Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

meeg2

bezpłodnośc męska -kryptozoospermia

Polecane posty

WITAM! DROGIE PANIE CZY ZNACIE JAKIŚ PRZYPADEK KRYPTOZOOSPERMI U MĘŻCZYZN? CZY ZNACIE TAKIE WYPADKI MOŻE GDY MĘŻCZYZNA MA BARDZO MAŁĄ ILOŚĆ PLEMNIKÓW A I B A MIMO TO DOSZŁO DO ZPŁODNIENIA? JA SŁYSZAŁAM OSTATNIO,ŻE DOBRZE JEST GDY MĘŻCZYZNA BIERZE L-KARNITYNE-PODOBNO POMOGŁO TO W WIELU WYPADKACH? przepraszam za tego caps-locka :)

Gość o zesz w morde
ZAMIAST LECZYCSIE SAMEMU PROPONUJE WIZYTE U LEKARZA ...

NIE LECZE SIĘ SAMA I Mój MĄŻ TEŻ NIE-myślałamże tutaj nie ma złośliwych kobiet-a jednak! pytam się tylko czy znacie takie przypadki?

U mojego mężę nie znaleziono wogóle plemników z grupy A były tylko znikome ilości grupy B.Niestety leczenie nie przyniosło specjalnie skutków . Ale lekarze nas pocieszali że mamy szanse na in vitro,i udało się z tym że przed zabiegiem in vitro mój M brał dosyć dużo leków na poprawę nasienia nie pomiętam dokładnie jakie ale wiem że brał dużo wit.E400 i testosteron .

nam lekarz zproponował in-vitro ale nasienie od innego faceta-na co napewno się nie zgodze!

Gość iiisssseee
u mojego meza stwierdzono zbyt mala ruchliwosc plemnikow,dawali nam szanse tylko w in-vitro nawet inseminacji niechcieli robic,ale glupole niemieli racji,trzy miesiace potem zaszlam normalnie w ciaze calkiem naturalnie bez niczego,tylko sie stresu najedlismy z mezem przez te pierdolenie

Moim zdaniem powinnaś zmienić lekarza . Mój powiedział że jeżeli uda im się znaleść chociaż kilka zdrowych plemników to zawsze jest szansa że zapłodnienie się uda. Powtarzam jeszcze raz że mój nie miał wogóle plemników grupy A

mój nie ma ani ani b a staramy się już ponad 2 lata! właśnie jutro umówie się z nowym lekarzem ale już w klinice w której leczy się bezpłodność! iiisssseee -ale mieliście szczęśie! to chyba była jakaś pomyłka w badaniach !!!

moj maz bral l-karnityne (mial za malo plemnikow i niska ruchliwosc) tez sie udalo nam naturalnie. proponowano nam in vitro, potem inseminacjie - w rezultacie przed przygotowaniami do inseminacji - czyli przed hsg - udalo sie naturalnie :) niestety w 8 tc poronilam 😭 ciekawe czy teraz tez nam sie uda naturalnie??? :O

My staraliśmy się 10 lat z tym że ja też miałam problemy z jajnikami do tego wrogość sluzu itp.Klinikę zmieniałam dwa razy.Wcześniej ja leczyłam się u zwykłych gin.a mój M u endykrologa ale efektów leczenia nie było. Dopiero w ostatniej klinice ,po terapi hormonalnej poprawiły się wyniki ale nie ilość tylko jakość

Gość nam się udało
mąż miał 2,5 mln plemników i tylko 10% ruchliwych plemników o ruchu powolnym. Udało się naturalnie!!! Stosował SALFAZIN i zioła ojca Sroki - mieszanka nr 3. Lekarka się śmiała jak jej powiedziałam, że mąż pije zioła. A potem jak zaszłam w ciążę była baaaaardzo zdziwiona. Znajdziesz te zioła na stronie www.starania.pl Dodam, że ze mną też były problemy: PCO i hiperprolaktynomia. Również piłam te zioła przez ok. pół roku. Spróbujcie, przecież to nie zaszkodzi! POWODZENIA!!!!!!!!! Wierzę, że Wam się uda!!!!!!! :-)

