Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boni 666

niedługo sylwester a moja twarz w syfach...

Polecane posty

Gość boni 666

jak na złość w wigilie i dzis wyskoczyło mi kilka pryszczy na twarzy...ja oczywiscie zamiast zostawic je w spokoju zaczełam je wyciskac... i teraz wyglam masakrycznie...co robić aby było lepiej...czasu mało... a takie wynalazki jak masc cynkowa termentiol ichtiolowa mupirox czy tribiotic juz na mnie nie działają

Gość kaka_ma
niestety zrobilam o samo co Ty i teraz siedze w domu i nigdzie sie nie ruszam:(jak narazie mnie tez nic nie pomaga;(:(:(

Gość Eveline 23
kup Brevoxyl i stosuj dwa razy dziennie na umytą skórę (nie uzywaj kremu na te posmarowane partie skóry!), po umyciu buzi przetrzyj ją naparem z szałwii/rumianku. Twarz myj płatkami owsianymi zalaznymi ciepłą wodą. Dzień przed sylwestrem nałóż samoopalacz albo idź na solarium, przysuszy twarz i wyrówna koloryt.

Gość boni 666
fajnie ze ktos cos wkoncu napisał. no ja juz takie rózne rzeczy na siebie nakładam ale efektów raczej nie widze...juz nie wiem co robic...zastanawiam sie czy nie zostac w sylwestra w domu...albo chociaz jak sie umalowac zey nie było widac... dzis nawet eksperymentowałam i nie wygladało to najlepiej: zielony korektor zeby ukryc te czerwone krosty + na to zwykłe ale i tak twarz wyglada jak w plamach...:-( buuuuuuuuuuu

Gość boni 666
własnie sie poryczałam, przez te starszne krosty...juz nie mam siły chyba psychika mi siada...wydaje mi sie ze wszyscy w około maja idealne twarze a ja wygladam jak poczwara

Gość kaka_ma
zalamywanie sie w niczym Ci nie pomoze,ja przez caly dzien stosowalam miesznake masci tormentiol cynkowej,ichtiolowej i tribiotic,przemylam twarz rumiankiem i zobaczymy co jutro bede miala na twarzy,poza tym jeszcze 10 minut na solarium i moze polepsze jej wyglad.nie uzywaj brevoxylu!!!!!!!bo on tylko moze podraznic twarz,a juz wystarczajaco jest wymeczona,i nie zalamuj sie bo najwazniejsze to i tak to co ma sie w srodku chociaz wiem ze latwo tak mowic:/

Gość boni 666
dzieki za wsparcie...widzisz wpadam powoli w załamanie, bo przez ostatnie kilka miesiecy jakos nie zwracałam na siebie uwagi, jadłam w pospiechu, biegiem na uczelnie pozniej do pracy, troche snu podjadanie po nocach...teraz w czasie swiat jak stanełam przed lustrem to dopiero zauwazyłam jak kiepsko wygladam: mam wielkie since pod oczami, zapadnięte oczodoły,skóre tak cienka ze zyły mi prześwituja, poza tym zawsze miałam asymetryczne oczy ale teraz powieka w lewym oku opada mi bardziej i widac wyraźnie...poza tym na nogach tez widac zyły, przytyłam ze 3 kg, zatrułam sie tym zarciem swiatecznym i juz nie mam siły...sorry ze tak marudze ale troche mi lepiej jak wyrzuciłam to z siebie...

Gość ja tez tak mam tzn teraz jest
troche lepiej bo powyciskalam sie strasznie w poniedzialek mialam rany srednicy 0,5cm jak zawsze zreszta .Bralam duzo wit c i a i smarowalam sie wit a+e forte . Kiedy rany juz troche zachly i porobily sie strupy to zaczelam smarowac tormentiolem .Wszystko ladnie poodpadalo i zostaly czerwone slady ! heh ale ja zrobie taka tapete ze masakra ;D ze te czerwone plamki w ogole mi nie przeszkadzaja bo bardzo latwo je ukryc a po jakims czasie sie goja, same bledna i nie ma po nich sladu. Teraz musze sie tylko nawilzac.Acha ja uzywam podkladu dermablend i wedlug mnie nie ma lepszego na takie wlasnie plamki czy inne niedoskonalosci .Mi zakryje wszystko i to tylko dzieki niemu pojde na sylwka zreszta on zawsze mnie ratuje pozdro bawcie sie dobrze ;D

Gość taaaka tam
ja polecam differin

Gość ja tez tak mam tzn teraz jest
Acha jeszcze jedno ,ktos tu polecal brevoxyl a to kompletna porazka .Jesli juz sie zdecydowalas to lepiej najpierw posmaruj reke albo jakis maly skrawek skory i zobacz czy nie jestes uczulona.Duzo osob jest uczulonych na nadtlenek benzoilu .Naprzyklad ja wiec uwazaj bo moze Ci zrobic taki sajgon na twarzy przed sylwkiem ze padniesz ;D.Pamietam jak sie kiedys wysmarowalam tym shitem i przez tydzien chodzilam spuchnieta,czerwona ,pieklo i swedzialo mnie na maxa Z koleju differinu tez nie polecam, jest dobry ale po 3miesiecznej kuracji.Bo z poczatku wysypuje strasznie ale przeciez nie masz tak duzo czasu...

Gość a co powiecie
na masc cynkowa i solarium??? chgodze na solarium przed studniowka, ae chce tez stosowac masc cynjowa, bo mam wyprsyki, chce je przysuszyc.. wiec jak??

