Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww

WRZESIEŃ 2008

Polecane posty

Gość MartaObdarta
Jejku :) Dziewczynki :) ja tez dużo przytyłam.Od początku też pewnie będzie jakieś 8, może 7 kg :) Jestem załamana :( i tez słodkie bym jadła na okrągło :) ale się powstrzymuję :) Piszecie o obiadku :) też ym zjadła juz coś pysznego,ale pracuję do 15.00,a potem jeszcze jakieś zakupy...... ale mam dzis ochotę na rybkę :) kupiłam sobie wędzona na kolacyjkę :) A co do brzuszka, to ja mam wyraźny bardzo :) Też uzywam fissan i uważam,że jest fajny :) :) :) ale na razie nie mogę stwierdzić,czy działa, bo przecież brzuszek najbardziej urośnie na końcu ciąży :) Pytałam lekarza ostatnio,czy nie jest za duży :) smiał się,że ładnie wygladam i że słuzy mi ciąża,że brzuszek ok,tylko mąż coraz chudszy :) bo był ze mna na usg :) Uśmialiśmy się troszkę, bo mój Łukaszek od lat trzyma forme i wazy tyle samo :) :) :)

A macie jakiś link do tych spodni z H&M????????? Bo też chcę sobie kupic rybaczki jakieś fajne.A mam z tej firmy spodnie długie,ale takie cienkie koloru beżowego i super mi się w nich chodzi :)

Marta, widzę, że kilka dni temu obchodziliście z mężem rocznicę ślubu - Wszystkiego najlepszego 🌼🌼🌼

Myszka moi rodzice mieszkaja pod Glogowem na dolnym slasku Marta ja kupilam w sklepie te spodnie, wiec linka nie mam niestety ale potem popatrze na necie chyba maja jakas strone internetowa Slonko ale mi narobilas smaku jutro zrobie carbonare mmm mniam Jesli chodzi o rozstepy to ja dostalam w prezencie super kremy od mojego Nelsa bratowej ze stanow..z taka brzuchata pszczolka na opakowaniu, bardzo fajne. Na razie rozstepow nie mam. Niestety za to pekaja mi naczynka na piersiach, zyly powylazily na wierzch i do tego ciagle mi tam wyskakuja jakies´wstretne pryszczyki..wiec niestety dobrze prezentuja sie tylko pod bluzka :( Ide myc glowe bo farbuje sobie wlosy :)

Karro, do Twoich Rodziców w linii prostej mam 100 km :)

No prosze :) to jak bede w Polsce nastepnym razem wpadniesz na kawke :)

Karro - jakoś sie umówimy :) Urodziły mi się znów pytania - ale mam dzisiaj dzień :) 1. Jak Wasza cera - mi dawno na buzi nie wyskoczył żaden nieproszony gość :) 2. Czy myślicie, że nasze Maleństwa czasem coś boli jak są w brzuszkach? Ostatnio się nad tym zastanawiałam......

Myszko z moja cera jest roznie, ale nie najgorzej. Raz na jakis czas cos wyskoczy, ale nieczesto :) gorzej z dekoltem i piersiami tam to mi ciagle cos wylazi a nigdy wczesniej nie mialam tam zadnych pryszczy :( a co do tego czy dzidzie w brzuszku czasem cos boli to nie mam pojecia faktycznie...nigdy sie nad tym nie zastanawialam.. ciekawe :)

Witam :)! Ja tak krótko, wczoraj wróciłam bardzo późno z Polski, no i dziiaj pierwszy dzień w pracy - muszę się odkopać z zaległości. Zgłaszam tylko, że żyję, i że u mnie i mojego dzidziusia wszystko ok :). No i chciałam się po prostu przywitać po tak długiej przerwie i pozdrowić 🌼. Aha- ale to forum urosło, musiałam chwilkę posiedzieć, żeby nadrobić :). I dobrze, tak trzymać ! Życzenia dla Wszystkich Jubilatek i Solenizantek oraz zdrówka dla wszystkich chorujących - mam i pociech. A co do tego, czy nasze maluszki w brzuszkach czują ból, to gdzieś czytałam, że do pewnego momentu nie czują bólu w ogóle, ale niestety już nie pamiętam do kiedy. W wolnej chwili może poszukam. W sumie dobrze by było gdyby nie czuły aż do momentu pojawienia się na tym świecie - w końcu nieźle muszą się przeciskać przez te nasze drogi rodne. Oki, na razie tyle ściskam i buziaki Kasinska i mój mały synuś w brzuszku :)))

🌼 20 tyg. 3 dni 🌼 :)!!! (zostały 4 mies. i 14 dni do porodu - hip hip hurra - teraz już z górki ;), nie zapeszając) P.S. Moja mama powiedziała, że ja i moje rodzeństwo rodziliśmy się wszyscy przed terminem ok 2 tyg. - 10 dni, byłoby miło gdyby i u mnie się tak mogło zdarzyć :)!