a zamówie sobie te zioła! nam lekarz dał tylko 5% szans-powiedział ,że cuda się w przyrodzie zadrzają :)! a ja mam tam gdzieś przeczucie że się uda! DZIĘKI

czasem trzeba niestety samemu się leczyć ...albo...wiele czytać i podpowiadać to lekarzom! piszę to z własnego doświadczenia....oni by najchętniej od razu kierowali na in-vitro -bez leczenia lub tez nawet próby leczenia i tym sposobem teraz z mężem leczymy się prawie sami...tzn. ja biorę leki które przepisał mi kiedyś dawno lekarz (ale to tylko te które brać musze) a mąż próbuje specyfików które polecają w necie....bo lekarz u którego byliśmy ostatnio odmówił przepisania czegokoliwek mówiąc \"że w naszej sytuacji to już nic nie pomoże\'...na moje pytanie czy moze jednak są jakies leki...odp. brzmiała NIE... a ja osobiście uważam ze tak łatwo nie należy się poddawać i próbowac i jeszcze raz próbowac :)

Gość Hipopo
Witam, bardzo podniosłyście mnie kobietki na duchu! U mojego męża też nie najlepsze wyniki nasienia... :"-( Wyniki hormonów znacznie ponad normę (za wyjątkiem testosteronu). Czy któraś z was wie w jaki sposób się ustawia męskie hormony? czy to w ogóle ma sens? u nas też lekarz od razu wspominał o in vitro :-( ale czytając wasze wpisy zaczynam mieć nadzieję, że może leczenie odniesie skutek i jeszcze będę mamą (mam 30 lat). Pozdrawiam

Gość megg2
byliśmu u lekarza i wyniki mojego męza się polepszyły-kryptozospermia znikła!!! i nie wiem jak to się stało ale wiedziałam,że tak będzie bo inne wyniki nie wchodziły w grę! POZYTYWNE MYŚLENIE GDZIEŚ TAM POMAGA! HIPPO ja też mam 30 lat i wiem na 100% ,że będe jeszcze w tym roku w ciązy ;)! życze Tobie też tego z całego serca!

Gość Hipopo
MEGG2 - bardzo się cieszę, że u Twojego M. wyniki się poprawiły. Nie wiem jak będzie u nas, ale póki co czekamy na wizytę u androloga. Bardzo się boję... Pozytywne myślenie na pewno dużo daje, u mnie z tym na razie kruchutko. Jestem lekko spanikowana i chyba zbyt wcześnie na entuzjazm ... Poczekamy, zobaczymy... Megg2 - życzę powodzenia w staraniach ;-)

hipopo-na bank będzie ok!!! chyba przyjdzie taki moment kiedy sama zaczniesz myśleć pozytywnie-każdy musi sam do tego dojść! trzymam kciki-i wierzę ,że będzie dobrze!!!!

Gość magkro
witam wszystkie dziewczyny! odebraliśmy wyniki z mężem diagnoza brzmi: kryptozoospermia! jestem troszkę załamana! bo to świadczy, że mąż ma poniżej 1 000000 plemników /ml, a co mnie najbardziej zdziwiło, że poprzednie badania wyszły, że ma 10 000000 plemników, więc nie rozumiem o co chodzi? w tym wczorajszym wyszło mu, że ma ruchliwość plemników typu A 50% a typu B 25% typu C 25% czy to oznacza, że mamy znikome szanse na naturalne zajście w ciąże??

Gość gość
Jeśli ilość plemników jest bardzo mała to polecam stosować suplement diety Promen - on pozwoli podnieść wyniki o kilka procent :)

Gość gość
Jednak stosowanie suplementów diety powinno się odbywać po konsultacji z lekarzem przecież. Zrobienie badań to podstawa oczywiście, ale trzeba nauczyć się likwidować stres, bo on też może mieć wpływ na ilość plemników. Mój mąż leczy się w euro klinice w Siemianowicach i właśnie jesteśmy na początku tej drogi. Też miał małą ilość plemników.