnie chodzilam do szpitala na ktg u nas problem polegal na tym z maly mial bardzo niskie tetno, czasami 98 gdzie norma jest 140 dlatego dodtlam skierowanie na codzinnie ktg najpierw do poloznej- ale tam nie bylo poprawy i skierowano mnie do szpitala tam mialam ktg, wage i cisnienie - codzinnie, + badanie ginekologiczne co ok 2 dzien i na wlasna reke chodzilam prywatnie na usg zeby wykluczyc chorobe serca w sumie urodzilam w 37 tyg ciesze sie ze dluzej nie musialam chodzic w tej niepewnosci ja na Twoim miejscu poszlabym do jakiegos dobrego gina na porzadne usg i echo serca plodu - ja takie mialam zeby wykluczyc chorobe serca u mnie wszystko dobrze sie konczylo, syn urodzil sie zdrowy i tak jest do dzis - 20 miesiecy :)

ja byłam przed porodem dwa razy na ktg, za każdym razie mała zasypiała i położna musiała ją \"budzić\" wtedy wszystko było ok, mówiła, zebym coś zjadła słodkiego przed badaniem, no to jadłam...ale i tak spała. przy porodzie okazało się, że ma trzy razy pępowinę owiniętą wokół szyi. Zdecydowanie czułam też mniej ruchów w ostatnim tc...

Gość wtedy tylko cesarka