Czesc dziewczynki a ja czytałam ze mniej wiecej w tym miesiącu nasze dzieciaczki mogą odczuwac bol gdzies to czytałam jak znajde to wysle linka :-)pozdrawiam

to znowu ja wpadam popołudniem :) :) :) Jestem już po pracy i zakupach spożywczych :) Mój mężuś remontuje łazienkę i mamy taki bałagan,że głowa boli :) a że robi to po pracy, to potrwa to pewnie ze 2 miesiące.A ja mam już dość :( Właśnie czytam książkę i tak mnie wciągnęła,że nie mogę sie oderwać,a trzeba by coś pożytecznego zrobić :) Myszka :) :) :) dziękuję za życzenia :) faktycznie minęła nasza 2 rocznica ślubu....a razem już 8 lat :) jak ten czas mija :) No to zmykam zrobić coś pożytecznego :)

http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-14.html 14 tydzień ciąży W mózgu co minuta powstaje 250 tysięcy nowych komórek nerwowych. Już wcześniej, w siódmym tygodniu życia, uformowało się 12 par nerwów czaszkowych, które łączą mózg z innymi partiami głowy i ramion. Kolejne nerwy rosną parami ? po lewej i prawej stronie ciała. Teraz całe ciało dziecka staje się wrażliwe na dotyk, z wyjątkiem czubka i boków głowy, bo te części są najbardziej narażone na ucisk podczas porodu. W twoim brzuchu pływa pomarańcza o wadze niewielkiej moreli ? dziecko ma 80-90mm długości i waży ok. 25g. Więcej na www.edziecko.pl>>> Marta Obdarta - a co czytasz? Pochwal się! Pozdr Zmykam już z tej pracy, ile można tu siedzieć Buziaki P.S. Znajome - młode mamy bardzo polecają książkę \' Język niemowląt\'. Podobno na allegro można kupić b. tanio.

Kasińska :) czytam \"Cień wiatru \" :) bardzo dobra książka, przynajmniej mnie sie bardzo podoba :) Wprawdzie nie związana z maluszkiem,ale ciągle brakuje czasu na czytanie, a ta książka bardzo mnie wciągnęła :) a jak się maluszek urodzi to pewnie w ogóle nie będzie na nic czasu :)

Czytałam Cień wiatru - super książka, też mnie bardzo wciągnęła :)

Dzień dobry z rana :) :) :) Ja już w pracy :) Ale dobrze sie wstawało, bo słoneczko za oknem :) :) :) :) :) Dziś jadę na usg 4d :) fajnie, zobacze moje maleństwo dokładnie i mam nadzieje,że wszystko jest w porządku.Idę do nowego lekarza, bo mój nie ma takiego usg,ale mam nadzieje,że bedzie fajny i dobry jesli chodzi o profesjonalizm.Bo to ważne usg przecież, bo połówkowe :) :) :) Życzę Wam dużo słoneczka na dziś i miłego dnia :) a ja odliczam minuty do 15.00 :) ale jeszcze daleko do końca pracy :(

Dzień dobry śpiochy! WSTAWAĆ !!! Tak ładnie za oknem :) Ja wczoraj wieczorem miałam małą "kraksę" hihi Wycierałam blaty w kuchni i walnęłam głową w narożnik szafki - no i mam ślicznego guza. Na szczęście pod włosami i nie widać :):) Dzisiaj idę na spacerek i zjem lody - mam na nie ochotę :)