Gość kaka_ma
do boni 666-robisz postepy skoro zauwazylas wady w swoim postepowaniu,teraz musisz sie zobilizowac i wziasc sie za sibie,proponuje zaczac od diety ktora sier przyda zarowno cialku jak i twarzy,i to samo z regularnym jedzneniem,Twoj organizm wrecz wola o pomoc,

Gość m_argarita
Do boni 666: zrobiłam dokładnie tak jak Ty!! przed wigilia mialam dostać okres i wyskoczyły mi takie pryszczole że dramat!! ale może dzieki waszym radom uda mi sie uratowac przed sylwkiem. Mam jeszcze pytanie jakie maści albo sposoby polecacie na syfki takie jeszcze które nie wylazły i na strupki? bo mam takie i takie draństwo. Prosze was odpiszcie szybko zebym zdazyła jeszcze skoczyć do apteki!!

Gość m_argarita
aaa dziewczynki jeszcze jedno pytanie jaka diete polecacie przed 100dniówka? mam jeszcze 3 tyg...!!piszcze prosze z góry dzieki

Gość lena 1985
wczoraj posmarowałam te syfy rivanolem to jest taki zółty płyn na rany, moze tez byz w tabletakch do rozpuszczenia i powiem wam ze chyba lepiej...smarowałam tymi masciami co miałam cynkowa termentiolem czasem kremem nivea cienka warstwe i w koncu syfy zrobiły sie płaskie...co prawda mam teraz wielgachne czerwone plamy ale licze na to ze tapeta pomoze...ostatecznie bede musiała czesto ja poprawiac ale i tak jest lepiej... co do diety to chyba faktycznie musze cos zdziałać, dzis rano dla odmiany obudziłam sie z takim bołem brzucha ze ledwo co z łózka wstałam, teraz juz lepiej ale boli mnie prawa strona i od 3 dni boli mnie serducho głównie wieczorem, przy wdechu kłóje-moze to przez stres, a moze przez tabletki anty. wczesniej dobrze sie po nich czułam wiec juz sama nie wiem... chyba czas na badania jesli chodzi o diete przed studniówka to zalezy czy chcesz schudnad czy nie...słyszałam, ale tylko słyszałam ze dieta kopenhaska jest skuteczna ale rygorystyczna. Ja osobiscie uwazam ze na dłuzsza mete to najlepiej regularnie jadac, mniej a czescie, ostatni posiłek do 17 tej. wiecej warzyw, ciemnego pieczywa, mniej miesa...i słodyczy i smazonego...kiedys sie tak odzywiałam i czułam sie super, dzis niestety moj tryb zycia i niedopilnowanie z mojej strony pogrzebały wszystko dziekuje za rady, trzymam kciuki za was...

Gość kaka_ma
ja dzisiaj przysmazylam rany na solarium i teraz juz nie sa takie widoczne,nastepnie posmarowlaam mieszanka masci z dodatkiem witaminy a +e i zobacyzmy co sie ebdzie dzialo jutro

Gość zla.../
a ja mam jednego gojacego sie syfka,ktorego wycisnelam wczoraj...poza tym mam mnostwo prosakow,zaskornikow otwartych i okropne przebarwienia;d... te przebarwienia i syfek jest najgorszy,bo mam bardzo blada twarz...od ponad 3 miesiecy stosuje aknenormin (lek na tradzik) i gowno mi to daje (opalac sie nie moge,bo jest to nie wskazane podczas brania tego leku)...jutro sylwester,a tapeta za bardzo nie maskuje tych przebarawienia..chce isc na solarium dzisiaj chociaz na 5 minut,zeby skora nabrala bardziej jednolitego koloru..wiem,ze nie moge,ale po prostu juz nie mam sily..te tabletki powinny dzialac!a tu nic..moze bedzie to wygladalo troszke lepiej,jak myslicie?

Gość Milentas P
Mam ten sam problem , lecz znalazłam na niego sposób , otóż co drugi dzień używam pilingu owocowego firmy ,,Joanna,, niesamowicie wygładza skórę.:) Potem smaruje twarz kremem rumiankowym z ,,Ziaji,, aby nawilżyć twarz.Na noc na pryszcze nakładam miętową pastę do zębów ponieważ wysusza ona.Naprawdę polecam tą metodę.:) PS: Za wszystkie te produkty zapłaciłam około 15 zł

Gość a ja mam idealna cere
ale co z tego skoro nie mam gdzie wybrać się na sylwestra :O

Nie uzywalam kremu na przebarwienia ALBUCIN MAXIMA FIRMY PHARMACERIS OK 40 ZL. ale polecila mi go moja dermatolog wazne zeby byl ten silniejszy Maxima , u mnie w miescie ciezko ten krem dostac mozna zamowic go na allegro. Z masci na przebarwienia ja uzywam w ciagu dnia LATICORT ale na recepte :/ Mi pomogl troche krem ale niestety u nas w aptekach przynajmniej w moim miesice jest niedostepny z Niemiec na recepte ok 20 euro na przebarwienia PIGMANORM. Slyszalam ze bardzo dobre sa kosmetyki do twarzy z SVR jednak drogie ok 70-80 zl., nie mialam ich ale za to moge polecic kosmetyki z LA ROCHE POSAY mialam z nich zel do mycia twarzy a ceny troche tansze

odradzam wyciskanie ja przez to mam male blizny:/ moze zrob sobie jakas maseczke najlepiej nawilzajaca albo jakas wybielajaca np z Dermiki sa fajne :))