Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena 1985

czy ginekolog za przepisanie recepty bierze tyle co za wizyte?

Polecane posty

Gość lena 1985

Mieszkam w warszawie i potrzebuje recepty na kolejne opakowania yasminelle ale nie mam kasy na wizyte u gina a taka kosztuje od 100zł... wiec czy za sama recepte ginkolog bierze tyle co za normalna wizytę?mozecie kogos polecic

Gość feret
W niektórzych miejscach jest tak, że można zadzwonić po receptę (jak jesteś stałą klientką) i wypiszą ci bez wizyty. Ale to musi być jakaś przychodnia, nie prywatny gabinet, chyba. Poza tym receptę można dostać też od internisty.

Ja do mojego gina jeżdżę tylko po recepty. za samo wypisanie bierze 30 zł a za normalną wizytę z badaniem 50 zł. Ale mieszkam w Krakowie

Jeżeli pójdziesz do ginekologa, to za samą receptę na bank policzy Ci tyle co za normalną wizytę. Ja do swojego weszłam tylko na chwilę, żeby zadać mu pytanie i rozwiać pewną wątpliwość (bez recepty), a musiałam mu zapłacić tyle co zawsze. Masz do niego numer telefonu? Mogłabyś zadzwonić i poprosić, żeby zostawił dla Ciebie receptę w recepcji. W najgorszym wypadku możesz iść do lekarza rodzinnego, powiedzieć, że twój ginekolog wyjechał na urlop i poprosić o wypisanie recepty. Ja tabletki miałam w kartotece i po receptę chodziłam do pielęgniarki.

Gość ja u siebie dzwonię
i zamawiam - recepty czekają na drugi dzień u pielęgniarki/recepcjonistki za darmo to prywatny gabinet z umową na nfz wizyty tez mam za darmo bez żadnego czekania

Gość jola78
po co płacić za wizytę jak można iść państwowo albo są też gabinety prywatne które mają podpisaną umowę z NFZ i za receptę nie płacisz:)

Gość u mnie to samo
klinika jest prywatna, ale przyjmują i na kasę chorych i prywatnie dlatego wystarczy zadzwonić i recepta jest gotowa na drugi dzień za darmo oczywiście:)

Gość lena 1985
do rodzinnego ani do przychodni sie nie dostane, to graniczy z cudem, wiec chodzę prywatnie...zastawiam sie czy jak zaczwonie zeby sie umowic to czy wtedy moze zapytac o cene takiej wizyty

Tak, możesz zapytać. Powiedz, że chodzi ci tylko o receptę. Poproś od razu o 3 opakowania.

Gość u mnie to samo
a nie masz mozliwości zapisać sie do takiej praktyki jak ja? mnóstwo jest takich małych klinik, które przyjmują i prywatnie i na kasę chorych wtedy nie ma problemu z receptami:)