Witam w pogodny poranek !!! Wlasnie zasiadam do pisania pracy i krzyz mnie boli na sam widok komputera..dobrze ze juz zostal tylko tydzien pisania :) Wczoraj mielismy malutka dwuosobowa imprezke bo Nels mial urodziny :) wiec zrobilam mu pyszna kolacyjke i upieklam ciasto (za tortami zbytnio nie przepadamy..). Nawet z tej okazji przytachalam ze sklepu jego ulubione piwo, ale sie ucieszyl :) no i byly 2 male szampaniki, moj bezalkoholowy. Ale dobry byl!!!! Wiecie tu w Szwecji jest monopol na alkohol i mozna go kupic tylko w panstwowych sklepach alkoholowych i nigdzie wiecej. w kazdym miescie jest siec tych sklepow, trzeba miec 21 lat zeby tam cos kupic no i sprzedaja tam tylko alkohol. Na stacji benzynowej czy w spozywczaku kupisz tylko piwo lub cider do max 3,5 procenta..czyli jak chcesz winko to trzeba zasuwac do alkoholowego a jak ten zamkniety to juz nigdzie nie kupisz.. No w kazdym razie bylam wczoraj po to piwo i szczerze mowiac troche glupio sie czulam paradujac miedzy polkami z wodka i winem z odstajacym brzuchem :) mialam ochote wywiesic sobie plakietke \"to nie dla mnie!\". W kazdym razie maja tam tez duzy wybor bezalkoholowych win i piw, a ja czasami tak tesknie za czerwonym winkiem, musze sprobowac tego bezalkoholowego Dzisiaj juz obskoczylam kawalek urodzinowego ciasta i wlasnie slucham jak mi sie biodra powiekszaja :) A dzidzi nadal nie czuje :( czekam i czekam kazdego dnia a ona nic...

Cześć laski :) Karro-może Ty czujesz tylko bulgotanie i nie wiążesz tego z ruchami dzidzi...? Na tym etapie to nie są takie ruchy przy których gołym okiem widać jak brzuch Ci pływa. Mi kiedyś koleżanka w fajny sposób wytłumaczyła przy pierwszej ciąży jak rozpoznać ruchy dziecka.Efekt jest niemal identyczny jak po włożeniu pustej butelki do wanny pełnej wody,kiedy czujesz jak woda w butelce bulgocze napełniając ją. aaaa....i jeszcze jedno ja też przytyłam juz 8 kg więc nie stresujcie się dziewczyny :) -nie jesteście jedyne z takim balastem :)

Karro - jak tam idzie słuchanie wzrostu bioder?? Ale sie uśmiałam :):) Koug - ja też coś około 8 kg będę miała na plusie..... Jak patrzę na siebie z przodu - jest OK.Jak patrzę z tyłu - jest OK. Ale jak z boku na siebie spojrzę - TRAGEDIA...... taka jakaś duża jestem.... i jakaś nieforemna.....

Witam ranne ptaszki:) Dawno mnie tu nie bylo i musze nadrobic zaleglosci:) Wyczytalam ze poruszylyscie temat wagi wiec chcialabym sie podpisac pod lista 7 i 8 kilogramowek na + :P.... A najwiekszy przyrost wagi jeszcze przed nami:)... Niemartw my sie ... Pozniej zalozymy topik "zrzucamy zbedne kilogramy" he he he:D U Nas pogoda tez od kilku dni fantastyczna... Bylismy w niedziele ogladac dom i chyba w czerwcu sie bedziemy przeprwadzac... Ciesze sie i nie... Fajnie bo bedzie ogrodek miejsce parkingowe i duza kuchnia... Jedyny minus tej calej przeprowadzki to to ze po porodzie bede tam calkiem sama... Nawet na spacer nie bedzie z kim wyjsc:( Tutaj mam pelno znajomych itd... I do pracy 2min... Niby niedaleko ale kawalek jest... Aha a tak dla zmiany tematu to musze sie pochwalic ze za niecale dwa tygodnie zaczyna mi sie urlopik na prawie trzy tygonie:D Jejku juz sie nie moge doczekac:) Jeszcze nie wiem gdzie pojedziemy... Musimy sie obracac tylko po UE bo moj paszporcik jest w trakcie wyrabiania i dopiero bede go miala w czerwcu:P Aha a u lekarza wszystko OKI:D Maluszek jest zdrowy, serducho jak dzwon i caly czas termin bez zmian:) Milego dnia Wam zycze:)

Dzień dobry! Karro - jak nalejesz sobie 3 łyczki wina na dno kieliszka to myślę, że nie zaszkodzi. Zwłaszcza tak od święta. Co ciekawe, ja też miałam ochotę na wino, a jak spróbowałam, to łyk mi wystarczył. Ja mam ciągoty do serów pleśniowych, które uwielbiam i aż mnie skręca, że nie mogę. Ale i na to jest sposób - te bakterie, ta cała listerioza, czy jak jej tam, ginie i to już w temp. 6o stopni zdaje sie. A np. taka pizza z 4 serami jest pieczona w temp. powyżej 200 stopni, może nawet 300, czyli zakładam, że jak by tam coś było to i tak nie przetrwa pieczenia. Więc jak już nie wytrzymuję to wcinam taką pyszniutką tuczącą pizzę :))) Pozdrawiam porannie

