Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciasteczko6

przesunięcie miesiączki za pomocą tabletek a płodność

Polecane posty

Gość ciasteczko6

hello mam pytanie, może dość głupie ale nie wiem zbyt dokładnie. od daaaawna biorę tabletki anty (Yasminelle) i teraz na Sylwestra nie chciałam mieć miesiączki, więc nie zrobiłam 7 dniowej przerwy między opakowaniami, dopiero po kilku dniach odsatwiłam tabletki. No i moje pytanie - czy to jakoś ma wpływ na dni płodne? Czy one się przesuwają razem z miesiączką? Przyznam że sypiam z partnerem bez dodatkowego zabezpieczenia, więc chciaabym mieć jakąś info na ten temat. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Gość skoro bierzesz tabletki od
dawna - to o jakich dniach płodnych mówisz??? Chyba u Twojego partnera...

Nie masz żadnych dni płodnych odkąd bierzesz tabsy, jeśli przestrzegasz zasad oczywiście. W literaturze informują, że można sobie tak właśnie podarować czas bez krwawienia dla wygody. Wszystko OK. Też tak robię.

Gość ciasteczko6
aaaa... przejęzyczenie - nie chodzi mi o dni płodne, tylko o "środek" cyklu, kiedy występuje ryzyko zajścia .... Moje wątpliwości tyczyły się tego, czy przez przesunięcie miesiączki za pomocą tabletków anty jakos zwiększa ryzyko zajścia w ciąze. O. :).

hmmm i znów jakaś nieścisłość. jak bierzesz tabletki to w każdym dniu sztucznego cyklu masz taką samą możliwość zajścia. jeżeli pojawi się owulacja to nie wiadomo kiedy. a ten środkowy tydzień brania jest właśnie najbezpieczniejszy. na ulotkach od tych tabletek, które brałam (innych nie znam, ale pewnie też tak pisze) jest napisane, że zapomnienie tabletki w 2 tygodniu brania jest najbezpieczniejsze. przesunięcie krwawienia ani trochę nie zmienia skuteczności tabletek.

Kobieto skoro bierzesz tabsy to nie masz rzadnego środka cyklu, ani płodnych, nic z tych rzeczy. Jesteś bezpieczna. Weź trochę poczytaj literatury to będziesz wiedzieć, że nie stulam tu i będziesz spać spokojnie. Ładujesz w siebie te hormony, żeby nie mieć owulacji i nie masz.

Jak już pisałam możesz tak przesunąć krwawienie jak zrobiłaś (nie robiąc przerwy w braniu) - piszą o tym w literaturze fachowej - możesz być spokojna.

Gość ciasteczko6
Ok ok ok... dzięki za info. Koniec tematu :).