Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beatryczeeeeeeeeeeeeeeee

ostatnia tabletka pojutrze, więcej nie będzie- do kiedy mogę się kochać?????????

Polecane posty

Gość beatryczeeeeeeeeeeeeeeee

pojutrze biorę ostatnią tabletkę z opakowania. Nie chcę już brać kolejnego, tylko zrobić dłuższą przerwę. Wiadomo, ze 7- dniowa przerwa jest bez[ieczna pod warunkiem, ze zaczniemy kolejne opakowanie. mam więc pytanie- czy moge bez obaw kochać się ostatni raz w poniedziałek? Czy to już moze być ryzyko?

Gość tttttttt
do pojutrza..

Gość kup prezerwatywy
i czuj sie bezpieczna

Gość beatryczeeeeeeeeeeeeeee
a bez prezerwatywy pewnie w niedzielę moge ostatni raz?

Tak myslałam, dziękuje za odpowiedzi. jeszcze jedno- a gdybym kochała się w poniedziałek bez prezerwatywy, to ryzyko byłoby chyba niewielkie prawda? Tak mi sie wydaje...

Gość no ja nie mogęęęęęęęęe
:O To po jaką cholerę chcesz zrezygnować z tabletek, skoro tak CIę pili do seksu ?? :O Kup prezerwatyty i się kochaj do bólu :P albo bierz tabletki dalej skoro nie chcesz z prezerwatywą :O

:O A gdzie ja napisałam, ze nie chcę? Zadałam teoretyczne pytanie- co by było gdyby? A tabletki odstawiam, bo chcę, zeby mój organizm odpoczął po 3 latach. A jak masz z tym jakiś problem, to się nie udzielaj. :O

Gość no ja nie mogęęęęęęęęe
ja problemu nie mam. Tylko uważam że masz jakieś dziecinne podejście :O "nie chcę brać tabletek ale chcę się kochać z moim chłoapkiem czy wpadnę czy nie wpadnę? " :O

jej zapytałam do kiedy seks jest bezpieczny, a ty sie ekscytujesz jakbym z toba miała sie kochać. Wyluzuj troszkę :O

Gość BZDURA BZDURA BZDURA
jeśli po 7 dniowej przerwie zamierzasz odstawić tabletki to na dobrą sprawę nie jesteś chroniona już teraz!!!

BZDURA BZDURA BZDURA- a to niby dlaczego? Potrafisz to racjonalnie wyjaśnić? To jest dopiero bzdura!!!

Bezpiecznie możesz się kochać do dnia kiedy to nie weźmiesz tabletki z kolejnego opakowania, czyli jeszcze od pojutrza przez tydzień.

Czajko nie masz racji bo przerwa jest przerwą tylko wtedy gdy po niej bierze się kolejne opakowanie. Gdy się nie bierze to nie ma przerwy i ostatnim dniem bezpiecznym jest dzień w którym łyknie ostatnią tabletkę z opakowania! Owulacja może wystąpić już 9 dni po ostatniej tabletce więc gdyby założyć bezpieczeństwo w 7 dni po odstawieniu - to ciąża gotowa.

myślisz że tabletki wiedzą że nie zamierzasz brać kolejnego opakowania? jesteś bezpieczna jeszcze przez parę dni od wzięcia ostatniej tabletki, stawiałabym że co najmniej tych dni trzy-cztery

Dziewczyno, tu nie chodzi o to co tabletki wiedzą ale organizm wie, że nie dostaje następnej porcji hormonów po 7 dniach w związku z czym proces przygotowania do owulacji nie zostaje zahamowany (trwa od pierwszego dnia bez tabletki ale po 7 dniach przyjmuje się kolejną i proces ten zostaje zahamowany).A plemnik potrafi przeżyć dłużej niż 2 dni i każda logicznie myśląca dziewczyna, która nie chce dziecka - nie będzie współżyć bez zabezpieczenia zaraz po odstawieniu tabletek

Gość bóle jelita przy miesiączce
Mozesz sie kochac do 7 dni po wzieciu ostatniej tabletki! Antykoncepcja działa również wtedy kiedy na 7 dni przerywamy brac tabletki!

nie zgodze się z tymi, które pisza, ze mogę się kochać do konca niby-przerwy! dziewczyny w taki sposób można bardzo łątwo zajść w ciążę! przecież skoro 8 dnia przerwy poziom hormonów drastycznie spada, to gdy będziecie się kochać 7, 6 czy nawet 5 dni przerwy to ciąża gotowa. Przecież plemniki sa w stanie tyle przeżyć. przerwa jest bezpieczna tylkio wtedy, gdy po niej rozpoczniesz kolejne pakowanie!!!! Mój problem dotoczy tylko tego, czy plemniki są w stanie przeżyć od 2 dnia przerwy do momentu, kiedy moze się rozpocząć owulacja po spadku hormonów!

Gość Gosia
Dnia 28.12.2007 o 20:05, Gość beatryczeeeeeeeeeeeeeee napisał:

Dzien dobry mam pytanie jak łyknie jednie opakowanie tabletek ankypcynych to potem nie muszę już łykac tabletek