Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wasze ulubionee

Jakie sałatki na sylwestra?dobre i nie drogie

Polecane posty

Gość LILLY-5
ooo a daj przepis na tą z kalmarami ;-)

Gość Babka Atrapka
i już?

Gość trttt
Hawajska (pyyyyycha!!) Pierś(filet) z kurczaka Anany w puszce Kukurydza w puszce Majonez Przyprawy Kurczaka kroimy na kilka cześci (nie muszą byc malutkie kawałki bo surowe mieso ciezko pokroic drobno), obtaczamy w przyprawach (duzo przypraw, bez wiekszego znaczenia jakich,)polewamy troche maggi i zostawiamy na pol, godzinki żeby kurczak przeszedł ich smakiem. Potem wrzucamy go na patelnie i smazymy (jak bedzie juz podsamozony to widelcem dzibamy go na malutkie kawałki). Odtsawiamy do ostygniecia, potem dodajemy kukurydze i ananasa w kawałkach. Do tego majonez i sól i piprz do smaku. Gwarantuje, że goscie będa zachwyceni :)

Gość trttt
W skladnikach miały byc oczywiscie Ananasy a nie żadne Anany :)

a ja polecam dwie swoje ulubione 1. bardzo łatwa tania i chyba najpyszniejsza na świecie seler ze słoiczka, puszka kukurydzy, ze 6 jaj na twardo, szynka konserwowa (mozna bez), majonez, sól,pieprz. ktoimy, mieszamy i wcinamy, pycha :) 2. duża kapusta pekinska, 3 papryki (nalpiej wszystkie kolory),5 plastrów ananasa z puszki, garsc rodzynek (wczesniej namoczyc, ja tez je kroje), ser feta. wszystko kroimy w kostke, mieszamy, na koncu dajemy ser sos: ocet winny (łyzeczka ale nie trzeba), 4 łyzki oliwy , ja rozgniatam chyba 4 zabki czosnku, sól ,pieprz, łyzeczka musztardy sałatka jest pyszna, uwielbiam ten wyrazisty smak, złamany słodka rodzynką ,mniam :)

Gość justkaok
Ja na Sylwestra zawsze robie dwa typy sałatek. Jedną taką cięższą, żeby można było podjeść zazwyczaj z ryżem jakąś, a drugą owocową z alkoholem. I ta druga to zawsze strzał w 10!!! Zwłaszcza dla kobiet!!! i np takie przepisy: http://www.tylkosalatki.pl/index.php/przepisy/6-saatki-owocowe/18-saatka-owocowa-z-alkoholem http://www.tylkosalatki.pl/index.php/przepisy/6-saatki-owocowe/17-saatka-owocowa-z-rodzynkami-w-wodce ta druga z rodzynkami w wódce jest banalnie prosta i szybka, ale ta pierwsza z campari to już niebo w gębie... Polecam!!!

Gość gość
Najlepsza będzie jakaś sałatka warzywna. Możesz zrobić tzn. mix i wrzucić do miski wszystko co masz :D Lub też się postarać i zrobić np. sałatkę majową - tutaj masz przepis: http://apetycznie.pl/salatki/salatka-majowa/ Ja ją uwielbiam! :)