Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

PRZYSZŁA WIZAZYSTKA/STYLISTKA - POMOGE, DORADZE!!!

Polecane posty

Ja tez wyslalam Ci maila ;) i rowniez licze na odpowiedz ;)

Hey nie wiem jak się umalować na studniówkę:( Mam czarną sukienkę która mieni sie na złoto, jaki makijaż oczu pasowałby mi do niej?? mam zielono niebieskie oczy i jestem blądynką. jeśli masz jakieś ciekawe stronki z wzorami to bardzo bym prosiła:) Jeszcze jedna prośba. Gdybyś mogła polecić jakieś dobre kosmetyki chodzi mi o cienie do powiek i kredki, leinery, które nie ścieraja sie zbyt szybko i nie rozmazują byłabym Ci bardzo wdzięczna:) Pozdrawiam

Hey nie wiem jak się umalować na studniówkę:( Mam czarną sukienkę która mieni sie na złoto, jaki makijaż oczu pasowałby mi do niej?? mam zielono niebieskie oczy i jestem blądynką. jeśli masz jakieś ciekawe stronki z wzorami to bardzo bym prosiła:) Jeszcze jedna prośba. Gdybyś mogła polecić jakieś dobre kosmetyki chodzi mi o cienie do powiek i kredki, leinery, które nie ścieraja sie zbyt szybko i nie rozmazują byłabym Ci bardzo wdzięczna:) Pozdrawiam

Gość kamelna
Cześć. Madziutka -byłabym wdzięczna za radę jakie cienie pasują do szaro-zielonych oczu (stwierdzone przez antropologa) i brązowawych cieni pod oczami. p.s. -oczy są ciemnozielone tylko kiedy rycze:-P Szkoda. DZięki z góry!:)

Gość kamelna
To znaczy te cienie to nie są w kamieniu tylko takie przebarwienia od złej diety i niedospania.:-P

Kasica666 - podaj meila to ci wysle pare przykladow makijazu ( jesli nie chcesz ujawniac swojego meila napisz poprostu do mnie - tylko sie podpisz nickiem :)) mysle ze pasowałby złoto- brazowo- czarny makijaz :) Wg mnie dobre sa cienie Sensique (ale one sa tylko w drogeri Natura) - wiem czesto je polecam na tym forum ale sama na nich pracuje i sa rewelacyjne.Dobre sa tez cienie z Inglota ale sa juz drozsze :) Moj e-mail to madzia_0111@o2.pl

kamelna - widze humor ci dopisuje :) te cienie pod oczami trzeba koniecznie zakryc korektorem bo pewnie to paskudnie wyglada :) do twoich oczu beda pasowac brazy oliwka roze złoty miedziany :)

witam serdecznie a więc mam taki problem 25 stycz. mam studniowke i nie wiem jak sie umalować dodam ze mam różową sukienkę(kolor brudny róż) złote butki i torebkę. Myslałam o tym żeby dokleić kępki sztucznych rzęs oczy u dołu lekko podkreslic kredką(czarna gdyż mam ciemna obudowe oczu i ciemne włosy) i trochę ją rozetrzeć na górną powiekę dać złoty cień zmieszany z perłowym różem plus lekko z czarnym cieniem coś w rodzaju smooky eyes i do tego mocno rzesy wytuszowac usta pociągnąć delikatnym błyszczykiem na twarz lekki podkład puder sypki beżowy i do tego zaznaczyć kości policzkowe lekko pudrem brązującym co myślicie??

fisiowna - tak :) martunia2002 - mysle ze bedzie ok w tym ze w wewnetrznym kaciku oka maznij jasnym rozem a reszte złoty wymieszany z rozem :) mozesz obrysowac oko czarna kredka bedzie wyrazniejsze :)

fisiowna - tak :) martunia2002 - mysle ze bedzie OK :) mozesz obrysowac oko czarna kredka bedzie wyrazniejsze tylko pamietaj zasada malowania oka - w wewnetrznym kaciku jasny cien a w zewnetrznym ciemniejszy :) zycze udanej zabawy :)

Gość Może dziwne a może nie
Witaj Madziutko! Mam problem z kolorami nie wiem jaką paletą kolorystyczną powinnam się posługiwać robiąc makijaż oraz w jakich odcieniach jest mi najkorzystniej? Mam opaloną skórę twarzy (jasny brąz); oczy: granatowo-jasno brązowo - zielone (khaki); włosy: ciemny blond. Za udzielenia mi porady z góry dziękuję.

Gość Może dziwne a może nie
Madziutko - mam problem z doborem palety kolorystycznej w makijażu oraz ubiorze. Posiadam cerę opaloną o kolorze jasnego brązu; włosy cimny blond; oczy: granatowo-jasno brązowo- zielone (khaki). Za udzielenie mi porady z góry dziękuję.

ok dzieki...wiec jestem naturalna, jasna blondynka...mam ciemno niebieskie oczy, ciemne brwi i rzesy, cere jasna...troche mi sie znudzil ten kolor wlosow...marzy mi sie cieply braz lub czekolada, wydaje mi sie, ze w ciemniejszych wlosach bede bardziej wyrazista a nie taka nijaka... ale boje sie ze bede wygladala strasznie...co myslisz?

Gość chcę zapytać
Madziutka mam pytanie odnośnie kamuflażu. Otóż mam ostudę, tj. duże ciemne plamy, najwięcej na czole. Karnację mam niemalże białą (jestem blondynką). Co mi polecisz do wyrównania kolorytu skóry, ale żeby nie było maski? Pozdrawiam.

Gość dzelka
no to ja sie jeszcze raz zapytam .... mam troche pryszczy na twarzy noo i dziwne ... jak umyje twarz to po chwili robią mi sie czerwone plamy !!!! matko jak ja tego nie lubie ... a więc .. poprosze o jakiś naturalny makijaż ... hmmm bez malowania rzęs ( bo mam i tak długie i czarne) i ... czy moge na twarz nałożyć podkład ( taki aby mi nie było widac tych pryszczy ) i jeszcze na to troche pudru na policzki ( ale własnie nie wiem jakiego :( chce żeby mój makijaż był bardzo naturalny i żebym wydawała sie mojemu chłopakowi .. taka słodziutka hi jak cukiereczek ... mogłabyś przesłac jakies foty z takimi makijazami ? no i odrazu napisac jakie tam zostały użyte kosmetyki :):) naprawde była bym CI bardzo wdzięczna... aaaaa no i mam 12 lat ... a więc nie chodzi mi o ostry makijaż tylko naturalny

Moze dziwne a moze nie -> do twoich oczek beda pasowac brazy fiolety granaty blekity roze szarosc :) fisiowna -> a moze zrob sobie balejaz blond-bez-braz-czekolada :) chce zapytac -> mozesz uzywac fluidu matujacego np.Lirene :) tylko nie za ciemnego dzelka -> jestes baaaaardzo młoda wiec nie mecz skory kosmetykami.Jesli cie denerwuja te pryszcze mozesz je zakryc korektorem lub leciutkim pudrem :) wierz mi chłopcy wolą naturalna skóre u dziewczyny :)