Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

PRZYSZŁA WIZAZYSTKA/STYLISTKA - POMOGE, DORADZE!!!

Polecane posty

vectra89 - do brazowych oczu pasuja zielenie brazy roze ...jesli masz małe oczy to ładnie je powiekszy przydymione oko brazowe albo czarne ta kreske mozesz spokojnie robic naokoło oka lub troche wyjechac poza powieke :) jeszcze dla malych oczu polecam w zewnetrzych kacikach malowac janym cieniem a na zewnetrznych ciemnym :)

Gość Moniś18
Mam czarna sukienke z złotymi wstawkami. Włosy długie takie ciemny blond. Oczy średnie zielone, śniada karnacje. Jak powinnam się umalowac na studniówke do takiej kreacji. Myślałam o fiolecie a dokłądnie o takiej bardzo głębokiej sliwce. Co Ty na to. Chetnie posłucham rad Pozdro

A ja bym ci proponowała złoto połaczone z zołtym i brazem lub czarnym...czarny (lub braz) bym dała na zewnetrzne kaciki oczu a złoto na reszte ładnie wycieniowane roznymi odcieniami...tez miałam taka sukienke i taki makijaz na studniowce u mojego faceta :D ale to było dawno:)

Gość Moniś18
no własnie próbowałam z takimi kolorami tylko że pomimo rozświetlających elementów makijaż ten wyglądał dośc cięzko, myślisz że ten fiolet będzie się bardzo gryzł z sukienka??? wiem że kiedyś tzrebna było się malowac pod kolor kreacji no ale....

wg mnie zawsze sie powinno malowac bardziej pod kolor stroju ale jesli chcesz to sliwke to przeciez nie bronie :) chociaz ja bym sie uparła przy tym złotym tylko najlepiej zeby byly z brokatem

Gość moja kosmetyczka
twierdzio ze malych oczu nie powinno sie obrysowaywać kredką, a przydymione ich nie powiekszy lecz jeszcze bardziej zmniejszy. male oko pomieksza jasna kredka na dole

Gość kolorowe czy
Hej. Przeczytałam sobie ten watek i pomyslałam, ze też poprosze o radę:)Jestem szczupła, dosć wysoką (174) naturalną blondynką (z lekko rudą poświatą) i mam nieokreślony kolor oczu (szaro-zielono - niebieskie). Oczy są ani małe ani specjalnie duże..ale mam dosć grube powieki, dlatego malowanie ich jest utrudnione;/Mam też dość jasną karnację, ale ostanio piję soczki marchwiowe wiec już też nie jest taka bladziutka:)Chciałabym sie dowiedzieć jak powinnam sie ubierac, żeby wygladać na nieco niższą..i jak się malować ,żeby uwydatnić swoją urodę??Dodam tylko, że moja cera ,a wieć i ja nie lubimy ostrego makijażu..i bardziej cenimy naturalność..ale na wielkie wyjścia robię wyjąki:)Pozdrawiam serdecznie:)

Gość najs
To może mi też doradzisz. Mam pofarbowane na brąz włosy (naturalny to blond takie średni powiedzmy). Jasna cera, szczupła twarz, duże niebieskie oczy, usta takie średnie- mogłyby być pełniejsze. Zawsze lubiłam cienie fioletowo-bordowe (nie wiem jak to ująć) i kredke na dolnej powiece no i tusz-to taki podstawowy makijaż oczu,ale może coś innego jednak...

moja kosmetyczka -> moim zdaniem kreska czarna pogłebia i powieksza oko - jest to wyprobowane na mnie i kilku innych osobach :) kolorowe oko -> jesli chcesz zeby makijaz byl naturalny to nie moze on byc mocny do zielono-niebieskich oczu beda pasowac szarosc brazy beze zielen (dla ciebie nie za ciemna bo masz jasna karnacje) złoty - tez bez przesady zolty pomarancz...a zeby powieki nie wydawały sie takie grube maluj oczy az do łuku brwiowego :) do jasnej karnacji polecam lekki rozyk na policzki...zeby nie wygladac na bardzo wysoka nie mozesz nosic dlugich ubran lepiej krotsze bluzki...roznego rodzaju marszczenia w pasie paski odcinajace gore tłowia od dolu

żarty sobie stroisz mowiąc że czarna kredka powiększa oko...biała owszem-podstawy kosmetologii i nie mów że nie bo jakoś sie o tym uczyłam

najs - jesli masz duze oczy to napewno roznego rodzaju cieniowania beda ci pasowac do niebieskich oczu beda pasowac tez złoty brazowy bezowy :) jesli dasz mi swojego meila wysle ci pare propozycji makijazu (jesli nie chcesz ujawniac wszystkim meila napisz na moj - madzia_0111@o2.pl)

Gość PROSZĘ O PORADĘ
DO SREBRNEJ KIECKI JAKIE CIENIE DO POWIEK? WŁOSY MAM BRĄZOWE KARNACJĘ RACZEJ CIEMNĄ

Nie na każdym oku możesz powiedzieć że coś powiększa czy pomniejsza...ehhh...wiesz jak siebie malujesz

testowałam na wielu oczach nie mowi ze kazde oko powiekszy ale na wiekszosci tak :) napewno stanie sie ono głebsze i wyrazniejsze...oczywiscie nie mowie zeby nawalic tej kredki na grubo

Gość PROSZĘ O PORADĘ
SREBRNA KIECKA JAKIE CIENIE (OCZY NIEBIESKO-SZARO-ZIELONE MAM W ZALEŻNOŚCI OD ŚWIATŁA)

PROSZĘ O PORADĘ - w takim razie moze błekit+srebro lub roz+srebro lub czerwien+srebro lub fiolet+srebro...braz bez zielen pomarancz nie bardzo

Gość proszę o poradę
DZIĘKUJĘ:) COŚ Z TYCH PROPOZYCJI WYBIORĘ

Karmazina - obydwie mamy troche racji przyznaje ci - efekt powiekszenia oka jest gdy w wewnetrznym kaciku oka pomalujemy na bialo lub bezowo ale zewnetrzna czesc oka powinna byc czarna

kochane jesli jakies jeszcze prosby to piszcie ale ja odpisze dopiero jutro bo teraz juz zmykam pa

Gość siostra vectry
a oczy niebiesko-zielone? nie za duże, nie za małe

Madziutka wyslalam Ci maila ze zdjeciami z makijazem:) czekam na opinie... dodam ze mojemu facetowi dzisiaj sie bardzo podobalam:) heh, sobie tez ale mysle ze troche za \"mocny\" mialam ten makijaz oka.. ale sama osadzisz..:) pozdrawiam:)

Gość Dianka jestem
a do niebieskich oczu? troche opalonej twarzy i blond włosów jakim cieniem moge dziś zaszaleć. Dodam,że na codzień maluje tylko tuszem na oczach

Gość Dianka jestem
już wiem. pomaluje sie dwoma odcieniami szarości. jeden taki jasniutki jakby popielaty a przy zewnętrznej stronie dam troche ciemniejszego. do mojego stroju bedzie najlepiej pasować;)

No to super :D Mozesz mi doradzic, mam czarne wlosy, zielone oczy, dlugie ciemne rzesy... Cera taka srednia ani blada ani ciemna... Twarz kwadratowac ;> Tak sadze ;)

Primacola -> doradzic makijaz tak?? proponuje wycieniowane oczy brazem z bezem do tego brazowy tusz podkrecajacy a na kwadratowa twarz mozesz dac na boki rozu wtedy ładniej sie zaokagli :)