Myszka -ja po sobie to w ogole nie widze... Myslalam ze mi tylko brzuszek rosnie....Ale sie mylilam:P Ostatnio w poniedzialek bylo wolne i pogoda 20C i trzeba bylo cos lekkiego ubrac... Mialam kilka takich sukieneczek odcinanych pod biustem ktore nosilam w zeszlym roku wiec pomyslalam ze beda jak ulal....:) A tutaj ZONG!!!!!!!!! wrrrrrrrrrrrrrrr:P W rezultacie wyladowalam koszulce Mojego:P

Gość magdae
hi!!!pozdrowienia dla wszystkich!!!widze ze o wadze piszecie, ja tyje malutko jedynie brzuch i oklice, na dodatek mam mdlosci jeszcze nie sa tak intesnsywne ale sa i nawet rano teraz a mialam zawsze po poludniu!!nic mi nie smakuje!!i znowu mam te dziwne skurcze jelitowe, wystarczy ze sie zdenerwuje i od razu mnie boli a dzisiaj to juz w ogole!wczoraj bylam na tym usg, z dzieckiem wszystko dobrze, usg pokrywa sie z om, a na to moje lozyskon to powiedziala ze jest ok bo najwazniejsze ze nie zakrywa ujscia szyjki,jest troche nisko i na tylniej scianie macicy i to tyle!!!!!ale nawet nie zaznaczyla w komentarzu zw jest troszke za nisko bo jest jeszcze duzo czasu i sie bedzie podnosic!!!no wiec cud!!!przez 2 tyg z brzeznego zrobilo sie ok!!!ale nie daje mi to spokoju i pojde za 3 tyg prywatnie przed powrotem do pracy!!no a to bylo ostatnie panstwowe!!a ruchy to juz teraz sa bardzo mocno i widac to nawet na brzuchu !!nie zanudzam!pozdrawiam!!!!!zdrowia!!!!

Gość magdae
🌼20t4d❤️, aha i wchodze jeszcze w swoje normalne rzeczy ale to pewnie dlatego ze wiekszasc spodni to biodrowki!!jescze raz, słonecznego dnia!!!!!

Co do alkoholu, to mnie od dłuższego czasu ciągnęło do piwa..... prawie czułam jego smak w ustach...... hihi W sobotę jak robiliśmy grilla to miałam w szafce jedno piwo Reds (nie wiem czy za granicą dziewczyny będą znały to piwo). Jest delikatne i o różnych smakach - ja lubię jabłkowe. No i dostało mi sie pół szklanki tego piwa. Matko!! Jak ja je cedziłam, żeby mi na dłużej starczyło :)

Myszka nie wiem co to Redds ale jak pojade do Polski to sobie strzele takie :) Wyobrazam sobie jak pijesz z namaszczeniem te pol szklanki jak jakis drogocenny nektar ha ha :) A ja ostatnio sobie w restauracji zamowilam carlsberg bezalkoholowe ale ja to zawsze mam schize ze ludzie sie na mnie gapia ze wciazy i piwo pije bo butelka prawie taka sama :) znajomy sie ze mnie smial ze mam wstac i oznajmic wszem i wobec ze to bez alkoholu :) :) Jezzzu dziewczyny tak mi sie chce do Polski, szczegolnie teraz, wiosna, lato..i juz niedlugo bede wolnym ptakiem a tu dupa za przeproszeniem..wole nie ryzykowac z ta moja szyjka slabizna, nigdy nic nie wiadomo..a rodzice mieszkaja na wiosce, jakby sie cos nie daj boze stalo to klaps, wszedzie daleko. Ale w przyszlym raku na wiosne to mur beton pojade :) zwale sie moim rodzicom na miesiac z bobasem :) Magdae ty jeszcze wchodzisz w spodnie sprzed ciazy?? Rany ale ci zazdroszcze moje juz dawno spakowane w szafie czekaja na lepsze czasy ;) Koug, jakies tam bulgotanie czuje ale szczegolnie po jedzeniu wiec to chyba raczej jelita pracuja :) I czasami takie delikatne pykniecia ale tak na wysokosci pepka, to chyba za wysoko na dzidzie ??

Gość magdae
niestety jeszcze wchodze w moje spodnie!!!!proboje kupic sobie ciazowe ale jest ciezko dobrac!!!pzrymierzalam kilka to 8 mi byly za duze w bzruchu no i za krutkie bo jestem wysoka!!!!tutaj w angli rozmiar 8 ale ciazowy jest za barzdo szeroki w pasie!!!!