Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamitatti

ostrożnie z naszą klasą

Polecane posty

Gość mamamitatti

kolega-prawnik mowil mi,ze ponoc sapierwsze pozwy w zwiazku z publikacjami zdjec (np klasowych sprzed paru lat) oso,ktore sobie tego nie zycza=naruszenie dobr osobistych- o to chyba chodzi

Mi też nie podobają się niektóre moje zdjęcia z przed kilku lat, ale po to jest ta strona, cóż. Tego się nie uniknie. Ja zdjęć klasowych nie wklejam bo po co? i tak je każdy ma i może sobie w domu popatrzeć.

Gość Babcia Drypcia
Znaczy na tej stronie umieszczaja ludzie zdjecia z dawnych lat? Okropne:(

Gość mamamitatti
no o towłasnie chodzzi- o wspolene wspomnienia.Nie wszystkim sie jednak podoba to jak wygladali dawniej i wkurza ich to,ze ktos bez ich zgody publkuje zdjecia w sieci.Poniekad to sluszne...

od razu pozwy:O jakby nie mogli poprosic osob, ktore wkleily to zdjecie o zamazanie ich...ja tez strasznie wyszlam na jednym, ale przeciez nic na to nie poradze

jak zakompleksionym idiotą trzeba być aby pozwać kogoś bo wkleił zdjęcie klasowe z przed kilkudziesięciu lat :O przecież jak nie ma podpisów to i tak nikt, poza zainteresowanymi, nie wie kto jest kto

Gość zdjecia ktore ja wystawiam
są moją własnoscią i mogę zrobic z nimi co chcę chyba, ze osoba ktora jest na nich napisała wczesniej oswiadczenie ze nie wyraza na upublicznianie swojego wizerunku no i przeciez nie ujawniam danych osobowych tej osoby, a to juz jest naruszenie dóbr osobistych

Gość o co wam chodzi
przecież to normalne zdjęcia, a nie jakieś kompromitujące... wstydzicie się siebie, czy co...

Gość njvbfhvbhdj
ja też pięknie nie wyglądałam kilka lat temu, ale mam do siebie dystans i nawet sama z tego żartuję:)

To nie kwestia dystansu. Czy nie można PO PROSTU sobie tego nie życzyć? :o:o Można, a kto tego nie szanuje może mieć przesrane. I bardzo dobrze :)

pozwy? za publikację zdjęć sprzed paru(nastu)(dziesięciu) lat? ludzie są jednak kretynami... beznadziejnymi kretynami....

Ale wizerunek każdego z osobna jest jego własnością, niezależnie od tego na jakiej fotce się znajduje i z jakich czasów pochodzi fota. Kapujesz? :)

skoro ktoś tak ceni swój wizerunek to niech nie wystawia swej paszczy do publicznej foty, one nie są obowiązkowe :classic_cool:

Gość jeżeli chodzi o zdjęcia
klasowe, to jest to porazka, beznadziejny zwyczaj, ze nawet jak się nie chciało na takim zdjęciu być, to i tak trzeba było:O Ale jak ktoś zrobi komuś jakieś kompromitujące zdjęcie na wycieczce, w kiblu czy jak ktoś zrobi głupią minę, itd., to się nie dziwię, że ktoś może być wkurzony publikacją takiego wizerunku...

Gość o ile jest to zdjęcie
jednej osoby to można się sądzić, ale jeśli jest to wycinek rzeczywistości, gdzie osoba ta jest jedynie elementem całości, w tym wypadku klasy szkolnej, to nie może ona mieć żadnych roszczeń

dokałdnie: zdjęci klasowe jest zdjęciem klasowym a to że ktoś na nim miał koński łeb zprzed 20 laty to z pretensjami do swojego ówczenego wizazsty co najwyżej mozna sie udać

no bo mnie wk.... każdy ma jakiegoś mola co go gryzie mnie wk ..wyskaujące okienka :D na kafeteri

Gość tadeusz wajche przełóż
nie Walcie Sie

E tam. W takim razie musze pozwac moja szkole, bo na oficjalnej stronie jest wykaz absolwentow i sa szkolne zdjecia zamieszczone. :o 🖐️

Gość niuniaskarbunia
ja sobie nie zycze ,zeby ktos pokazywal jak wygladalam 20 lat temu!jesli takie pozwy juz sie pojawiaja i sa zasadne sama rozwaze czy nie zlozyc...szczegolnie,ze nie z wszystkimi z ex.klasy laczyly mnie i lacza rzewne wspomnienia..

Gość
głupotą jest umieszczanie zdjęć klasowych, przecież wszyscy uczniowie je mają i nie muszą ich oglądać w internecie, przypadkowi ludzie tym bardziej.